موضع عربستان درباره ممانعت از آتش‌بس در غزه

فیصل بن فرحان، وزیر امور خارجه عربستان سعودی امروز جمعه گفت که توجیهی برای جلوگیری از برقراری آتش‌بس در غزه وجود ندارد.

به نوشته رویترز، بن‌فرحان در پاسخ به سوالی درباره حملات یمن در دریای سرخ علیه کشتی‌های اسرائیلی گفت که منطقه به تنش بیشتر نیاز ندارد و امیدوار است که بتوان از این رویدادها جلوگیری کرد.

بن‌فرحان که در یک کنفرانس خبری در اسلو حضور داشت همچنین ابراز امیدواری کرد که قطعنامه جدیدی در شورای امنیت که خواستار آتش‌بس در غزه است از حمایت بیشتری «به ویژه از سوی آمریکا که قبلاً قطعنامه را وتو کرده» برخوردار شود.

دیدار محمود عباس با سالیوان / وعده‌ای که به رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین داده شد

وزیر خارجه عربستان سعودی بعد از دیدار با وزرای خارجه کشورهای عربی و کشورهای نوردیک گفت: «ما فکر نمی‌کنیم که عدم درخواست برای آتش‌بس در غزه توجیهی داشته باشد.»

 ایالات متحده آمریکا هفته گذشته قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد برای برقراری آتش‌بس فوری در غزه را وتو کرد. این قطعنامه در حالی وتو شد که ۱۳ عضو دیگر شورا به آن رأی مثبت داده و انگلیس به آن رأی ممتنع داده بود.

رابرت ای. وود، معاون نماینده آمریکا در سازمان  ملل در جلسه شورای امنیت گفت که واشنگتن از درخواست‌ها برای آتش‌بس فوری حمایت نمی‌کند. او مدعی شد چنین اقدامی بذر جنگ بعدی را می‌کارد.

آمریکا از زمان آغاز حملات نظامی اسرائیل در غزه اصلی‌ترین حامی این رژیم بوده و با ارسال سلاح و حمایت‌های سیاسی به شعله‌ور کردن آتش جنگ کمک کرده است.

دولت جو بایدن در هفته‌های آغاز جنگ در برابر درخواست‌های مستمر برای کمک به برقراری آتش‌بس در غزه گفته بود که کاخ سفید تنها از «وقفه‌های جنگی» در غزه حمایت می‌کند و طرفدار آتش‌بس که می‌تواند به نفع حماس تمام شود نیست.

این در حالی است که فعالان حقوق بشر و برخی از سیاستمداران حزب دموکرات بارها از بایدن خواسته‌اند اسرائیل را برای پایان عملیاتی که به کشته شدن هزاران غیرنظامی منجر شده تحت فشار قرار دهد.

پائول او براین، از مقام‌های عفو بین‌الملل  چهارشنبه هفته پیش گفت: «وقفه‌های کوتاه‌مدت برای برآورده کردن نیازهای میدانی و رسیدگی به وضعیت حقوق بشری در غزه کافی نیستند.»

او براین گفت: «آمریکایی‌های بیشتر و بیشتری خواستار این آتش‌بس هستند.» طبق نتایج یک نظرسنجی که اخیرا توسط موسسه مورنینگ کانسالت انجام شده 53 درصد از رأی‌دهندگان آمریکایی گفته‌اند که از برقراری آتش‌بس دائم در غزه حمایت می‌کنند.

حملات شدید رژیم اسرائیل در غزه بعد از عملیات طوفان‌الاقصی در روز ۷ اکتبر (۱۵ مهرماه) به شهادت بیش از 18 هزار فلسطینی در غزه منجر شده که اکثر آنها غیرنظامی هستند. . این آمارها به ویژه با گسترش عملیات رژیم اسرائیل به منطقه جنوب غزه رو به افزایش هستند.

جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس در روز هفتم اکتبر در پاسخ به بیش از هفت دهه اشغال فلسطین و نزدیک به دو دهه محاصره غزه و زندان و شکنجه هزاران فلسطینی عملیات موسوم به «طوفان الاقصی» را آغاز کرد.

این عملیات یکی از مرگبارترین حملات علیه این رژیم بود. مبارزان حماس در چند نقطه از حصارهای مرزی به داخل اراضی اشغالی نفوذ کردند، به روستاها یورش بردند و علاوه به هلاکت رساندن شمار زیادی از اسرائیلی‌ها، شماری از آن‌ها را به اسارت گرفتند.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.