راه اندازی دومین پالایشگاه پلاسما در ایران
محمدرضا عابدی اظهار کرد: از شهریور ۱۴۰۲ جلسات و بازدیدهای متعددی برای راهاندازی دومین پالایشگاه پلاسما در کشور، با لحاظ حداکثر تعامل و مساعدت بر اساس ضوابط و مقررات انجام شد و شرکت مربوطه تاکنون تولید فرآورده در شرایط Non-GMP را با موفقیت به اتمام رسانده است.
وی افزود: در حال حاضر سیستمهای آبساز، هواساز، بخار تمیز، تأسیسات و تجهیزات تولید در حال طی مراحلqualification هستند و تمامی نتایج اولیه آن با اصول GMP منطبق بوده است.
رئیس اداره خون و فرآوردههای بیولوژیک سازمان غذا و دارو، با بیان اینکه در فروردین ماه تولید اولین پلاسما بر اساس اصولGMP از سایت تولید عملیاتی خواهد شد، تصریح کرد: مطابق با برنامه زمانبندی شده و همچنین تعاملات اداره کل دارو ، در صورت مهیا بودن تمامی شرایط بر اساس ضوابط و مقررات جاری تا پایان سال ۱۴۰۳ پالایشگاه دوم به ظرفیت نهایی تولید خواهد رسید.
معاون فنی و فنآوریهای نوین سازمان انتقال خون تاکید کرد که با توجه به اینکه علم تولید داروی مشتق از پلاسما در کشور وجود دارد، برای احداث پالایشگاه خون تلاش میشود.
به گفته وی، بر اساس آمار سال ۱۴۰۲، میزان یک سوم از کل پلاسمای ارسالی پالایشگرهای خارجی توسط سازمان انتقال خون ایران تولید شده و اگرچه نسبت به سال قبل وضعیت بهتری حاصل شده است ولی توجه و اهمیت ویژه به مراکز اهدای پلاسمای خصوصی به واسطه تولید دو سوم از کل پلاسمای ارسالی و پالایشگر خارجی کاملاً ملموس است.
سامانه پوششدهی لایههای کربن شبه الماس دستاورد یکی از شرکتهای دانشبنیان است که علاوه بر کاربرد در جواهرسازی برای لایهنشانی قطعات صنعتی نیز کاربرد دارد.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.