مطلقا، هیچ کاری جز حفاظت از اسرائیل نداریم !

 

مقامات رسمی می‌گویند با وجود افزایش درخواست‌ها از سوی قانون‌گذاران دموکرات آمریکا و سازمان‌های حقوق‌بشری مبنی بر متوقف کردن عرضه تسلیحات آمریکایی به رژیم صهیونیستی، مگر در صورت تلاش آن برای حفظ جان غیرنظامیان غزه، دولت بایدن  در حال حاضر هیچ برنامه‌ای برای مشروط کردن کمک‌های نظامی به رژیم صهیونیستی ندارد.

شبکه سی‌ان‌ان با این مقدمه در گزارشی آورده است: «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا که این هفته در واشنگتن سخنرانی می‌کرد، تایید کرد که با «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر اسرائیل گفت‌وگوی دشواری درباره کارزار نظامی در غزه، از دست رفتن حمایت بین‌المللی از اسرائیل و ضرورت به کار بستن یک راهکار ۲ دولتی به رهبری یک حاکمیت فلسطینی داشته است. اما او گفت که حتی در طی این گفت‌وگو نیز اشاره کرده است که آمریکا قرار نیست «هیچ کاری جز حفاظت از اسرائیل در این روند انجام دهد. مطلقا، هیچ کاری».

مقامات رسمی آمریکایی با منعکس کردن این تفکر به شبکه سی‌ان‌ان گفتند که آمریکا هیچ برنامه‌ای برای تغییر موضع خود و تعیین خطوط قرمزی برای انتقال تسلیحات و مهمات به رژیم صهیونیستی ندارد. آن‌ها اشاره کردند که دولت در حال حاضر، از متحدان و شرکا انتظار دارد که از تجهیزات و تسلیحات ساخت آمریکا، مطابق با قوانین بین‌المللی استفاده کنند.

یک مقام رسمی آمریکایی نیز گفت دولت آمریکا به جای آن که هر حمله رژیم صهیونیستی را که نگران‌کننده یا نامتناسب می‌داند، به طور مستقل ارزیابی کند، پافشاری می‌کند تا این رژیم حملات خود را پس از وقوع توجیه کند. این مقام رسمی می‌گوید در حالی که بایدن ماه گذشته گفته بود مشروط کردن کمک‌ها «ایده‌ ارزشمندی است»، رئیس‌جمهور آمریکا در نهایت، معتقد است که راهبرد فشار آرام بر رژیم صهیونیستی برای تغییر تاکتیک‌های خود، موثرتر از تهدید به قطع عرضه تسلیحات بوده است.

وزارت امور خارجه آمریکا در تاکید بر این که آمریکا تا چه اندازه نسبت به مسلح کردن رژیم صهیونیستی متعهد است، شامگاه جمعه اعلانی فوری برای قانون‌گذاران فرستاد که فروش هزاران مهمات تانک به رژیم صهیونیستی را تایید کرده و در واقع، دوره ۲۰ روزه‌ای را دور می‌زد که کمیته‌های کنگره معمولا برای بررسی چنین فروشی نیاز دارند.

یک منبع مطلع در کنگره آمریکا به سی‌ان‌ان گفت که وزارت امور خارجه به قانون‌گذاران هیچ تضمینی ارائه نکرده بود که دولت بر چگونگی استفاده از این مهمات نظارت خواهد کرد و برخی از قانون‌گذاران دموکرات از این اقدام ناراضی بودند.

«الیزابت وارن» سناتور دموکرات در این باره می‌گوید «دور زدن کنگره برای تایید فروش مهمات تانک به اسراییل با وجود آسیب‌های غیرقابل‌قبول نظامی اشتباه است. انتقال تسلیحات مستلزم تحقیقات علنی و بررسی‌های کامل‌ و دقیق است. ارتش آمریکا باید مقید به پایبندی به ارزش‌های ما و قوانین بین‌المللی باشد.»

در ادامه این گزارش مطرح شد که یکی از مقامات آمریکایی می‌گوید این کشور کشته‌شدن غیرنظامیان در نتیجه عملیات نظامی را، به خودی خود، نقض قوانین درگیری مسلحانه نمی‌داند. در عوض، آمریکا مشروعیت عملیات‌های رژیم صهیونیستی در غزه را با متناسب بودن حملات می‌سنجد و برای آن‌ها به دنبال اهداف نظامی قانونی است. اما مقامات این کشور تایید می‌کنند که قادر به ارزیابی آنی هر یک از حملات رژیم صهیونیستی، نوع تسلیحاتی که به کار می‌رود و شمار غیرنظامیانی نیستند که بر اثر آن‌ها کشته می‌شوند.

۲ مقام رسمی نیز مدعی شدند که انجام دادن این کار در یک منطقه جنگی پرتنش، «تقریبا غیرممکن است». با این وجود، سازمان‌های حقوق‌بشری بیان کرده‌اند که این ارزیابی‌، حتی به صورت موردی، امکان‌پذیر است. یکی از تحقیقات سازمان عفو بین‌الملل که هفته پیش انجام شد، نشان داد که یک سامانه هدایت‌گر تهاجم مستقیم مشترک ساخت آمریکا در ۲ حمله هوایی رژیم صهیونیستی به غزه در اکتبر مورد استفاده قرار گرفته بود که گفته شده منجر به شهادت ۴۳ غیرنظامی شد. یک منبع مطلع از فروش تسلیحات آمریکایی به رژیم صهیونیستی به شبکه سی‌ان‌ان گفت که آمریکا از زمان عملیات «طوفان الاقصی» در ۷ اکتبر، حدود ۳ هزار مهمات هدایت‌شونده «تهاجم مستقیم مشترک» (JDAMS) به رژیم صهیونیستی داده است.

یک مقام ارشد دفاعی، روز دوشنبه، به سی‌ان‌ان گفت در حالی که پنتاگون در حال بررسی رسمی گزارش عفو بین‌الملل نیست، مقامات مربوطه در این نهاد دفاعی «این گزارش را به همراه دیگر اطلاعات در دسترس و مرتبط با آسیب به غیرنظامیان به منظور مشاوره دادن به مقامات ارشد وزارت دفاع بررسی خواهند کرد.»

برخی قانون‌گذاران و فعالان حقوق بشر این گونه استدلال می‌کنند که آمریکا در حال شانه خالی کردن از تعهدات خود طبق قوانین بین‌المللی برای رصد نحوه استفاده رژیم صهیونیستی از تسلیحات عرضه شده توسط آمریکاست، به ویژه در زمینه بمب‌های «سنگرشکن» که بقایایی از خود بر جای می‌گذارد که توسط آمریکا قابل ارزیابی است. منبع مطلعی که در جریان فروش تسلیحات آمریکایی به رژیم صهیونیستی بود، گفت که آمریکا حداقل، ۱۴۰ بمب سنگرشکن به رژیم صهیونیستی داده است.

عفو بین‌الملل در بیانیه‌ای هشدار داد که «آمریکا ممکن است مسئول نقض جدی حقوق بشر به واسطه استفاده اسرائیل از تسلیحات آمریکایی باشد.»

وزارت بهداشت غزه می‌گوید بیش از ۱۸ هزار فلسطینی از زمان عملیات «طوفان الاقصی» بر اثر حملات رژیم صهیونیستی به شهادت رسیده‌اند.

در بخش پایانی گزارش این رسانه آمریکایی آمده است که منبعی با اطلاعات مستقیم درباره عرضه تسلیحات آمریکایی به رژیم صهیونیستی می‌گوید «دولت بایدن تا حدی در حال رصد شمار بمب‌های آمریکایی استفاده شده توسط اسراییل در این جنگ است. مقامات رسمی در جلسات محرمانه با قانون‌گذاران گفتند ارزیابی جامعه اطلاعاتی این است که اسراییل ۲۲ هزار بمب عرضه شده هدایت‌پذیر و غیرهدایت‌پذیر توسط آمریکا را در ۶ هفته اول جنگ روی غزه فرو ریخته است.»

قانون‌گذاران دموکرات خواستار اقدامات بیشتری در این زمینه هستند. هفته گذشته، ده‌ها دموکرات در سنای آمریکا اعلام کردند از اصلاحیه‌ای به لایحه درخواست بودجه تکمیلی توسط دولت بایدن حمایت می‌کنند که مستلزم ارائه تحقیقات دولت بایدن به کنگره در مدت ۳۰ روز درباره مطابقت استفاده کمک‌های نظامی با قوانین بشردوستانه و قوانین درگیری مسلحانه توسط کشورهایی است که آن را دریافت می‌کنند.

طرح مجوز سالانه اطلاعاتی برای سال ۲۰۲۴، در صورت تصویب شدن از جامعه اطلاعاتی آمریکا می‌خواهد در صورت بروز تلفات غیرنظامی بر اثر استفاده یک کشور سوم از اطلاعات آمریکا، به کنگره اطلاع دهد. این لایحه پیش از ۷ اکتبر نوشته شده اما با افزایش انتقادها از استفاده کمک‌های رژیم صهیونیستی از کمک‌های آمریکا، اهمیت بیشتری یافته است.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.