شماره روزنامه ۶۵۸۰
|

«سرمقاله» دنیای اقتصاد را بخوانید و بشنوید!

دنیای اقتصاد؛ مذاکرات فعلی ایران و آمریکا در حالی برگزار می‌شود که پیشینه ناکام توافقات قبلی، به‌ویژه خروج از برجام و وقوع دو جنگ اخیر، فضای دیپلماسی را به عرصه‌ای برای تشدید تنش تبدیل کرده است.

«سرمقاله» دنیای اقتصاد را بخوانید و بشنوید!

دنیای اقتصاد؛ گزارش شاخص مدیران خرید (شامخ) بهمن‌ماه ۱۴۰۴، نشان‌دهنده ورود اقتصاد ایران به مرحله‌ای از «رکود فرسایشی» است. شامخ کل با رسیدن به عدد ۴۶.۴، برای بیست‌وسومین ماه متوالی زیر مرز ۵۰ باقی مانده که بیانگر تداوم رکود است.

اخبار سرمقاله روزنامه شماره ۶۵۴۵

    سه‌شنبه، ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۵
  • تعادل نَش در صلح سرد + فایل صوتی

    آیا می‌توان به پایداری آتش‌بس کنونی امید داشت؟ هر دو طرف ایران و آمریکا به یک «وضعیت پرهزینه» رسیده‌اند. از نظر ترامپ و دولت وی، ادامه جنگ در آستانه فشارهای داخلی اقتصادی که از احتمال رسیدن نفت به قیمت‌های ۲۰۰ دلاری و حتی بیشتر نشأت می‌گرفت، امری ناممکن تلقی می‌شد. از سوی دیگر، ایران با تثبیت پیروزی راهبردی خود و نمایش قدرت موشکی (عملیات وعده صادق۴)، اکنون ترجیح می‌دهد از موضع قدرت و دست برتر وارد مذاکرات شود. پس اگرچه این آتش‌بس یک صلح دائمی نیست، احتمال رسیدن به یک «تعادل نش» (Nash Equilibrium) جدید قابل تصور است که در چنین تعادلی هزینه شروع دوباره جنگ برای هر دو طرف به شدت افزایش یافته است.
۱