جزئیات وام جدید دولت اعلام شد

فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت در جدیدترین گزارش خود با اشاره به شصت و ششمین روز جنگ تحمیلی سوم، به تشریح مصوبات جدید دولت و تأکیدات رئیس‌جمهور بر ثبات اقتصادی، بازسازی مناطق آسیب‌دیده و حفظ اشتغال پایدار پرداخت.

مهاجرانی در ابتدا با اشاره به مدیریت امور کشور در شرایط جنگی گفت: با هماهنگی بسیار خوبی که بین قوای نظامی دریایی، هوایی، زمینی و نیروهای دیپلماسی ما وجود دارد، همه امور در دست مدیریت است و طبیعتاً هر آن چیزی که به نفع مصالح ملی و حفظ منافع ملی ما باشد، عزیزانمان تصمیم خواهند گرفت و کار را دنبال خواهند کرد.

سخنگوی دولت با اشاره به مصوبات جلسه اخیر هیئت دولت گفت: اصل مبلغ وام موضوع ماده واحد قانون اعتبارات اسنادی عادی وام‌های پرداختی شرکت‌های تعاونی در سال ۱۳۹۴ از ۵۰ میلیون تومان به ۱۰۰ میلیون تومان افزایش پیدا کرد. همچنین تعدیل مبالغ مندرج در ماده ۲۷ قانون مجازات اسلامی و بهره‌گیری از ظرفیت ماده ۴۸ قانون محاسبات عمومی کشور برای وصول مطالبات دولتی شرکت ایمیدرو به تصویب رسید.

مهاجرانی با اشاره به مصوبه دیگر دولت گفت: مسئولیت بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت در خصوص جمع‌آوری اسناد و تدوین تاریخچه عملکرد دفاع مقدس و مقاومت به تصویب هیئت دولت رسید.

سخنگوی دولت با اشاره به تأکیدات رئیس‌جمهور تصریح کرد: اولویت دولت بر ثبات اقتصادی و معیشت مردم و جلوگیری از هرگونه گران‌فروشی است. با گران‌فروشی و منفعت‌جویی‌های فردی به جد برخورد می‌شود. رویکرد دولت رویکرد ارشادی است، اما از اقتدار قانون برای حفظ منافع ملی و عموم مردم استفاده خواهد کرد.

 

 

مهاجرانی با اشاره به خسارت‌های وارده به زیرساخت‌های کشور در طول جنگ گفت: بازسازی و نوسازی مناطق مسکونی و تجاری مردم مورد تأکید ویژه رئیس‌جمهور بود. ایشان خطاب به استانداران دستور ویژه دادند که با استفاده از ظرفیت‌های استانی، این موضوع تا جای ممکن حل شود.

 

 

سخنگوی دولت با اشاره به اهمیت اشتغال در شرایط جنگی خاطرنشان کرد: توجه به نیروی کار و حفظ اشتغال پایدار یکی از موضوعات کلان دولت است. بسته‌های حمایتی که در ادامه خدمتتان عرض خواهد شد، در راستای همین فرمایش آقای رئیس‌جمهور به تصویب می‌رسد.

مهاجرانی با اشاره به ایستادگی صنعت و کارگران در طول جنگ تصریح کرد: وقتی جنگ حدود ۴۰ روز طول می‌کشد و برخی مواد غذایی به تاریخ تولید در ایام جنگ برمی‌گردد، نشان از این دارد که صنعت پای کار کشور ایستاده و کارگران و کارفرمایان عزیز همه کسانی بودند که پای کار ایستادند. توجه به صنعت برای ادامه روند عادی یکی از موضوعات مورد تأکید رئیس‌جمهور است.

 

 

سخنگوی دولت با اشاره به نقش مردم در عبور از شرایط کنونی گفت: مردم کلید اصلی تغییرات اجتماعی هستند. هر جایی که انتظار داریم تغییر اجتماعی صورت بگیرد، باید بدانیم این تغییر باید با مردم و از طریق مردم اتفاق بیفتد. موضوع مصرف و بهبود شرایط، جهاد اکبری است که باید با مشارکت مردم از این مسیر عبور کنیم و این مسیر را بتوانیم طی کنیم.

مهاجرانی با اشاره به خدمات سازمان بهزیستی در طول جنگ گفت: ۳۰۶ هزار خدمات مشاوره‌ای و روانشناختی به صورت رایگان از طریق سامانه ۱۴۸۰ و اورژانس ۱۲۳ و گروه‌های اجتماع‌محور در طول این ایام انجام شده است. وجود کسانی که صدای مردم را بشنوند و به صورت تخصصی کمک کنند، بسیار مؤثر است.

سخنگوی دولت با اشاره به طرح سحر که توسط هلال احمر اجرا شد، تصریح کرد: حامیان روانی اجتماعی فعال شدند. از همه کسانی که در راستای ایجاد امنیت روانی مردم تلاش کردند، به ویژه سامانه ۴۰۳۰ که در طول این ایام خدمات وافری ارائه داد، سپاسگزاری ویژه می‌کنیم.
مهاجرانی با اشاره به مداخلات اجتماعی در میانه جنگ گفت: ۲۵ هزار عملیات اورژانس اجتماعی توسط سازمان بهزیستی در میدان انجام شد. ۳۰ هزار داوطلب متخصص محلی و مردمی کمک کردند که ماموریت‌های سازمان انجام شود.

سخنگوی دولت با اشاره به تولید محتوای تخصصی برای گروه‌های آسیب‌پذیر خاطرنشان کرد: ۴۶ هزار محتوا برای مواجهه با شرایط جنگ، به خصوص برای سالمندان، کودکان، زنان باردار، معلولین و همه کسانی که نیاز به توجه ویژه دارند، تولید شده است.

مهاجرانی با قدردانی از زحمت‌کشان عرصه خدمات اجتماعی گفت: کسی که در مرکز نگهداری سالمندان و معلولین کار می‌کند و خودش نگران خانواده خودش هم هست، باید خودش را مدیریت کند که خدمات اجتماعی مناسبی بدهد. صمیمانه از همه این عزیزان تشکر می‌کنیم.

سخنگوی دولت با اشاره به اقدامات حمایتی در حوزه مسکن تصریح کرد: تفاهم‌نامه مشترک ساخت ۸۰۰۰ واحد مسکونی برای مددجویان سازمان بهزیستی و بنیاد مسکن به امضا رسید.

مهاجرانی با اشاره به توزیع بسته‌های حمایتی گفت: ۲۶۰ هزار بسته معیشتی با مشارکت مردم و خیرین بزرگوار در ایام جنگ توزیع شد و ۷۵ هزار خانوار آموزش‌های تاب‌آورانه و توانمندسازی اجتماعی را دریافت کردند.
سخنگوی دولت با اشاره به آمار سفرهای داخلی در ایام جنگ گفت: وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اعلام کرد چهار میلیون

و ۷۰۰ هزار ایرانی در ایام جنگ تحمیلی سوم به روستاها سفر کردند و در اقامتگاه‌های بوم‌گردی اقامت پیدا کردند. این بیانگر نقش راهبردی روستاها در حفظ پایداری اجتماعی است.

مهاجرانی با اشاره به جلسه پایش اسکان و بازسازی مسکن گفت: در دهمین جلسه پایش اسکان و بازسازی مسکن اعلام شد که ۹۲ درصد از متقاضیان واجد شرایط تسهیلات ودیعه مسکن جنگ تحمیلی سوم از طرف بانک مسکن پذیرفته شدند و ۸۸ درصد از این متقاضیان تسهیلات خود را دریافت کردند.

سخنگوی دولت با روایت یک نمونه از ایثار مردم خاطرنشان کرد: یکی از عزیزان که وام را دریافت کرده بود، آمد و گفت من می‌خواهم وام را برگردانم چون پدرم برای ما منزل تهیه کرده و در این شرایط ترجیح می‌دهم این وام به دیگری برسد. این همان نکته‌ای است که نشان می‌دهد دنیا مردم ایران را نشناخته است. دست‌بوس این مردم عزیز و فهیم هستیم.

به گزارش خبرنگار سیاسی فارس، فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت در ادامه گزارش خود به تشریح مرحله سوم اعطای تسهیلات طرح حفظ اشتغال بنگاه‌های اقتصادی در شرایط اضطراری پرداخت و از آغاز ثبت‌نام از ۱۲ اردیبهشت خبر داد.

مهاجرانی با اشاره به اعلام وزارت امور اقتصادی و دارایی گفت: مرحله سوم اعطای تسهیلات طرح حفظ اشتغال بنگاه‌های اقتصادی در شرایط اضطرار با هدف حمایت از کسب‌وکارهای آسیب‌دیده در شرایط جنگی که بیش از ۵۰ نفر نیروی کار دارند، آغاز شده است.

سخنگوی دولت با اشاره به اجرای این اقدام در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری تصریح کرد: این طرح با هدف حفظ نیروی کار و جلوگیری از تعدیل نیروی کار در واحدهای تولیدی و خدماتی طراحی و اجرا شده است تا در دوران کوتاه‌مدت به تأمین سرمایه در گردش، پرداخت حقوق و مزایای کارکنان و تقویت تاب‌آوری اقتصادی بنگاه‌ها کمک کند.

مهاجرانی با اشاره به جزئیات تسهیلات گفت: بنگاه‌های بالای ۵۰ نفر می‌توانند طبق ضوابط مشخص شده، به ازای هر نفر ۲۲ میلیون تومان (معادل حقوق پایه) دریافت کنند. نرخ سود ۲۳ درصد و بازپرداخت آن شش ماهه خواهد بود.

سخنگوی دولت با اشاره به مشوق‌های در نظر گرفته شده برای بنگاه‌ها تصریح کرد: برای تشویق بنگاه‌هایی که اشتغال خود را حفظ کنند، تا پایان خرداد ۱۴۰۵ نرخ سود تسهیلات به ۱۷.۵ درصد کاهش می‌یابد. اگر تعداد کارکنان در پایان خرداد ۸۰ درصد یا کمتر شود، علاوه بر نرخ ۲۳ درصد، ۱۵ درصد جریمه نیز بر آن اضافه خواهد شد.

مهاجرانی با اشاره به فرایند ثبت‌نام گفت: فرایند ثبت‌نام از ۱۲ اردیبهشت ماه آغاز شده و تا ۲۲ اردیبهشت ماه ادامه خواهد داشت. متقاضیان می‌توانند از طریق سامانه کارآفرینی اشتغال و تولید (کات) به نشانی kat.meft.ir اقدام کنند. شماره تلفن ۸۹۰۰ نیز برای اطلاعات بیشتر در خدمت عزیزان است.

سخنگوی دولت در پایان با قدردانی از ایستادگی مردم در طول ۶۶ روز جنگ گفت: جا دارد از همه مردمان عزیزمان که در طول این ۶۶ روز صمیمانه پای کار کشور ایستادند، خدا قوت بگوییم. به معلمان نازنین، مربیان کانون پرورش فکری و همه کسانی که در راستای جریان عادی زندگی مردم تلاش می‌کنند، خدا قوت بگوییم. این روزگار هم عبور خواهد کرد. هیچ روزگار سختی پابرجا نیست. سطری که شما رقم می‌زنید، سطر پرشکوه، با افتخار و با عزتی است. چو ایران نباشد تن من مباد؛ پاینده باد ایران یا حق.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.