جزئیات رایزنی علی باقری و انریکه مورا در نیویورک
مذاکره کننده ارشد ایران و معاون مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در نیویورک دیدار کرده و به گفتوگو پرداختند.
علی باقری معاون سیاسی وزیر امور خارجه و مذاکره کننده ارشد جمهوری اسلامی ایران که در هیأت همراه رئیس جمهور به نیویورک حضور دارد، سه شنبه شب به وقت تهران با انریکه مورا معاون مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و هماهنگ کننده مذاکرات در حاشیه هفتاد و هفتمین نشست مجمع عمومی دیدار و درباره آخرین تحولات مرتبط با مذاکرات رفع تحریمها به رایزنی پرداختند.
باقری و انریکه مورا ۱۳ تا ۱۷ مرداد ماه و در چارچوب مذاکرات رفع تحریمها در وین با یکدیگر دیدار کرده بودند.
ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه روز دوشنبه ۲۸ شهریور ماه در نشست هفتگی با خبرنگاران و در پاسخ به سؤالی درباره سفر رئیس جمهور به نیویورک و اینکه علی باقری مذاکره کننده ارشد ایران نیز در سفر حضور دارد و امکان برگزاری جلسهای در نیویورک در خصوص مذاکرات رفع تحریمها نیز گفت: سفر رئیس جمهور و هیأت همراه برای مشارکت در هفتاد و هفتمین اجلاس سالانه مجمع عمومی سازمان ملل انجام شده است. حضور آقای باقری معاون سیاسی وزیر امور خارجه و مذاکره کننده ارشد ایران در این سفر، برای همراهی با هیأت عالیرتبه جمهوی اسلامی ایران است و برنامه تعریف شدهای برای گفتوگو درباره مذاکرات رفع تحریمها در چارچوب این سفر وجود ندارد.ولی به صورت طبیعی نشستهای بینالمللی همواره فرصت خوبی است برای نشستهای سیاسی و مذاکرات حاشیهای بین مقامات کشورها و فرصتی برای تبادل نظر در خصوص موضوعات مورد علاقه دوجانبه، منطقهای و موضوعات چندجانبه و بینالمللی است. اینکه در حاشیه نشست گفتوگوهایی در خصوص موضوع هستهای و مذاکرات رفع تحریمها صورت بگیرد، من این احتمال را رد نمیکنم و ایران به صورت طبیعی از هر فرصتی برای بیان دیدگاههای خودش در موضوعات مورد علاقه دوجانبه و بینالمللی استفاده میکند.
وی خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران هیچ وقت میز مذاکرات را ترک نکرده و مذاکرات سازنده را به عنوان روش مناسب، منطقی و معقول برای حل و فصل اختلافات میداند. اینکه در حاشیه نشست گفتوگوهای جانبی با طرفهای مذاکره کننده در خصوص مذاکرات رفع تحریمها صورت بگیرد یک احتمال است و میتواند در حاشیه نشستهای مجمع عمومی این گفتوگوها برگزار شود. روش سیاسی و استفاده از چارچوبهای چندجانبه بینالمللی روش مناسب برای حل پروندهها است.ایران از هر فرصتی برای بیان دیدگاههای سازنده و منطقی خودش استفاده خواهد کرد و مجمع عمومی سازمان ملل هم یکی از فرصتهای مناسب پیش روی ایران است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به اسؤال دیگری مبنی بر اینکه آیا امیرعبداللهیان و باقری دیداری با مقامات آمریکایی در نیویورک خواهند داشت؟ اظهار داشت: هیچ گفتوگوی دوجانبهای با مقامات آمریکا در نیویورک و در این سفر نخواهیم داشت و رئیس جمهور به صراحت و شفافیت دیدگاه جمهوری اسلامی ایران را بیان کرد. در حوزه مذاکرات رفع تحریمها ارتباطات و تماسها در همان چارچوب و از طریق هماهنگ کننده اتحادیه اروپا ادامه دارد و در این زمینه هرگونه تحولی در همین چارچوب رخ خواهد داد.
وی تأکید کرد: سفر آقای باقری ارتباطی به گفتوگوی دوجانبه با مقامات آمریکایی در حاشیه نشست سازمان ملل در بحث هستهای و هیچ موضوع دیگری ندارد و نخواهد داشت.
پس از آنکه «جوزپ بورل» مسؤول سیاست خارجی از پیشنهادش بر روی میز به منظور حصول توافق در وین سخن گفت، متعاقب آن شهر وین از روز پنجشنبه ۱۳ مرداد ماه میزبان گفتوگوها بود و روز دوشنبه ۱۷ مرداد هم این مذاکرات پایان یافت. البته ایران پیش از این نشست ابتکاراتی به طرف مقابل ارائه کرده بود. در این مذاکرات طرحهایی از سوی انریکه مورا مطرح و مقرر شد طرفهای مقابل پاسخ خود را اعلام کنند که در این مدت پاسخهایی رد و بدل شد و آخرین پاسخ ایران هم اخیرا به هماهنگ کننده اتحادیه اروپا داده شده، ولی تا این لحظه آمریکاییها پاسخی ندادهاند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.