درگذشت تختی 57 ساله شد

در این مراسم سید علی یزدی خواه نماینده مردم تهران ری پردیس اسلامشهر و شمیرانات، حسین سبحانی رییس شورای اسلامی شهرستان ری، علی جوادی مدیرکل ورزش و جوانان استان تهران، جواد ترابی رییس اداره ورزش و جوانان شهرستان ری و جمعی از پیشکسوتان، قهرمانان کشتی و علاقه مندان به منش پهلوانی مرحوم غلامرضا تختی صبح روز دوشنبه همچون سال‌ های پیش بر سر مزار وی در آرامستان ابن بابویه شهرری گردهم آمده و با قرائت فاتحه و اهدای شاخه های گل، یاد و خاطر پهلوان نامدار ایران زمین را گرامی داشتند.

راز محبوبیت تختی نیز از همین جنس مردمی بودن‌اش بود که برای آنان در ورزش کشتی می‌جنگید، مردمی که با برد و یا باخت این پهلوان خوشحال و گریان می‌شدند. تختی هر چند در برابر بزرگان یل بی‌همتا ولی در گودِ مردمی، افتاده و خاکی بود.

تختی اسوه قابل احترام برای دوست و دشمن است، کسی نمی‌تواند منکر محبوبیت وی شود زیرا بسیاری از هم‌دوره‌ای این پهلوان، محبوبیت را با نام تختی تعریف می‌کنند و اذعان دارند زمانی که تختی چشم از این دنیا فرو بست محبوبیت او مشخص شد.

غلامرضا تختی در پنجم شهریور سال ۱۳۰۹ در خانواده‌ای مذهبی و متوسط در محله خانی‌آباد تهران بدنیا آمد، رجب خان پدر تختی غیر از وی ۲ پسر و ۲ دختر داشت که همه آنها بزرگتر از رضا بودند. تختی از۲۰سالگی کشتی را در باشگاه پولاد زیرنظر «حبیب الله بلور» آغاز کرد.

تختی در رقابت‌های قهرمانی کشور طی سال‌های ۱۳۲۹ تا ۱۳۳۸، موفق شد هشت بار قهرمان کشور شود، وی همچنین سه بار پهلوان ایران و در نخستین حضور خود در تیم ملی در رقابت‌های جهانی ۱۹۵۱ هلسینکی در وزن ۷۹ کیلوگرم صاحب مدال نقره شد. او در اولین حضور خود در المپیک در رقابت‌های ۱۹۵۲ هلسینکی با شکست مقابل کوریدزه از شوروی صاحب مدال نقره شد.

مرحوم تختی ۱۷ دی ماه سال ۱۳۴۶ در حالی که فرزندش ۴ ماهه بود، در هتل آتلانتیک سابق در گذشت.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.