این اماکن تخریب خواهند شد/ جزییات برخود با متخلفان
به گزارش اقتصادنیوز، بافت فرسوده و اماکن خطرناک در نقاط مختلف کشور همچون بمبهای ساعتی میمانند که هر لحظه ممکن است منفجر شوند و حادثهای بزرگ را برای مردم رقم بزنند؛ اتفاقی که بارها و بارها در طول این سالها شاهد آن بودهایم.
هر چند تا به امروز وضعیت کمی بهبود یافته است اما همچنان هم شاهد استفاده از چندین ساختمان خطرناک و فرسوده در تهران هستیم، اتفاقی که قدرتالله محمدی، مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری هم اخیرا در برنامه تهران ۲۰ به آن اشاره کرد و از حضور ۷۵ ساختمان ناایمن در پایتخت خبر داد.
طی حدود دو سال گذشته بیشاز ۲۱۰ هزار واحد مسکونی در بافتهای فرسوده به مرحله نوسازی رسیده که بنا به گفته وزیر راه و شهرسازی، عملیات احداث ۶۰ هزار واحد مسکونی ثبتشده در سامانه بازآفرینی شهری ایران، به اتمام رسیده است.
همچنین بنابر اعلام رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران تهران، سخت گیریها در این زمینه بسیار تشدید شده است و ساختمانهای ناایمن پلمب خواهند شد.
البته این برخورد قاطع پیش از این هم در ایران سابقه داشته است، چرا که بر سر جان مردم با هیچکس و هیچ جا نباید شوخی داشت. مانند ۵۰ سال پیش که کمیسیون ماده ۱۰۰ دستور تخریب امکان خطرناک را صادر کرد.
خبر مهمی که اطلاعات در تاریخ ۳۰ دی ماه سال ۱۳۵۳ به آن پرداخت و دربارهاش نوشت: «در متن ماده ۱۰۰ قانون شهرداریها تغییراتی داده شد و کارشناسان حقوقی وزارت کشور، شمول مقررات این ماده را به ساختمانهای مخروبه، اهمال ماموران در حین انجام وظیفه و تخلفات از مقررات پروانه ساختمان گسترش دادند. این ماده همچنین به ماموران شهرداری در خارج از محدوده اختیار تخریب داده است.»
این روزنامه در ادامه با اشاره به جزییات این طرح آورده است: «با اقدامات اخیر دولت و وزارت کشور، پس از تصویب لایحه فوق الذکر، کمیسیون ماده ۱۰۰ می تواند برای امکان مخروبه نیز در صورت عدم مرمت و رفع خطر به وسیله مالکان، حکم تخریب صادر کند. همچنین لایحه جدید برای ماموران شهرداری که در حوزه ماموریت آن ها خانه بدون پروانه یا ساختمانی مغایر با ضوابط ذکر شده در پروانه ساخت مشاهده شود، شش ماه حبس و صد هزار ریال جریمه پیش بینی شده است.»
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.