احتمال بحران کمبود خون در تهران
معاون فنی اداره کل انتقال خون استان تهران، گفت: با توجه به اینکه نیاز به خون و مصرف آن در تهران نسبت به شهرهای دیگر بیشتر است، وبا توجه به اینکه اهدای خون در این استان کاهش یافته است ممکن است، در هفته یا ماه های آینده با مشکل و بحران مواجه خواهیم شد.
امیر مسعود ناظمی افزود: هر ساله با شروع فصل سرد سال و همچنین شیوع بیماری های فصلی میزان استقبال برای اهدای خون کاهش می یابد که به کاهش ذخایر خون میشود و باید توجه داشت که حفظ سطح ذخایر خون هم ارتباط مستقیم با اهدای خون توسط داوطلبان دارد.
وی ادامه داد: در حال حاضر سطح ذخیره در استان تهران به مرحله بحرانی نرسیدهاست اما در حال کاهش است و چنانچه اقدام پیشگیرانه انجام نشود در هفته یا ماه های آینده با مشکل مواجه خواهیم شد و سطح ذخیره خون به مرحله بحرانی خواهد رسید.
معاون فنی اداره کل انتقال خون استان تهران گفت: در حال حاضر سطح ذخیره خون هشت روز و در حد قابل قبول است اما تقریبا در لب رمز قرار داریم و اگر به کمتر از هشت روز برسد، وضعیت ذخیره خون نگران کننده خواهد بود.
وی افزود: در حال حاضر روزانه بین ۱۱۰۰ تا ۱۲۰۰ واحد خون در استان تهران اهدا می شود در حالی که روزانه در تهران به ۱۵۰۰ واحد خون نیاز داریم و اگر بخواهیم جلوی این افت را بگیریم، باید روزانه در تهران ۱۵۰۰ نفر مراجعه کننده برای اهدای خون داشته باشیم.
ناظمی با یادآوری اینکه همه مراجعهکنندگان شرایط اهدای خون را ندارند، اظهار داشت: باید همیشه بین اهدای خون (تولید) و توزیع خون تعادل و توازن برقرار باشد، در حالی که میزان مصرف خون همیشه در تهران به دلایل مختلف بالاست.
وی با برشمردن دلایل بالا بودن نیاز به خون در تهران افزود: به دلیل اینکه مراکز تخصصی درمانی بیشتر در تهران مستقر هستند و بیماران از همه استان ها برای درمان به تهران مراجعه میکنند، نیاز به خون و فرآورده های آن در تهران بالاتر است.
معاون انتقال خون استان تهران افزود: علاوه بر بالا بودن میزان سوانح در تهران، در گذشته برای درمان برخی از بیماری ها، عمل جراخی انجام نمی شد اما اکنون برای آنها هم جراحی انجام می شود که نیاز به خون و مصرف آن را در تهران افزایش می دهد.
معاون فنی اداره کل انتقال خون استان تهران گفت : در حال حاضر توصیه اصلی به هموطنان و شهروندان تهرانی این است که در همه گروه های خونی برای اهدای خون اقدام کنند اما به دلیل اینکه شمار افراد با گروه خونی منفی کمتر است، بنابراین برای حفظ سطح ذخیره خون در گروههای منفی بهتر است که این افراد برای اهدای خون بیشتر اقدام کنند.
ناظمی افزود: در حال حاضر بیشتر به گروه خونی A مثبت نیاز داریم.
بانوان مشارکت بیشتری برای اهدای خون داشته باشند
ناظمی یادآوری کرد: بانوان نیمی از جمعیت را تشکیل می دهند و از سویی هم از مصرف کنند های خون هم هستند اما ۹۵ درصد خون توسط آقایان اهدا میشود و سهم بانوان فقط ۵ درصد است بنابراین ما از بانوان انتظار داریم برای اهدای خون مشارکت بیشتری داشته باشند.
وی تاکید کرد: در استان تهران ۱۶ پایگاه ثابت اهدای خون فعال است و همچنین روزانه ۳تا ۴واحد سیار هم در سطح استان تهران و ادارات آن آماده پذیرش اهدا کنندگان خون هستند.
معاون فنی اداره کل انتقال خون استان تهران تاکید کرد: داوطلبان اهدای خون دراستان تهران برای دسترسی به مراکز اهدای خون در استان تهران و ساعت فعالیت آن و هچنین برای دریافت نوبت اینترنتی می توانند به سایت اداره کل انتقال خون استان تهران به نشانی https://tehran.ibto.ir/مراجعه کنند.
در حال اهدای خون درایران به صورت کاملا داوطلبانه انجام می شود و شاخص اهدای خون در ایران در حال حاضر براساس آمار اهدای خون در سال گذشته(۱۴۰۱) ۲۶ نفر به ازای یک هزار نفر جمعیت کشور است و از این لحاظ ایران دارای موقعیت خوبی در بین دیگر کشورها است.
بارزترین مثال برای موقعیت هایی که در آن نیاز مبرم به خون پیدا می شود، عبارت از زمان بروز حوادث و سوانح گوناگون نظیر تصادفات رانندگی، سوختگی ها و اعمال جراحی است.
همچنین زنان باردار در حین زایمان، نوزادان و به خصوص نوزادان نارسی که به زردی دچار می شوند، نیازمند خون هستند و از طرفی بیماران مبتلا به سرطان که تحت شیمی درمانی یا اشعه درمانی قرار دارند هم از مصرف کنندگان خون و فرآورده های خون هستند.
بسیاری از بیماران دیگر مانند بیماران تالاسمی و هموفیلی نیز ناگزیرند برای بهره مندی از یک زندگی به نسبت طبیعی برای تمام عمر به شکل منظم خون یا فرآورده های خون دریافت کنند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.