اتحادیه اروپا برای پذیرش اوکراین شرط تعیین کرد
رئیس شورای اروپا اعلام کرد که اگر اوکراین اصلاحات مورد نظر اتحادیه را اعمال و با فساد در این کشور مقابله کند میتواند تا سال ۲۰۳۰ به جمع اتحادیه اروپا ملحق شود.
شارل میشل در گفت وگو با نشریه اشپیگل اظهار کرد: ما (اتحادیه اروپا) میتوانیم اوکراین را تا سال ۲۰۳۰ بپذیریم - اگر هر دو طرف تکالیف خود را انجام دهند. اوکراین و سایر کشورهای نامزد عضویت در اتحادیه اروپا باید اصلاحات (مورد نظر ما) را اجرا، با فساد مبارزه و الزامات قانونی را رعایت کنند.
وی افزود: ما در اتحادیه اروپا باید در مورد اولویتهایمان و آنچه میخواهیم به آن برسیم، شفاف باشیم.
رئیس شورای اروپا با بیان اینکه پذیرش عضو جدید در اتحادیه اروپا آسان نخواهد بود، گفت: اما نمیتوانیم بیشتر از این زمان را تلف کنیم. مقاومت اوکراین در برابر روسیه نشان داد که این کشور به اتحادیه اروپا تعلق دارد و ما با پذیرش کییف، ثابت میکنیم که قادر به اقدامات ژئوپلیتیکی هستیم.
میشل در بخش دیگری از این مصاحبه ادعا کرد که تحریمهای سنگین اتحادیه اروپا علیه روسیه، تمام جهان از جمله رئیس جمهور روسیه را شگفتزده کرد.
وی ادامه داد: من نمیگویم که ما در حال حاضر نقشی را در صحنه جهانی ایفا میکنیم که متناسب با اندازه اقتصادی ما باشد؛ اما در مسیر درستی هستیم.
رئیس شورای اروپا در ادامه ایده رقابت کشورهای غربی برای ارسال سلاح به اوکراین را رد کرد و گفت: تعداد کمی از اتحادیه اروپا انتظار داشتند که میلیاردها یورو تسلیحات به اوکراین تحویل دهند ضمن آنکه اتحادیه اروپا بزرگترین تامین کننده اقتصادی و نظامی اوکراین است.
به گزارش ایرنا، جنگ اوکراین در پی بیتوجهی غرب نسبت به نگرانیهای امنیتی مسکو و گسترش نیروهای ناتو تا نزدیکی مرزهای روسیه کلید خورد.
رئیس جمهور روسیه روز ۲۱ فوریه سال گذشته میلادی (دوم اسفندماه ۱۴۰۰) استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت و سه روز بعد، عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.
طی این مدت کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) از جمله آمریکا با کنار گذاشتن گزینه دیپلماتیک برای برقراری صلح، با حمایتهای هنگفت نظامی از کییف راه را بر ادامه این جنگ افروزی باز کردند و اکنون با تجهیز اوکراین به سلاحهای پیشرفته و سنگین تر نظامی، آشکارا سیاست تحریک کرملین را دنبال میکنند.
اتحادیه اروپا از ابتدای جنگ اوکراین، ضمن حمایت تمام عیار از این کشور، ۱۱ بسته تحریمی علیه روسیه و نزدیکان به کرملین وضع کرده است.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.