مبتلایان به اُمیکرون چند روز روز ناقل هستند؟
استاد ویروسشناسی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: فرد مبتلا به اُمیکرون تا ۲۵ روز میتواند ناقل بیماری باشد و با ۷تا ۱۰ روز استراحت، صرفا احتمال ناقل بیماری بودن از بین نمیرود.
حسین کیوانی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران، گفت: قبل آمدن اُمیکرون، میتوانستیم بین آنفولانزا و کرونا تفاوت قائل شویم اما امروز یک بدن درد خفیف یا یک تب ساده را باید امیکرون بدانیم.
وی درارتباط با تفاوت علایم امیکرون و حساسیت فصلی افزود: هنوز حساسیت فصلی شروع نشده اما در حساسیت تب و بدن درد نداریم و افراد در فروردین و اردیبهشت با حساسیت مواجه میشوند.
استاد ویروسشناسی دانشگاه علوم پزشکی ایران یادآور شد: ابتلا به بیماری و در ادامه بهبود، بیشترین ایمنی را میدهد که در حدود ۲۵ تا ۱۰۰ برابر بیشتر است. معمولا تا ۶ ماه پس از بیماری ایمنی وجود دارد. اگر کسی دوباره مبتلا شود، در مرتبه دوم شدت علائم و احتمال بستری شدن او کمتر است.
کیوانی ادامه داد: فردی که کرونا بگیرد و خوب شود بهتر میتواند در ادامه با این بیماری مقابله کند.
وی توضیح داد: سیستم ایمنی ما بخشی آنتی بادی دارد اما سیستم ایمنی صرفا آنتی بادی نیست و سلولها نقش موثرتری دارد و ممکن است کسی آنتی بادی نداشته باشد و یا پس از ۶ ماه آنتی بادی او از بین برود، اما سیستم ایمنی او از طریق سلول کمتر است.
استاد ویروسشناسی دانشگاه علوم پزشکی ایران تاکید کرد: ما در طول عمر با صدها عامل بیماری روبرو میشویم و سلولهایی در مواجهه با عامل عفونی تشکیل میشوند که اطلاعات آنتی بادی را در خود دارند و آنتی بادی را تولید میکنند. این سلولها در حالت آماده باش هستند و در مواجهه با بیماری آنتی بادی تولید میکند.
کیوانی افزود: اگر کسی امیکرون بگیرد حداقل تا ۶ ماه مبتلا به امیکرون نمیشود اما ممکن است به سویههای دیگر مبتلا شود.
وی گفت: فرد تا ۲۵ روز میتواند ناقل بیماری امیکرون باشد. ۷ تا ۱۰ روز فرد پس از ابتلا نیاز به استراحت دارد اما احتمال انتقال ۳ تا ۴ هفته پس از ابتلا وجود دارد.
این استاد ویروسشناس اظهار کرد: دو تا ۵ روز قبل از بروز علائم امیکرون به این ویروس مبتلا شده ایم. باید حتما فاصله با افراد رعایت شود و استفاده از ماسک ضروری است. اگر واکسیناسیون گسترده را نداشتیم تلفات ناشی از امیکرون بیشتر میشد و احتمال به وجود آمدن سویه دیگری از ویروس وجود دارد.
کیوانی یادآور شد: ۲۰ درصد مراجعه کنندگان کودکان هستند. تلفات بیشتر در افراد با سن بالا و بیماریهای زمینهای است. احتمال درگیری به سویههای قبلی بسیار کم است و سویه درچرخش مهم است.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.