بایدن با جمهوری‌خواهان بر سر اوکراین به توافق رسید؟

به نوشته بلومبرگ، جو بایدن گفت: «من آماده اقدام هستم. باید از رئیس کنگره و رهبر جمهوری‌خواهان مجلس نمایندگان نیز پرسید که آیا آن‌ها نیز آماده‌اند»؟

پیشنهاد بایدن باجزئیات‌ترین طرحی است که او در مذاکرات بر سر بن‌بست چندماهه بر سر بودجه مرزی و کمک‌های خارجی ارائه کرده است. جمهوریخواهان کنگره در ازای موافقت با بسته ۱۱۰ میلیارد دلاری که شامل بودجه برای اوکراین و اسرائیل است، خواستار مقابله با موج مهاجران شده‌اند.

رئیس‌جمهور گفت که از توافقی حمایت خواهد کرد که شامل «تغییر سیاست‌های مهم مرزی، از جمله تغییرات در سیستم پناهندگی» باشد.

بایدن ابراز اطمینان کرد که سنا می‌تواند به زودی مصالحه‌ای دو حزبی بر سر قوانین مرزی را طی هفته آینده «به نتیجه برساند». با این حال، حتی اگر این مصوبه در سنا تصویب شود، با فرآیند دشوارتری در کنگره روبرو خواهد شد؛ جایی که جمهوری‌خواهان تندرو خواستار سیاست‌های مرزی سخت‌گیرانه‌تری هستند.

دونالد ترامپ، پیشتاز رقابت‌های درون‌حزبی جمهوری‌خواهان برای خاموش‌کردن شتاب توافق سنا وارد عمل شد و در رسانه اجتماعی خود نوشت که جمهوری‌خواهان باید هر گونه مصالحه‌ای را رد کرده، «مگر اینکه تمام امتیازات و امکانات لازم برای جلوگیری از تهاجم (مهاجران) را به دست آوریم». این مسئله می‌تواند فضای مانور رهبران جمهوری‌خواه را محدود کند. ترامپ با مایک جانسون، رئیس مجلس نمایندگان درباره مذاکرات مرزی در تماس بوده است.

بایدن درباره جمهوری‌خواهان گفت: «آن‌ها باید انتخاب کنند که آیا می‌خواهند این مشکل را حل کرده یا با سوءاستفاده از این موضوع، از رئیس‌جمهور امتیازات سیاسی بگیرند».

بایدن این سخنان را دو روز پس از نشستی با قانونگذاران ارشد، از جمله جانسون، در مورد کمک‌های اوکراین و سیاست‌های مرزی ایراد کرد. اما نشانه‌های کمی از پیشرفتی ملموس در رفع اختلافات میان جمهوری‌خواهان کنگره و دولت وجود دارد.

جمهوری‌خواهان فوق‌محافظه‌کار خواستار تغییرات بیشتر شده‌اند؛ از جمله محدودکردن قدرت رئیس‌جمهور برای محافظت از برخی مهاجران در برابر اخراج که ممکن است کاخ سفید آن را غیرقابل قبول بداند. جانسون با فشار شدیدی از فوق‌محافظه‌کاران مواجه است. برخی از آن‌ها تهدید کرده‌اند که در صورت توافق با بایدن، او را از قدرت برکنار خواهند کرد.

تغییر قوانین مهاجرتی به منظور دشوارترکردن درخواست پناهندگی مهاجران از ایالات متحده می‌تواند طیف مترقی‌ها و لاتین‌تبارها که بایدن برای پیروزی در انتخابات سراسری به آن‌ها نیاز دارد را آزرده‌خاطر سازد. با این حال، نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که بحران مهاجرت به یکی از بزرگترین نقاط ضعف سیاسی رئیس‌جمهور تبدیل شده و او را وادار کرده تا به دنبال سازشی بر سر مسائل مرزی با کنگره باشد.

سخنرانی روز جمعه بایدن در جمع برخی شهرداران ایالات متحده بود که بسیاری از آن‌ها از شهرهایی هستند که توسط دموکرات‌ها اداره شده و شاهد هجوم عمده مهاجران از ایالت‌های مرزی مانند تگزاس بوده‌اند. شهرداران، از جمله اریک آدامز (شهردار نیویورک)، از کاخ سفید خواسته‌اند تا کمک‌های فدرال بیشتری برای سرپناه، تغذیه و پوشاک تازه‌واردان ارائه کند.

بایدن در پاسخ به سؤال خبرنگاران که آیا اعتقاد دارد مرز امن است، گفت: «نه، اینطور نیست».

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.