پارلمان انگلیس به طور رسمی آغاز به کار کرد
در مراسم گشایش پارلمان، پادشاه انگلیس طی تشریفاتی با ارابه سلطنتی وارد پارلمان شد و در حضور اعضای خانواده سلطنتی، نمایندگان مجلس، نخست وزیر و اعضای کابینه جدید، برنامه های دولت را تشریح کرد.
چارلز سوم در سخنان خود که توسط شماری از شبکه تلویزیونی این کشور به طور زنده پخش شد، به لوایح پیشنهادی دولت استارمر از جمله اصلاح قوانین مهاجرتی، بهبود نظام سلامت و بهداشت، آموزش، مقابله با جرم و جنایت، ارتقا زیرساختها و حمل و نقل و همچنین اصلاحات در مجلس اعیان اشاره کرد.
سخنرانی مقام سلطنتی محور مراسم گشایش پارلمان انگلیس بشمار می آید و در این سخنرانی وی متنی را که از قبل برای او آماده شده است، در مقابل نمایندگان پارلمان خوانده و برنامه های دولت این کشور را برای سال جاری اعلام می کند.
هر سال مقام سلطنت طی مراسمی که مردم محلی و گردشگران خارجی برای تماشای آن صف می کشند، سوار بر کالسکه سلطنتی که گارد سوار را در التزام رکاب دارد، برای گشایش سال قانونگذاری جدید توسط دولت، مسیر کاخ باکینگهام به وست مینستر(محل پارلمان) را طی می کند.
پادشاه یا ملکه انگلیس براساس سنت حق ورود به صحن مجلس عوام را که «خانه مردم» نامیده می شود، ندارد و محل جایگاه سلطنتی در مجلس اعیان است که نمایندگان مجلس عوام برای شنیدن سخنان آنها در لژ کنار صحن آن حضور می یابند.
مقام سلطنت سخنان افتتاحیه خود را همیشه با عبارت «دولت من...» آغاز می کند و سپس لوایح اصلی دولت برای ارائه به پارلمان را بر می شمارد.
متن سخنرانی مقام سلطنت در هنگام گشایش پارلمان، در دفتر نخست وزیر و بدون مشورت با دربار تهیه شده و پس از تدوین به دربار ابلاغ می شود.
پارلمان انگلستان بالاترین مرجع قانونگذاری در این کشور است و از دو بخش مجلس عوام و مجلس اعیان تشکیل شده که هر یک در صحن های ویژه خود در کاخ وست مینستر تشکیل جلسه می دهند.
دولت در انگلیس نیز برآمده از مجلس عوام است و هر حزبی که بیشترین کرسی های این مجلس، در جریان انتخابات عمومی بدست آورده باشد، مامور تشکیل کابینه می شود.
حزب کارگر انگلیس در انتخابات ۱۴ تیرماه، با کسب اکثریت قاطع کرسیهای پارلمان، سکان دولت را به مدت ۵ سال در دست گرفت.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.