هشدار دوباره لاوروف به غرب و ناتو

به گزارش خبرگزاری تاس، لاوروف گفت: روسیه تمام اقدامات لازم را برای تضمین امنیت خود انجام خواهیم داد. زاخارووا نیز طرح‌های پنتاگون برای گسترش زیر ساخت‌های نظامی در استرالیا را بی‌نتیجه دانست.

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه ناتو را به استقرار میزان قابل توجهی سخت افزار نظامی در نزدیکی مرزهای روسیه متهم کرد و گفت که مسکو می‌تواند در صورت لزوم به تهدیدات امنیتی کشورهای غربی و اوکراین پاسخ دهد.

مقامات ایالات متحده، ناتو و اوکراین در هفته‌های اخیر نسبت به تحرکات غیرعادی نیروهای روسیه در نزدیکی مرز با اوکراین هشدار داده‌اند و گفته‌اند که مسکو ممکن است برای حمله آماده شود. مسکو هرگونه طرحی برای انجام این کار را رد کرده است.

لاوروف گفت: مانورهای نظامی اوکراین و استفاده از پهپادها در شرق این کشور که در اختیار جدایی طلبان طرفدار روسیه است، تهدیدی برای روسیه است و این کشور آماده پاسخگویی در صورت نیاز است.

او در یک کنفرانس خبری در مسکو گفت: ما نمی‌توانیم این احتمال را که کی‌یف دست به یک ماجراجویی نظامی بزند رد کنیم. رئیس جمهور پوتین تاکید کرد که ما نیازی به درگیری نداریم، اما اگر غرب نتواند اوکراین را مهار کند - و برعکس آن را تشویق کند - البته ما تمام اقدامات لازم را برای تضمین امنیت خود انجام خواهیم داد. روسیه در پاسخ به نگرانی‌ها در مورد افزایش نیروها، بارها گفته است که آزاد است نیروهای خود را در خاک خود جابجا کند و این گونه تحرکات نباید دلیلی برای هشدار باشد.

وزیر امور خارجه روسیه همچنین در نشستی با شرکت‌کنندگان در برنامه سالانه علمی-آموزشی گورچاکف گفت: در منطقه آسیا و اقیانوسیه که تا همین اواخر گرایش‌های مثبت، سازنده و وحدت‌بخش به سمت اجماع‌سازی و سازش حاکم بود، برخی کشورها طرح‌های تقابلی آشکار را برای بازدارندگی دیگر کشورها ارائه می‌کنند.

لاوروف تاکید کرد: با این وجود، مسکو شرکایی دارد که در رویکردهای آن سهیم هستند. اینها متحدان نزدیک ما هستند، اتحادیه اقتصادی اوراسیا، سازمان پیمان امنیت جمعی و کشورهای مستقل مشترک المنافع، سازمان همکاری شانگهای و حتی گروه‌های جدید مثل بریکس با حضور برزیل، هند، چین و آفریقای جنوبی. تروئیکا متشکل از روسیه، هند و چین نیز ارتباط خود را حفظ می‌کند. ما آن را RIC می‌نامیم. اخیراً یک کنفرانس ویدئویی داشتیم که در آن سند مفصلی را تصویب کردیم. ما همچنان از دموکراسی‌سازی روابط بین‌المللی حمایت می‌کنیم.

از سوی دیگر، ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه، ادعاهای اولویت برنامه سبز را در برابر طرح‌های وزارت دفاع آمریکا برای گسترش زیرساخت‌های نظامی در استرالیا و جزایر اقیانوس آرام و همچنین استقرار هواپیماهای جنگنده و بمب‌افکن به صورت چرخشی در این کشور را بی‌نتیجه می‌داند.

زاخارووا روز سه‌شنبه در کانال تلگرامی خود نوشت: "این همه اقدام در چارچوب اقتصاد سبز انجام می‌شود، درست است؟ دستور کار محیط زیست به اصطلاح در عمل است. به ویژه پس از اطلاع از برنامه‌های آنگلوساکسون‌ها برای اعزام زیردریایی‌های هسته‌ای و افزایش تسلیحات تهاجمی نه بر روی موتورهای الکتریکی در سواحل استرالیا، خوب است که به آن اعتقاد داشته باشیم."

استرالیا، بریتانیا و ایالات متحده در ۱۵ سپتامبر یک مشارکت امنیتی جدید - آکوس را اعلام کردند. به عنوان بخشی از این توافق، استرالیا به ویژه قصد دارد حداقل هشت زیردریایی هسته‌ای با استفاده از فناوری آمریکایی بسازد و همچنین نیروهای مسلح خود را مجدداً به موشک‌های کروز آمریکایی مجهز کند.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.