جزئیات راه‌اندازی مرکز تحقیقاتی مجهز به رآکتور صفرقدرت

محمد اسلامی شنبه در حاشیه راه‌اندازی این شبیه ساز در شیراز در جمع خبرنگاران افزود: دستگاه مذکور هم در زمینه پژوهش اساتید و انجام پروژه‌های پژوهشی برای رشته رآکتور می‌تواند مورد استفاده قرار ‌گیرد و هم برای دانشجویان در بخش کدهای محاسباتی و همچنین بخش‌های بهره‌برداری بسیار مفید خواهد بود.

وی ادامه داد: سازمان انرژی اتمی ایران چند سال‌ قبل یک شبیه‌ساز آموزشی به دانشگاه شیراز هدیه کرد که دانشجویان و اساتید از آن استفاده می‌کردند و با توجه به ارتقای فعالیت این سازمان در زمینه توسعه رآکتورها و نیروگاه‌های اتمی و همچنین با توجه به اینکه شیراز به‌عنوان یکی از قطب‌های انتخاب شده در زمینه تربیت و توسعه منابع انسانی مورد نیاز برای صنعت هسته‌ای محسوب می‌شود، تصمیم گرفته شد تا این شبیه‌ساز پس از طراحی و ساخت در اختیار دانشجویان این دانشگاه قرار گیرد.

او اظهار کرد: دانشجویان رشته‌های مرتبط، با استفاده از شبیه‌ساز رآکتور آموزشی آب سبک، از آموزش‌های تخصصی بهره‌مند ‌می‌شوند به ‌طوری که دانشجویان رشته رآکتور می‌توانند با مهارت کافی از دانشگاه فارغ‌التحصیل شوند و در صورت ورود به نیروگاه یا مراکز تحقیقاتی با مهارت کامل به فعالیت بپردازند.

 

استفاده از فناوری هسته ای در حوزه کشاورزی
رییس سازمان انرژی اتمی کشور ایران، با بیان اینکه تجهیز این مرکز آموزشی و بهره‌برداری را در دستور کار قرار داده و دنبال می‌کنیم گفت: این مرکز آموزشی که در اصل آغاز به کار مرکز تحقیقات کشاورزی هسته‌ای سازمان انرژی اتمی قلمداد می‌شود با حمایت‌های استاندار محترم فارس، پیگیری نمایندگان استان در مجلس و مسئولان دانشگاه شیراز راه اندازی شد.

اسلامی افزود: این پژوهشکده می‌تواند با استقرار محققان سازمان، محققان دانشگاه و دانشجویان و نیز با استفاده از فناوری هسته‌ای در حوزه کشاورزی فعالیت کند.

وی ادامه داد: در گام‌ بعدی برای ایجاد یک مرکز تحقیقات مجهز به رآکتور صفر قدرت که بخش مهمی از نیازمندی‌های دانشگاه شیراز برای توسعه منابع انسانی بوده اقدام خواهیم کرد.

او اظهار کرد: اگر راه‌اندازی این مرکز تاکنون با تاخیر همراه بوده علت آن به مشکلات تامین زمین باز می گردد که امیدواریم با رفع موانع، ساخت این مرکز با سرعت بیشتری دنبال شود.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.