ادعای بلینکن: اعتراضات مربوط به مرم ایران است
آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا روز چهارشنبه به وقت محلی در مصاحبه با شبکه ان بی سی این کشور از اغتشاشات ایران حمایت کرد و گفت آمریکا باید آشکارا از حق مردم ایران برای اعتراض مسالمت آمیز حمایت کند.
بلینکن مدعی شد که شجاعت فوقالعاده زنان ایرانی برای ایستادگی و درخواست برای تامین حقوق اولیه خود را باید ستود.
اظهارات بلینکن درباره راهبرد اخیر روسیه در جنگ اوکراین
وزیر خارجه دولت بایدن همچنین از عملکرد هر دو تیم فوتبال آمریکا و ایران در جام جهانی تمجید کرد.
بلینکن در توجیه تحریم های اخیر دولت بایدن مدعی شد که آمریکا کسانی را که به دنبال سرکوب صدای مردم ایران هستند، تحریم و تلاش کرده است که ایرانیان از فناوری لازم برای ارتباط با یکدیگر برخوردار باشند.
وزیر خارجه آمریکا ادعا کرد: ما تلاش میکنیم تا از خواستههای ایرانیان و مطالبات آنها که در خیابانها شنیده میشود، حمایت کنیم تا آنها بتوانند نظرات خود را به صورت مسالمتآمیز اعلام کنند و شاهد این سرکوب وحشتناک در ایران نباشیم.
بلینکن در پاسخ به این سوال که آیا آمریکا می تواند اقدامات بیشتری را در پاسخ به سرکوب اعتراضات در ایران انجام دهد، از ایران به دلیل مقصر دانستن آمریکا برای تحریک این اعتراضات انتقاد و ادعا کرد که این اعتراضات مربوط به ایرانیان است و نه هیچ کشور دیگری.
وی مدعی شد: این اظهارات دولت ایران صحیح نیست و درک نادرست حکومت ایران از مردم این کشور در مرکز مشکلی است که دولت این کشور با آن مواجه است.
وزیر خارجه دولت بایدن بار دیگر با حمایت از ناآرامی ها ادعا کرد: اما مهمترین کاری که میتوانیم انجام دهیم این است که آشکارا در حمایت از حقوق مردم برای اعتراض مسالمتآمیز صحبت کنیم.
دولت بایدن از آغاز حوادث داخلی ایران، حمایت از ناآرامی ها را در دستور کار خود قرار داده و از برهم زنندگان نظم عمومی حمایت و با برگزاری نشست هایی با مخالفان جمهوری اسلامی ایران بر اقدامات ضد ایرانی خود شدت بخشیده و بر فهرست تحریم های ضد ایرانی به بهانه نقض حقوق بشر افزوده است.
وزارت خزانه داری آمریکا در تازه ترین اقدام، روز چهارشنبه به وقت محلی، دوم آذرماه، اسامی سه مقام محلی در استان کردستان ایران را به فهرست تحریمهای خود علیه ایران به بهانه نقض حقوق بشر افزود.
ادعای بایدن در حمایت از زنان ایران در حالی است که دولت او به صراحت اعلام کرده در پی تعلیق عضویت ایران در کمیسیون مقام زن سازمان ملل است.
کامالا هریس معاون بایدن، پس از دیدار با یکی از به اصطلاح فعالان حقوق بشر که از مخالفان جمهوری اسلامی ایران و حامیان افزایش تحریم ها علیه ملت ایران است، دوم نوامبر /۱۱ آبان ماه همزمان با نشست غیررسمی (آریا فرمولا) و ضد ایرانی سازمان ملل درباره حوادث اخیر ایران، در بیانیه ای قصد واشنگتن برای همکاری با شرکا به منظور حذف ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل متحد را اعلام کرد.
این در حالی است که جمهوری اسلامی ایران معتقد است همکاری راستین در محیط بینالمللی و پایبندی محکم به اصول عدم جانبداری، بیطرفی و غیرگزینشی عمل کردن، بهترین راه برای ارتقای مؤثر و حمایت از حقوق بشر است.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.