نامه به بایدن درباره توافق ریاض-تلآویو/ دموکراتها شرط گذاشتند
دموکراتهای سنای آمریکا در نامهای برای بایدن شرایط خود را برای حمایت از برقراری روابط میان تل آویو- ریاض اعلام و بر نگرانیها در مورد حقوق بشر و خواستههای عربستان از ایالات متحده تاکید کردند.
قانونگذاران نوشتند: «درجات بالایی از شواهد لازم است تا نشان دهد که یک معاهده دفاعی الزام آور با عربستان سعودی، همسو با منافع ایالات متحده است، به ویژه اگر چنین تعهدی مستلزم استقرار منابع دائمی جدید قابل توجه در منطقه باشد».
مورفی به خبرنگاران گفت: «نسخهای از این توافق وجود دارد که برای ایالات متحده خوب است و نسخهای وجود دارد که میتواند مغایر با منافع امنیتی ما در منطقه باشد».
براساس گزارش پایگاه خبری هیل، در این نامه، دموکراتها گفتهاند که «ذهن باز و منعطف» را در مورد مذاکرات دولت حفظ میکنند، اما نگران خواستههای عربستان در رابطه با تضمینهای امنیتی، فروش تسلیحات و ساخت یک برنامه غیرنظامی هستهای هستند.
سناتورها نوشتند: «از لحاظ تاریخی، تضمینهای امنیتی از طریق معاهدات دفاعی تنها به نزدیکترین متحدان ایالات متحده ارائه شده است: دموکراسیهایی که منافع و ارزشهای ما را به اشتراک میگذارند».
قانونگذاران خواستار هر گونه توافق براساس «توافقنامه استاندارد طلایی ۱۲۳» شدند که طبق قوانین ایالات متحده، یک کشور ملزم به تعهد به ۹ معیار عدم اشاعه در ازای کمک آمریکا در توسعه برنامه هستهای است. مورفی میگوید: «من میدانم سعودیها چه چیزی را میخواهند، اینکه بتوانند کنترل بسیار بیشتری بر غنیسازی نسبت به استاندارد طلایی داشته باشند و من نمیدانم موضع دولت در نهایت در مورد این سوال چه خواهد بود.»
سناتورهای دموکرات همچنین در مورد یک «مسابقه تسلیحاتی» احتمالی در غرب آسیا در صورت حمایت آمریکا از برنامه هستهای عربستان سعودی هشدار دادند.
مذاکرات بین ایالات متحده، رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی در هفتههای اخیر سرعت گرفته است، اما قانونگذاران ماهیت قریب الوقوع توافق را کم اهمیت جلوه دادند. مورفی گفت: من فکر می کنم مفاد مهم زیادی در این مذاکرات سه جانبه وجود دارد که هنوز به نتیجه نرسیدهاند، بنابراین آنها در میانه مذاکرات هستند و نه در پایان.
آنها از عربستان سعودی به عنوان یک رژیم استبدادی انتقاد کردند که به طور منظم منافع ایالات متحده در منطقه را تضعیف میکند، سابقه عمیقا نگران کننده حقوق بشر دارد و یک برنامه سیاست خارجی تهاجمی و بی پروا را دنبال میکند.
بایدن به دنبال بهبود روابط با عربستان سعودی است. بایدن به رغم تمامی اتهامات درباره قتل جمال خاشقجی، روزنامهنگار واشنگتنپست، علیه مقامات سعودی، با محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان، که عموماً مسئول قتل خاشقجی تلقی میشود، دیدار کرده است، زیرا واشنگتن به دنبال تقویت خود در رقابت با روسیه و چین است.
مورفی و سناتورهای دیگر در مورد این وجه از سیاست خارجی آمریکا ابراز نگرانی کردهاند.
مورفی گفت: ما نگرانیهایی را در مورد پیامدهای گسترش ضمانت امنیتی ایالات متحده برای کشوری با این نوع سابقه سرکوب وحشیانه ناراضیان ابراز میکنیم.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.