چین هشدار داد/ واکنش به اعمال تحریم‌های اروپا علیه شرکت‌های چینی

وزارت بازرگانی چین روز پنج‌شنبه اعلام کرد اگر اتحادیه اروپا برنامه‌های خود برای اعمال محدودیت‌های تجاری علیه شرکت‌های چینی را پیش ببرد، پکن با اقدامات تلافی‌جویانه پاسخ خواهد داد.

به گزارش آناتولی، «هه یادونگ» سخنگوی وزارت بازرگانی چین در نشست خبری هفتگی خود به گزارش‌هایی واکنش نشان داد که بر اساس آنها کمیسیون اروپا در حال بررسی ابزارهای تجاری جدیدی برای مقابله با آنچه «مازاد ظرفیت صنعتی» چین خوانده می‌شود، است.

وی گفت: «اگر مازاد تجاری را مازاد ظرفیت بنامیم، آیا صادرات خودرو، دارو و محصولات آرایشی اتحادیه اروپا نیز باید مازاد ظرفیت تلقی شود؟»

سخنگوی وزارت بازرگانی چین، اتحادیه اروپا را به استفاده از استانداردهای دوگانه متهم کرد و از بروکسل خواست اختلافات تجاری را از طریق گفت‌وگو و رایزنی حل‌وفصل کند.

وی افزود: «از طرف اروپایی می‌خواهیم به مسیر درست گفت‌وگو و مشورت بازگردد و اقداماتی انجام دهد که واقعا به توسعه روابط اقتصادی و تجاری چین و اتحادیه اروپا کمک کند.»

تنش‌ها میان چین و اتحادیه اروپا در ماه‌های اخیر بر سر موضوعاتی مانند یارانه‌های دولتی، رقابت صنعتی و دسترسی به زنجیره‌های تامین مواد و فناوری‌های حیاتی افزایش یافته است.

بر اساس گزارش رسانه‌های دولتی چین، حجم تجارت دوجانبه میان چین و اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۵ به ۸۶۰ میلیارد دلار رسید و دو طرف همچنان دومین شریک تجاری بزرگ یکدیگر محسوب می‌شوند.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.