پشت‌پرده روابط تهران و سئول/ اعراب فرصت سازی کردند

به گزارش اقتصادنیوز، مرکز تحقیقاتی خلیج (فارس) با انتشار یادداشتی نوشت، کره‌جنوبی در سال‌های اخیر به‌دنبال گسترش نفوذ خود در منطقه خلیج‌فارس بوده است. مشارکت فعال این کشور نه به‌دلیل اتحاد با ایالات متحده، بلکه به‌واسطه منافع امنیتی خود است که مسیر جدیدی را در دیپلماسی کره‌جنوبی ترسیم کرده است. از همین رو با نگاهی به آینده، سئول ممکن است به‌عنوان قدرت خارجی مهم در خاورمیانه ظاهر شود. در همین راستا موسسه مطالعاتی خلیج(فارس) با انتشار یادداشتی تلاش کرده تا مختصات دیپلماسی اقتصادی کره‌جنوبی را بررسی کند. اقتصادنیوز این یادداشت را در سه بخش ترجمه کرده که بخش نخست با عنوان «پیدا و پنهان تحرکات کره جنوبی در خلیج فارس/ مانور قدرت آسیایی بیخ گوش ایران؛ والس سئول و امارات روی میادین نفت و گاز» منتشر و در ادامه بخش دوم آمده است:

کره‌جنوبی فعالانه از صادرات گاز مایع کشورهای شورای همکاری خلیج‌فارس با ساخت حامل‌های «ال‌ان‌جی» حمایت می‌کند. در سال‌های اخیر، قطر و امارات متحده عربی به‌دنبال توسعه قابل توجه صادرات «ال‌ان‌جی» خود بوده‌اند. قطر به‌طور خاص از سال ۲۰۱۷ بر گسترش میدان گازی شمالی (NF) (به‌عنوان میدان گازی گنبد شمالی) متمرکز بوده است. این گزاره توسعه ظرفیت تولید سالانه «ال‌ان‌جی» قطر را از ۷۷ میلیون تن به ۱۱۰ میلیون تن افزایش می‌دهد. سال ۲۰۲۶ با تکمیل فاز اول پروژه "NF East" و فاز دوم قرار است، این میزان به ۱۲۶ میلیون تن تا سال ۲۰۲۸ برسد. به‌طور مشابه، امارات سرمایه‌گذاری (FID) برای پروژه «ال‌ان‌جی» در ابوظبی را در ژوئن ۲۰۲۴ تصویب کرد. این پروژه شامل ساخت مرکزی جدید تولید «ال‌ان‌جی» در شهر صنعتی الرویس با ظرفیت سالانه ۹.۶ میلیون تن تا سال ۲۰۲۸ است. انتظار می‌رود پس از تکمیل، کل ظرفیت تولید «ال‌ان‌جی» سالانه امارات به ۱۵.۶ میلیون تن افزایش یابد که بیش از ۲ برابر خروجی فعلی خواهد شد. با گسترش تجارت جهانی «ال‌ان‌جی»، تقاضا برای حامل‌های گاز مایع نیز افزایش یافته است. در پاسخ، شرکت انرژی دولتی قطر، یک قرارداد رزرو «اسلات» -توافقی که فضای اسکله را در یک کارخانه کشتی‌سازی ذخیره می‌کند - به مبلغ بیش از ۳ میلیارد دلار با یک کشتی‌ساز چینی و سه کشتی‌ساز کره‌جنوبی امضا کرد. به دنبال این توافق‌ها، شرکت انرژی قطر با ۱۱ شرکت قراردادهای بلندمدت چارتر حامل های متعارف «ال‌ان‌جی» (هر کدام با ظرفیت ۱۷۴۰۰۰ مترمکعب) امضا کرد. تمامی این حامل‌ها توسط سه شرکت کره‌جنوبی و یک شرکت چینی تحت حمایت‌های اختصاصی کشتی‌سازی ساخته خواهند شد.

مشروح این گزارش را در اقتصادنیوز با تیتر «فرصت سازی اعراب از اختلاف تهران و سئول؛ یارگیری امارات در شرق آسیا/ کره جنوبی جای پای خود را در خلیج‌ فارس محکم کرد» بخوانید.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.