جبران خسارت قطع گاز و برق با یک بسته حمایتی

سید محمد اتابک، وزیر صنعت، معدن و تجارت در هفته‌های اخیر برای متقاعد کردن دولت درخصوص کاهش اثرات ناشی از قطع برق و گاز و کمبود گازوئیل بر تولید، اقدامات مهمی را در پیش گرفته و توانسته است اضلاع تأثیرگذار در دولت را برای تصویب بسته ویژه حمایت از صنایع در برابر ناترازی انرژی متقاعد کند.

براساس گزارشی که اتابک به دولت داده است برق تحویلی به صنایع در ۶ ماهه نخست امسال ۴۰ درصد نسبت به مدت مشابه پارسال کاهش یافته است و زمان ازدست‌رفته صنایع برای تولید که پارسال ۱۴ درصد بود به ۲۲ درصد رسیده است، این در حالی است که رهبر معظم انقلاب اسلامی در آغاز سال ۱۴۰۳ شعار و هدف «جهش تولید با مشارکت مردم» را تعیین کرده‌اند.

خبر مرتبط
رئیس‌جمهور: وضعیت شبکه برق می‌توانست خیلی بدتر از امروز باشد/ از شرایط سخت تامین برق و گاز عبور کردیم

رئیس جمهور در نشست مدیریت بهینه ناترازی انرژی و نیرو، با اشاره به اینکه پیش‌بینی‌ها حکایت از آن داشتند که وضعیت ناترازی انرژی در آذر ماه بدتر از آنچه شاهد بودیم، خواهد بود، از عملکرد موفق این کمیته در زمینه مدیریت ناترازی‌ها قدردانی کرد و از آنها خواست که با ادامه جلسات خود، از همین حالا به فکر مدیریت تولید و مصرف انرژی و نیرو در تابستان و زمستان سال آینده باشند.

در گزارش وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه صنایع پتروشیمی، فولاد و سیمان سهم ۴۲ درصدی در ارزش افزوده کل بخش صنعت و ۵۱ درصدی در کل صادرات غیرنفتی کشور دارند، تأکید شده است: عدم‌النفع ناشی از تولید ازدست‌رفته صنایع عمده کشور ناشی از اعمال محدودیت برق، فقط در تابستان ۱۴۰۳ بالغ بر ۱۷۳٫۵ همت بوده است.

در طراحی این بسته حمایتی ابعاد مختلفی از جمله تسهیلات در پرداخت حق بیمه، مالیات سررسید شده، امهال در پرداخت اقساط وام‌ها و... پیش‌بینی شده است.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.