رسانه آمریکایی: عربستان و ایران اختلافات خاورمیانه در بازار نفت را کاهش می‌دهند

تاریخ انتشار: شماره خبر: ۳۹۵۱۰۲۴ سایت خوان

ایرنا : یک رسانه آمریکایی درباره توافق ایران و عربستان نوشت: عربستان سعودی و ایران اختلافات خاورمیانه را که بازار نفت را به لرزه درآورد، کاهش می دهند.

رسانه آمریکایی: عربستان و ایران اختلافات خاورمیانه در بازار نفت را کاهش می‌دهند

توافق اعلام شده جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی برای از سرگیری روابط دو جانبه و آغاز به کار دوباره سفارتخانه‌های دو کشور، با واکنش های گسترده ای مواجه شده است.

بلومبرگ درباره این توافق نوشت: عربستان سعودی و ایران اختلافات خاورمیانه را که بازار نفت را به لرزه درآورد، کاهش می دهند.

این شبکه خبری افزود: این دو کشور روابط دیپلماتیک خود را احیا خواهند کرد و رقابت ژئوپلیتیکی در خلیج فارس را که باعث نگرانی در بازارهای نفت شده، کاهش خواهند داد.

خبرگزاری رویترز نیز در این باره نوشت: ایران و عربستان سعودی روز جمعه توافق کردند که پس از سال ها خصومت که ثبات و امنیت خلیج فارس را به خطر انداخته بود و به دامن زدن به درگیری ها در خاورمیانه از یمن تا سوریه کمک کرده بود، روابط خود را دوباره برقرار کنند.

این توافق همچنین در رسانه های انگلیس نیز بازتاب داشت: روزنامه گاردین این توافق را نشانگر عزم جدید ریاض برای اتخاذ سیاست خارجی مستقل از غرب ارزیابی کرد و افزود: بر اساس توافق بدست آمده، دو کشور توافق کرده اند به حاکمیت دولت احترام بگذارند و در امور داخلی یکدیگر دخالت نکنند. همچنین ریاض و تهران برای فعال کردن توافقنامه همکاری امنیتی که در سال ۲۰۰۱ امضا شده بود، توافق کردند.

به نوشته گاردین، مذاکرات برای مصالحه بین عربستان سعودی و ایران سال‌هاست که عمدتاً در عراق ادامه دارد؛ بنابراین عقد قرارداد در چین شگفت‌انگیز است.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید
دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن