کار هوش مصنوعی به تشخیص بیماری با معاینه زبان رسید!

این سیستم تصویربرداری که از طب سنتی چینی الهام گرفته شده، قادر به تشخیص دیابت، سکته مغزی، کم‌خونی، آسم، بیماری‌های کبد و کیسه صفرا، کووید-۱۹ و طیف وسیعی از مشکلات عروقی و گوارشی است.

پژوهشگران دانشگاه فنی میانی (MTU) و دانشگاه استرالیای جنوبی (UniSA) با استفاده از ۵,۲۶۰ تصویر، الگوریتم‌های یادگیری ماشینی را برای تشخیص رنگ زبان آموزش داده‌اند. دانشمندان پیش‌بینی می‌کنند که در آینده از گوشی‌های هوشمند برای تشخیص بیماری به این روش استفاده خواهد شد.

خبر مرتبط
پای هوش مصنوعی به دادگاه‌ها باز می‌شود؟+ فیلم

رئیس قوه قضائیه اظهار داشت: در حال حاضر باید چگونگی بهره گیری مناسب از هوش مصنوعی در کارها را تدبیر کنیم.



در مطالعه‌ای که در مجله "Technologies" منتشر شده، محققان توضیح می‌دهند که چگونه این سیستم با تحلیل رنگ زبان، تشخیص فوری ارائه می‌دهد. در این پژوهش، دو بیمارستان آموزشی در خاورمیانه ۶۰ تصویر از زبان بیماران با شرایط سلامتی مختلف را در اختیار محققان قرار دادند. دوربینی که در فاصله ۲۰ سانتی‌متری از بیمار قرار داشت، رنگ زبان را ثبت کرده و سیستم تصویربرداری به صورت بلادرنگ وضعیت سلامتی را پیش‌بینی می‌کرد.

پروفسور علی النجی، نویسنده ارشد این مطالعه، توضیح می‌دهد که بررسی زبان برای تشخیص بیماری‌ها، روشی ۲۰۰۰ ساله است که در طب سنتی چینی کاربرد گسترده‌ای دارد. او می‌گوید: "رنگ، شکل و ضخامت زبان می‌تواند نشان‌دهنده طیف وسیعی از شرایط سلامتی باشد. به طور معمول، افراد مبتلا به دیابت زبان زرد دارند؛ بیماران سرطانی زبان بنفش با پوششی ضخیم و چرب؛ و بیماران سکته حاد مغزی زبان قرمز با شکلی غیرعادی دارند."

پروفسور جاوان چاهل، از همکاران این پژوهش، معتقد است که در آینده می‌توان از گوشی‌های هوشمند برای تشخیص بیماری به این روش استفاده کرد. او می‌افزاید: "این نتایج تأیید می‌کنند که تحلیل کامپیوتری زبان، روشی امن، کارآمد، کاربرپسند و مقرون به صرفه برای غربالگری بیماری‌هاست که روش‌های مدرن را با تجربه‌ای چند قرنی ترکیب می‌کند."

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.