هشدار نسبت به شیوع تب کریمه کنگو در فصل گرما
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی گفت: با توجه به آغاز فصل گرما و نحوه انتقال تب کریمه کنگو، مردم باید در زمان تماس با حیوان آلوده، در هنگام ذبح حیوان و تماس با اعضای داخلی بدن نکات بهداشتی را رعایت کنند.
محمدعلی بخشی اظهار کرد: تب کریمه کنگو یک بیماری ویروسی است که نوعی کنه سخت، هم مخزن و هم ناقل آن است. این ویروس میتواند بسیاری از حیوانات اهلی و وحشی را مبتلا کند.
وی افزود: انسان هم در صورت تماس با حیوان مبتلا یا کنه آلوده به ویروس ممکن است مبتلا شود. این ویروس بیشتر حیوانات را مبتلا میکند، اما ممکن است در انسانها نیز اتفاق بیفتد. پرندگان به جز شتر مرغ در مقابل این ویروس مقاوم هستند.
بخشی ادامه داد: تماس با فرد مبتلا هم میتواند باعث بیماری شود. این بیماری از راه خوردن گوشت حیوان ذبح شده منتقل نمیشود، این ویروس بیرون بدن از بین میرود؛ مگر اینکه فرد بلافاصله گوشت حیوان تازه ذبح شده را به صورت خام بخورد. گوشتی که مهر سازمان دامپزشکی را دارد میتوان بدون نگرانی مصرف کرد.
وی افزود: دامداران، کشاورزان، کارگران کشتارگاهها، دامپزشکان و کارکنان بهداشتی و درمانی به خصوص در بیمارستانها در معرض ابتلا به تب کریمه کنگو هستند.
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی بیان کرد: متاسفانه در برخی مناطق بلافاصله پس از این که دام ذبح میشود مورد استفاده قرار میگیرد که این روش احتمال انتقال بیماری را افزایش میدهد. در کشتارگاههای صنعتی و مجاز، نظارتهای بهداشتی وجود دارد و کارکنان برای قطعه قطعه کردن گوشت از دستکش، لباس مخصوص و عینک استفاده میکنند؛ بنابراین خطر آلودگی به ویروس تب کریمه کنگو زمانی افزایش مییابد که برخی افراد خارج از کشتارگاه اقدام به ذبح دام میکنند.
بخشی با بیان اینکه به افراد توصیه میکنیم با توجه به آغاز فصل گرما و احتمال شیوع این بیماری، در زمان خرد کردن گوشت از دستکش استفاده کنند، افزود: مردم باید حتماً گوشت خریداری شده را حداقل ۲۴ ساعت در دمای صفر تا چهار درجه سانتیگراد نگه دارند و سپس مصرف کنند. همچنین از خوردن جگر خام خودداری و پیش از مصرف نیز ۴۸ ساعت آن را در دمای صفر تا چهار درجه سانتیگراد نگهداری کنند.
وی، از احتمال شیوع این بیماری در فصل بهار و تابستان خبر داد و گفت: بیماری، چهار فاز دارد. فاز اول دوره کمون یا پنهان است؛ در این مرحله پس از گزش کنه آلوده یا تماس با بافت یا خون آلوده، ویروس وارد بدن فرد میشود. در این مرحله هنوز علائم اصلی آشکار نیست، امکان دارد فرد گلودرد یا بدن درد یا علائمی دیگری داشته باشد که به نظرش چندان مهم نباشد.
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی بیان کرد: زمان ورود ویروس تا وقتی علائم اصلی ظاهر میشوند معمولاً یک تا پنج روز طول میکشد و بیشترین دوره کمون ۱۳ روز است؛ ضمن اینکه دمای بسیار بالا در از بین بردن ویروس مؤثر است.
وی ادامه داد: مرحله بعدی، فاز پیش از خون ریزی است؛ در این مرحله احساس بیحالی، سردرد، درد عضلانی، تهوع، استفراغ و مشکلات گوارشی در فرد دیده میشود. فاز سوم بیماری مرحله خون ریزی دهنده است و در این مرحله اعضای مختلف بدن دچار خون ریزی میشوند، فاکتورهای انعقادی خون از بین میروند و اختلالات قلبی و عروقی آشکار میشوند.
بخشی یادآور شد: اگر بیماری وارد فاز چهارم یا دوره نقاهت شود، با ادامه مصرف داروها، ضعفش برطرف شده و در طول چند هفته بهبود مییابد.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.