پشت پرده طرح موازی عربستان با ایران
به گزارش اقتصادنیوز، تشددید تنشها و تحرکات اسرائیل در نهایت زمینه را برای رویارویی تهران و تلآویو هموار کرد، از همین رو جنگ به اسرائیل و مقاومت محدود نماند و برای نخستین بار ایران و اسرائیل رویاروی هم قرار گرفته و از آنجایی که مرز مشترکی ندارند با توسل به حریمهای هوایی بازیگرانی که در میانشان تعریف شدهاند برای انجام عملیات نظامی و ضدحملاتشان استفاده کردند. این رویارویی دامنه درگیریها را گستردهتر کرد و از همین رو غرب آسیا درگیر تنشی طولانی و فرسایشی میشود، تنشی که میتواند اقتصاد، انرژی و عرضه نفت خام کشورهای مستقر در این جغرافیا را به شکلی منفی تحت قرار دهد.
فرست پست در ادامه گزارش خود مدعی است، تنگه هرمز نقطه مهم برای ترانزیت نفت به حساب میآید. روزانه حدود ۲۰ میلیون بشکه نفت از طریق تنگه هرمز از خلیج فارس به خلیج عمان و دریای عرب منتقل میشود. این ۳۰ درصد از تجارت نفت جهان را تشکیل میدهد. عربستان سعودی، امارات، عمان، ایران، قطر و کویت برای تامین انرژی به شدت به این تنگه وابسته هستند. در این میان ایران کنترل تنگه هرمز را در دست دارد. رویارویی ایران و اسرائیل موجب شده تا هراس از آینده این شاهراه کلیدی افزایش یابد.
مشروح این گزارش را در اقتصادنیوز با تیتر «پلن عربستان برای رقابت پنهان با ایران در تنگه هرمز؛ ماجرای کانال بن سلمان چیست؟» بخوانید.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.