این کشور غرب را به خرابکاری در مذاکرات صلح اوکراین متهم کرد

 فیکو با انتشار یک پیام ویدئویی در حساب کاربری خود در رسانه‌های اجتماعی، اعلام کرد: تا زمانی که کشورهای غربی به ارسال سلاح به کی‌یف ادامه دهند، درگیری میان روسیه و اوکراین پایان نخواهد یافت.

نخست‌وزیر اسلواکی غرب را مانع برقراری صلح میان مسکو و کی‌یف دانست و اظهار کرد: این سیاستمداران غربی بودند که اندکی پس از شروع درگیری میان مسکو و کی‌یف در آوریل ۲۰۲۲ هر کاری که می‌توانستند انجام دادند تا از امضای یک توافق صلح واقع‌بینانه میان آنها جلوگیری کنند.

فیکو با اشاره به طرح صلح ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین این طرح را غیرواقعی خواند و خاطرنشان کرد: این نگرانی وجود دارد که تنش‌هایی که بین روسیه و ناتو بر سر اوکراین به وجود آمده است در نهایت به یک تقابل هسته‌ای بینجامد.

وی که به تازگی در سفر به چین با شی جین پینگ رئیس جمهور این کشور دیدار و گفت وگو کرده بود، در ادامه این پیام ویدئویی از پکن به خاطر تلاش برای یافتن یک راه‌ حل برای پایان دادن به درگیری میان روسیه و اوکراین قدردانی کرد.

به نوشته راشا تودی، فیکو سال گذشته برای سومین بار به عنوان نخست‌وزیر اسلواکی انتخاب شد و بلافاصله کمک‌های نظامی این کشور به اوکراین را به حالت تعلیق درآورد و همراه با ویکتور اوربان نخست‌وزیر مجارستان بارها خواستار راه حل دیپلماتیک برای پایان دادن به مناقشه میان روسیه و اوکراین شده است.

رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.

ولادیمیر پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تبدیل شد.

آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریم‌های گسترده‌ای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کی‌یف ارسال کرده‌اند.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.