ممنوعیت برداشته شد/ دستگاه‌های دولتی دوباره به پیام‌رسان‌های بین‌المللی برمی‌گردند +جزئیات

عباس پازوکی معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر معاون اول رئیس‌جمهور روز گذشته پس از جلسه ستاد ویژه ساماندهی و راهبری فضای مجازی به ریاست دکتر عارف یادداشتی نوشت که به شرح ذیل است:

«روایت دوازدهم: داستان یک خودتحریمی عجیب؛ وقتی تصمیم گرفتیم برگردیم همان جایی که مردم هستند!

سلام.امروز جلسه ستاد ویژه ساماندهی و راهبری فضای مجازی به ریاست دکتر عارف برگزار شد. از آن جلساتی که وقتی تمام شد، با خودم گفتم بالاخره یکی از گره‌های کور و عجیب‌وغریب رسانه‌ای کشور بعد از سال‌ها باز شد.

داستان چه بود؟ سال‌ها پیش یک تصمیم عجیبی گرفته بودند؛ آمده بودند بخشنامه کرده بودند که هیچ دستگاه و ارگان دولتی حق ندارد در پیام‌رسان‌های غیربومی اطلاع‌رسانی کند! نتیجه‌اش چه شد؟ مردم، جوان‌ها و رسانه‌ها در سکوهای بین‌المللی خبرها و شایعات را می‌خواندند، اما دستگاه‌های دولتی درست همان جایی که مردم حضور داشتند غایب بودند و در سکوی دیگری جواب می‌دادند! رسماً میدان را خالی کرده بودیم برای شایعات و عملیات روانی رسانه‌های آن‌طرفی و خیلی هم از این ناحیه آسیب دیده بودیم.

امروز در جلسه وقتی گزارشِ این خودتحریمی را روی میز گذاشتند، بحث‌های صریحی شکل گرفت. آخر سر هم با تصمیم شجاعانه ستاد، قفل کار شکسته شد: ممنوعیت استفاده از پیام‌رسان‌های غیربومی برای اطلاع‌رسانی رسمی دستگاه‌ها، با اجماع کامل همه اعضای ستاد برداشته شد.

در ادامه جلسه، طرح ملی و راهبردی زیست‌بوم دیجیتال (ایران‌بوم) یا همان دولت الکترونیک مطرح شد؛ طرحی که می‌تواند خیلی از گره‌های کشور مثل کاغذبازی، فساد ، معطلی مردم و ترافیک را حل کند. کارشناسان وزارت ارتباطات برای این طرح، موفق‌ترین نمونه‌های خارجی را مطالعه کرده بودند و یک طرح بومیِ عالی روی میز گذاشتند که ان‌شاءالله بعداً خودشان جزئیاتش را توضیح می‌دهند. اما به امید خدا تا پایان دولت چهاردهم، رؤیای دولت الکترونیک محقق می‌شود؛ یعنی هر شهروندی برای تمام کارهایش از کارهای اداری گرفته تا امور دانشگاهی، تجاری ، بهداشتی، اقتصادی، ملکی، مالیاتی و ... کافی است وارد یک پلتفرم بشود و کارش را با چند کلیک انجام دهد. در این پلتفرم، فرایندها بسیار کوتاه شده و به کمک هوش مصنوعی با سرعت جلو می‌رود. حتی دکتر عارف از وزارت ارتباطات خواست برای موفقیت این طرح، تمام آیین‌نامه‌ها و مقررات متناقض را استخراج و اصلاح کنند تا کسی به موجب یک مقرره متناقض، مردم را دوباره در پیچ‌وخم کاغذبازی اداری نیندازد.همینجا از دوستان خوبم در وزارت ارتباطات خواهش می کنم این طرح بزرگ، راهبردی و امید بخش رو به مردم اطلاع رسانی کنند.

البته دکتر عارف حرف‌هایی هم زد که راهبرد دولت را در حوزه علم و فناوری و گره گشایی از کار مردم شفاف‌تر کرد و نشان داد اراده جدی در کار است. او گفت: «ما در دهه ۸۰ پیشرو و مدعی فناوری در منطقه بودیم، اما قبول کنیم که الان آن جایگاه را در برخی حوزه ها نداریم! باید این عقب‌ماندگی را با سرعت جبران کنیم؛ زمان هم نداریم و باید با سرعت به سمت جلو حرکت کنیم.»

دکتر عارف دست گذاشت روی یک درد کهنه و گفت: «هیچ کار متناقضی حق نداریم انجام دهیم. این چه دولت الکترونیکی است که پرونده دیجیتال می‌سازیم، اما پشت سرش باید چند زونکن کاغذ هم زیر بغل ارباب‌رجوع بدهیم؟! کاغذبازی باید رسماً برچیده شود.»

بحث که به امنیت سایبری و جنگ الکترونیک رسید، صراحت کار بیشتر شد. دکتر عارف گفت دشمن در جبهه سایبری شمشیر را از رو بسته و امنیت داده‌ها حیاتی است؛ اما اضافه کرد: «این ستاد برای کل دولت و نظام است و مصوباتش با امضای رئیس‌جمهور ابلاغ می‌شود که رئیس شورای عالی امنیت ملی هم هست! بله، کارشناسان و دانشگاهیان بیایند در کارگروه‌ها نظر بدهند و بحث کنند؛ اما وقتی دور این میز به اجماع رسیدیم و تصمیم گرفتیم، دیگر هیچ دستگاهی حق ندارد ساز مخالف بزند یا تعصب اداری درآورد. پشتوانه این مصوبات، دولت و شخص رئیس‌جمهور است و حرف آخر را همین‌جا می‌زنیم.»

واقعیتش این است حسِ من موقع بیرون آمدن از جلسه این بود که داریم به دنیای واقعیِ مردم برمی‌گردیم و تصمیم‌های واقعی و زیرساختیِ مهمی در دولت می‌گیریم که برای آینده ایران و ملت ایران بسیار بااهمیت است.»

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.