رکوردزنی در عملیات بازار باز
اقتصاد نیوز : عملیات هفتگی در بازار همچنان رکوردهای خود را تداوم بخشیده است. این بازار که در سال گذشته در ایران راه اندازی شد هدف از آن مدیریت نرخ سود بین بانکی و تنظیم نقدینگی بانک ها در هر مقطع بود.
در عملیات بازار باز منتهی به ۲ اسفند ماه بانک مرکزی ۸۳ هزار و ۷۵۰ میلیارد تومان اوراق بدهی دولتی از بانک های دارای کسری خریداری کرد.
به طور کلی در این بازار هر هفته بانک ها اوراق بدهی خود را برای فروش به بانک مرکزی عرضه می کنند. این نهاد به صلاحدید خود هر میزان از اوراق عرضه شده در بازار را می تواند به اختیار خود بخرد با این قید که بانک ها باید در سررسید مشخص و نرخ سود معلوم بار دیگر از بانک مرکزی خریداری کنند. اصطلاحا این عملیات را توافق بازخرید یا عملیات ریپو می نامند.
در همین راستا در بازار باز در هفته اول اسفندماه تقریبا ۸۳ هزار و ۷۵۰ میلیارد تومان اوراق از بانک ها خریداری شده که بیشترین میزان بسط نقدینگی این نهاد در تاریخ بازار باز بوده است.
مشروح این گزارش را در اقتصادنیوز با تیتر کسری شدید نقدینگی در بانک ها +نمودار بخوانید.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.