واکنش علی لاریجانی به اورانیوم 60 درصد و انتقال آن به خارج کشور + فیلم

علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امینت ملی در پاسخ به سوال خبرنگار الجزیره مبنی بر اینکه می‌گویید که در مذاکرات، برنامه موشکی ایران مطرح نشده است و گفتگو در خصوص اورانیوم غنی‌شده ۶۰ درصدی، انتقال آن به خارج، و همچنین غنی‌سازی صفر یا کاهش میزان غنی‌سازی نیز مطرح نشده است؟ گفت: نه، مطرح نشده و معنی ندارد که به کشوری که فناوری دارد بگوییم صفر داشته باشد. ما غنی‌سازی را برای نیازهای واقعی انجام می‌دهیم.

وی افزود: مثلاً اورانیوم غنی‌شده ۲۰ درصد برای رآکتور تهران لازم است تا داروهای مناسب برای بیماران سرطانی تولید شود؛ این موضوع پنهان نیست و آژانس می‌تواند از نزدیک آن را بررسی کند.

خبر مرتبط
علی لاریجانی: بمب هسته‌ای را نمی‌توان در پستو ساخت/ ایران اجازه نظارت آژانس را می‌دهد تا ... + فیلم

دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: برای رفع نگرانی دیگران، باید ضوابط آژانس را پذیرفت. وقتی ما معاهده NPT را قبول کردیم، چارچوب نظارت آژانس را نیز پذیرفته‌ایم. بازرسی‌ها می‌تواند متنوع باشد؛ ماهانه یا حتی روزانه، تا هر گونه فعالیت مشکوک شناسایی شود.

لاریجانی ادامه داد: اسرائیل دنبال بهانه برای جنگ است و پیش‌تر هم تلاش کرد، اما نتیجه آن ضربه به خودش بود. نقش معلم بازی کردن نتانیاهو برای مذاکره، اصلاً منطقی نیست.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.