عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس:
وزرای زیادی در برنامه استیضاح هستند
عضو کمیسیون برنامه و بودجه اظهار داشت: با تغییر رییس بانک مرکزی استیضاح وزیر اقتصاد از دستور کار خارج نشده اما در حال حاضر استیضاح وزیر بهداشت در اولویت کار مجلس است.
جبار کوچکینژاد با بیان اینکه استیضاح وزیر اقتصاد منتفی نشده است، اظهار داشت: با تغییر رییس بانک مرکزی استیضاح وزیر اقتصاد از دستور کار خارج نشده اما در حال حاضر استیضاح وزیر بهداشت در اولویت کار مجلس است.
پیشنهاد یک نماینده مجلس برای اخراج سفیر فرانسه
وی ادامه داد: وزرای زیادی در برنامه استیضاح هستند و نمایندگان استیضاحهای زیادی را دنبال میکنند. وزیر بهداشت، وزیر ورزش، وزیر اقتصاد در اولویت استیضاحها قرار دارند و به دلیل ناکارآمدیهایی که در حوزه اقتصاد و درمان دیده میشود مجلس به این موضوعات ورود کرده و اگر دولت خودش به حذف این افراد ناکارآمد اقدام کند مجلس زمان بیشتری برای بررسی بودجه و برنامه هفتم خواهد داشت. هر چند با توجه به برنامه کاری مجلس زمان محدود است اما در همین زمان محدود استیضاحها را دنبال میکنیم.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات افزود: اگر وزرای ناکارآمد را حذف کنیم امیدواری مردم به بهبود شرایط بیشتر میشود و شرایط برای بر سرکار آمدن نیروهای توانمند ایجاد خواهد شد.
کوچکینژاد درباره عدم اجرای کالابرگ در سال آینده و در نظر گرفتن یارانه نقدی در بودجه ١۴٠٢ گفت: بودجه ١۴٠٢ هنوز منتشر نشدهاست اما دولت درباره یارانه باید طبق قانون عمل کند و کالابرگ را به اجرا برساند. سفره مردم با حذف ارز ۴٢٠٠ تومانی به شدت تحت تأثیر قرار گرفته و دولت باید کالای اساسی را برای مردم تامین کند نه اینکه پول نقد را به عنوان یارانه بین مردم توزیع کند چراکه این اقدام هم اثر تورمی خواهد داشت.
وی همچنین درباره زمان آغاز بررسی بودجه ١۴٠٢ تاکید کرد: در این شرایط اقتصاد کشور، ایجاد هرگونه شوک کمکی به مردم نخواهد کرد و تهدیداتی دارد. دولت در ارائه لایحه بودجه به مجلس یک ماه تاخیر داشته و با تاخیر بودجه را تحویل داد و از سوی دیگر عدهای در مجلس اصرار دارند که دولت در ابتدا برنامه هفتم را ارائه دهد و مشخص است که این دعوا بر سر بودجه و برنامه هفتم مشکلاتی را در کشور اضافه میکند. باید توجه داشته که برای فعالان اقتصادی و سرمایهگذاران سند بودجه و برنامه هفتم بسیار مهم است حال اینکه هر دوی این سند در ابهام هستند و همین ابهام آسیبهایی را به اقتصاد وارد میکند.
این نماینده مجلس ادامه داد: دولت و مجلس باید با همکاری این مشکل را حل کنند نباید این روش که بودجه را گرو گرفتهاند تا برنامه ارائه شود و دولت هم برنامه را نمیآورد ادامه پیدا کند و این مشکل سریعا حل شود.
وی با بیان اینکه بودجه ١۴٠٢ سه دوازدهم خواهد بود، گفت: آیین نامه داخلی میگوید اگر ١۵ آذر بودجه تحویل نشد و در صورت ارایه با تاخیر، کار به ارائه بودجه سه دوازدهم میکشد. مجلس هفته آینده مشغول کار خواهد بود اما هفته بعد آن نمایندگان در حوزه انتخابی مشغول به کار خواهند بود و ارائه بودجه به بهمن ماه میافتد و بهمن ماه دیگر زمانی نیست که مجلس بتواند به بررسی بودجه در دو ماه باقیمانده بپردازد. در این شرایط تنها راه ارائه بودجه سه دوازدهم است.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات درباره ادعای کاهش نرخ تورم از سال آینده از سوی وزیر اقتصاد اظهار داشت: دولت پیش بینی کرده با اجرای سیاستهایی میتواند نرخ دلار را کاهش و نرخ تورم را هم کمتر کند اما اینکه این سیاستهای پیشبینی شده واقعا به اجرا برسد موضوع دیگری است و نمیدانیم این احتمالات در اقتصاد شکننده ایران تا چه حد امکان دارد به واقعیت نزدیک شود. به هر حال دولت اعلام کرده هدفش کاهش نرخ تورم و افزایش تولید است و در برای تحقق این اهداف دولت باید اقداماتی را انجام دهد از جمله اینکه بودجه ١۴٠٢ را بدون کسری بودجهریزی کند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.