مستوره برادران نصیری در خبرآنلاین نوشت، مثل خیلی از سوژه‌های پر سروصدا در رسانه‌ها، این هم با یک تماس به تحریریه شروع شد. از پدری پیگیر که تحمل گریه‌های دخترش را نداشت، دختری که تنها چیزی که می‌خواهد همین است که بتواند برای رشته موسیقی در هنرستان شهید کامیاب شیراز ثبت‌نام کند.

مثل ۶۰ نفر دیگر از هم‌سالانش که برای پایه دهم موسیقی در این هنرستان ثبت‌نام کرده‌اند اما به آنها اعلام شد موضوع منتفی است و بیایید پرونده‌هایتان را تحویل بگیرید.

هفته گذشته انتشار خبر «حذف رشته موسیقی برای دختران دانش‌آموز در شیراز» بازتاب زیادی داشت، و همین بازتاب‌ها احتمالا، سبب شد که فعلا به اولیای دانش‌آموزان گفته شود نگران نباشند و به محض اینکه مجوز نهایی از تهران صادر شود، برای شرکت در آزمون عملی این رشته به هنرستان مراجعه کنند.هرچند که پیگیری‌های این موضوع دست‌کم در خبرآنلاین همچنان ادامه و اطلاع‌رسانی خواهد شد اما نگرانی خانواده‌ها تمام نشده و باید به آنها حق داد.

این نگرانی از آن جهت بیراه نیست که مشابه همین اتفاق، دقیقا در همین روزها، در تابستان ۱۴۰۰ هم افتاد. سال گذشته حذف رشته نمایش از هنرستان دخترانه سوره وابسته به حوزه هنری خبرساز شد و اتفاقا واکنش‌های مشابه زیادی داشت. در نهایت هم روابط‌عمومی حوزه هنری اعلام کرد که این تصمیم فقط برای یک سال است و با هدف بازبینی و تقویت آموزشی گرفته شده است.

آنچه که عنوان شد، یعنی باید در سال تحصیلی پیش‌رو برای این رشته از دانش‌آموزان دختر ثبت‌نام به عمل بیاید، مگر اینکه بازبینی چنین موضوعی پیچیده‌تر از تصور همگان باشد که بعید به نظر می‌رسد.

پیگیری برای سرنوشت حذف رشته نمایش از هنرستان سوره، به توضیحی رسمی و دقیق نمی‌رسد، از آن توضیحاتی که گفته می‌شود « از ما نقل نکنید»، « از ما نشنیده بگیرید» و امثالهم مشخص است که امسال هم ثبت‌نامی صورت نگرفته و بهانه این است که قرار است ساختمان هنرستان به جای دیگری منتقل شود و در آن صورت مساله حل می‌شود.

چیزی که در این دست از اخبار و پیگیری‌ها آزاردهنده‌ست، دقیقا همین شفاف نبودن است. هیچ مسئولی نمی‌آید توضیح دهد که چنین حذف‌هایی صورت گرفته و چرا صورت گرفته و پاسخ دهد.

موضوع رسانه‌ای می‌شود، ابتدا تکذیب می‌شود، بعد دلایلی اعلام می‌شود( برای رشته موسیقی کمبود اعتبار و بودجه گفته شد) بعد قول مساعد و وعده حذف مشکل عنوان می‌شود، بعد در میان ده‌ها خبر از گرانی قیمت گوشت و مرغ گرفته تا اخبار مذاکرات برجام، این خبر گم می‌شود و حتی گفته می‌شود حالا این وسط تحصیل ۶۱ دختر در رشته موسیقی تا این اندازه مهم است؟

مساله همین‌جاست، تحصیل ۶۱ دختر در رشته مورد علاقه‌شان به اندازه همه اخباری که گفته شد مهم است، وقتی رویه شود، وقتی از رشته نمایش و موسیقی سرایت کند به سایر رشته‌ها، وقتی مثل سال‌های نه چندان دور سهمیه‌بندی جنسیتی در برخی از رشته‌های تحصیلی در دانشگاه‌ها اعمال شود، و همین‌ها را بگیرید و بروید تا مسائل کلان و بزرگتر.

بر اساس گزارش مرکز آمار و اطلاعات راهبردی وزارت کار در سال ۹۸ سهم زنان از تمام مشاغل مزد و حقوق بگیری تنها ۱۹ درصد و مردان ۸۱ درصد بوده است، این آمار به خوبی نابرابری دسترسی زنان به مشاغل در کشور را نشان می‌دهد، تبعیضی که در مثال کوچک‌ترش در همین رشته‌های دبیرستانی اتفاق افتاده، رشته موسیقی و نمایش برای دختران حذف می‌شود درحالی که در همین هنرستان‌ها ثبت‌نام برای پسران ادامه دارد.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.