ماجرای خودکشی دختر فراری از دست طالبان

دختر ۲۱ ساله افغان که در پی به قدرت رسیدن طالبان به پاکستان فرار کرده بود دست به خودکشی زد.

مریم سادات، ۲۱ ساله هفته گذشته در اسلام آباد بر اثر خودکشی جان باخت. مادرش در حالی که ساعت‌ها کنار قبر دخترش گریه می‌کرد به نشنال گفت: من نگران دخترم هستم، چون او در قبرستان تنهاست.

مریم تنها افغان دفن شده در این قبرستان است. والدین او گفتند که استرس ناشی از وضعیت درخواست مهاجرت او به ایالات متحده و بدتر شدن شرایط زندگی او در پاکستان به عنوان یک پناهجوی افغان بدون مدرک، تأثیر زیادی بر سلامت روان او داشته است.

مریم، یک دانشجوی حقوق که با یک سازمان حمایت مالی از سیستم قضایی افغانستان کار می‌کرد، برای ویزای اولویت دوم (P۲ ایالات متحده درخواست داد، که شامل مقرراتی برای افغان‌هایی است که توسط یک سازمان غیردولتی مستقر در ایالات متحده کار می‌کردند.

پلیس پاکستان در گزارش به رسانه‌ها تایید کرده است که مریم سادات به قصد خودکشی خود را از طبقه پنجم یک ساختمان مسکونی در شهر اسلام‌آباد، به پایین پرت کرده است.

مادرش می‌گوید که او تقریباً یک سال منتظر تصمیم بود. دخترم قربانی شد. او اکنون رفته است، زیر خاک دفن شده است.

مادر مریم گفت که خانواده برای آینده بهتر برای فرزندانش افغانستان را ترک کردند.

مریم در زادگاهش مزار شریف، قبل از اینکه طالبان کنترل کابل را به دست گیرند، حقوق می‌خواند.

این دختر ۲۱ ساله به همراه خواهر و برادر و والدینش به امید مهاجرت به ایالات متحده به پاکستان گریخت، اما پس از آن مشکلات در حال افزایش بود. مریم بیکار بود و ویزای پاکستان او تمام شده بود و او را سرگردان کرده بود و نمی‌توانست در خانه با نامزدش ملاقات کند.

مادر وی گفت: مریم مشکلات ویزا داشت و مسائل مربوط به عدم اطلاع و انتظار. او جوان بود، دیگر نمی‌توانست تحمل کند. این روی روح و روان او تأثیر گذاشت.

مادر مریم از ایالات متحده و کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل خواست تا برای نجات جان دیگر مهاجران افغان اقدام کنند.

به گفته شورای پناهندگان افغان در پاکستان، مریم سومین فردی بود که به دلیل طولانی شدن دوره انتظار برای ویزا خودکشی کرد و در عین حال با شرایط دشوار زندگی در پاکستان نیز دست و پنجه نرم کرد.

ثریا صابر، معاون این شورا به نشنال گفت که سه افغان در سه تا چهار ماه گذشته به دلیل مشکلات مالی، مشکلات آموزشی، مشکلات ویزا بر اثر خودکشی جان باختند.

خانم صابر گفت: جهان هیچ توجهی به آن‌ها نکرد، به همین دلیل است که پناهجویان افغان و جوانان ما بر اثر خودکشی می‌میرند.

زهرا ۳۹ ساله، یکی دیگر از پناهجویان افغان است. او پنج فرزند دارد و در یک آپارتمان اجاره‌ای کوچک در حومه اسلام آباد زندگی می‌کند.

او گفت که تا زمانی که مشکل حل نشود، احتمالاً خودکشی ادامه خواهد داشت.

زهرا گفت: من دو سال پیش با مقدار کمی پول به اینجا آمدم، و بدون کار در اینجا، هیچ کس نمی‌تواند تصور کند که چگونه زندگی می‌کردم.

بر اساس گزارش کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد، پس از سقوط کابل، ۶۰۰ هزار افغان وارد پاکستان شدند.

افغان‌ها عمدتاً برای مدت کوتاهی به امید دریافت پناهندگی در ایالات متحده، کانادا و اروپا به کشور همسایه پاکستان می‌روند، اما در عوض سرنوشت برخی از خانواده‌ها به تراژدی‌ها ختم شده است.

وزارت اطلاعات پاکستان و سفارت آمریکا در اسلام آباد به درخواست‌ها برای اظهارنظر پاسخی نداده اند.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.