رایزنی وزرای خارجه چین و آمریکا
وزیر امور خارجه چین در گفتگو با وزیر امور خارجه آمریکا، اظهار کرد واشنگتن باید تحریمهای اعمال شده بر کارخانهها و افراد چینی را بردارد.
وزارت امور خارجه چین در بیانیهای اعلام کرد آقای یی در این گفتگو اظهار داشته واشنگتن باید این تحریم ها را بردارد و به حقوق توسعه مشروع چین، آسیب نرساند.
وزیر امور خارجه چین تلاش های آمریکا برای جداشدن از چین را تنها باعث آسیب رسیدن به خود واشنگتن دانسته است.
براساس این گزارش، واشنگتن تحریم هایی را بر شرکت های مختلف چینی اعمال کرده، شرکت هایی که واشنگتن آنها را به همکاری با صنایع نظامی چین به رغم انکار این شرکت ها متهم کرده است. تحریم های آمریکا همچنین بر افراد و نهادهای چینی وضع شده که متهم به نقض حقوق بشر در منطقه شین جیانگ هستند.
ایالات متحده در ادامه اقدامات خصمانه خود «وجوه مصادره شده روسیه» برای کمک به اوکراین را به استونی منتقل کرده است.
در ماه های اخیر روابط بین آمریکا و چین شاهد علایمی از بهبودی است در حالی که هر دو طرف گام هایی را برای ایجاد دوباره کانال های ارتباطی پس از تنش های فزاینده فی مابین طی دهه های اخیر، برداشته اند.
در بیانیه وزارت خارجه چین آمده است: گفتگوها بین دو طرف صادقانه، اصولی و سازنده بوده است. دو طرف همچنین درباره موضوعات منطقه ای از جمله بحران اوکراین و شبه جزیره کره گفتگو کردند.
وانگ خاطرنشان کرد ایالات متحده اگر به درستی خواستار ثبات در تنگه تایوان است، باید به اصل چین واحد التزام داشته باشد. در جهان تنها یک چین وجود دارد و تایوان بخشی از قلمرو چین است و این شرایط واقعی موجود در تایوان است.
دولت چین همواره تایوان را بخش جدایی ناپذیر از خاک خود قلمداد می کند و با تلاش های این جزیره برای استقلال و حاکمیت مستقل مخالف است.
در همین حال چندی قبل شی جین پینگ رئیس جمهور چین از دولت آمریکا خواست تا اقدامی عملی را برای تسهیل توسعه پایدار روابط دو جانبه فی مابین اتخاذ کند.
رئیس جمهور چین در پیام خود خطاب به بایدن گفت: هر دو کشور باید به طور جدی توافقات مهمی را که به امضای سران دو کشور رسیده، اجرا و اقدامی عملی برای تسهیل توسعه پایدار، سالم و با ثبات روابط بین پکن و واشنگتن انجام دهند.
این در حالی است که پیشتر نیز کمیتهای از کنگره آمریکا لیستی گسترده از پیشنهادات دو حزبی را برای تنظیم دوباره روابط اقتصادی با چین در سال آینده ارائه کرد.
بر این اساس، این طرح با هدف دست یابی به اهداف قانونی در این زمینه برای سال ۲۰۲۴ است که مانع از آن می شود که آمریکا به نوکر اقتصادی رقیب ژئوپولیتیک خود یعنی چین خود تبدیل شود.
در حالی است که واشنگتن و پکن مدت های زیادی است که در مورد برخی مسایل با یکدیگر اختلاف دارند و تاکنون مقامات مختلف دو کشور تلاش ها و رایزنی های متعددی را برای حل مشکلات فی مابین انجام دادهاند.
در این راستا روسای جمهور آمریکا و چین در نوامبر سال گذشته پس از فراز و نشیب های فراوان در روابط فی مابین، سرانجام در حاشیه اجلاس همکاری اقتصادی آسیا اقیانوسیه با یکدیگر دیدار کردند.
طی یک سال اخیر تنشها بین دو کشور پس از پرواز بالن تحقیقاتی چین بر فراز آسمان آمریکا شدت گرفت. واشنگتن این بالن را که در ایالت مونتانا مشاهده شد، ساقط کرد.
همچنین دیدار مقامهای ارشد آمریکا از جمله رئیس مجلس نمایندگان این کشور با رئیس تایوان که چین آن را بخشی از سرزمین اصلی خود میداند، باعث اوج گرفتن تنشها شد.
پیشتر نیز مقامات آمریکا و چین اعلام کردند رایزنیهای خود درباره کنترل تسلیحاتی را پس از یک وقفه چهار ساله از سر خواهند گرفت.
این رایزنی ها در بحبوحه تشدید چشمگیر تنش ها بین دو کشور درباره موضوعات دو جانبه مختلف و بازدید مقامات عالی رتبه هر یک از این دو کشور از کشور دیگر انجام شد. این بازدیدها شامل سفر وانگ یی وزیر امور خارجه چین به واشنگتن در ۲۶ تا ۲۸ اکتبر و سفر آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا به پکن در ۱۸ و ۱۹ ژوئن سال ۲۰۲۳ است.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.