تحریم دو تاجر و یک نماینده پارلمان لبنان توسط آمریکا
دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری آمریکا که عامل وضعیت و شرایط سخت اقتصادی کنونی کشور و مردم لبنان بر اثر تحریم های یکجانبه غیرقانونی است، مدعی شد جهاد العرب، دانی خوری و جمیل السید هرکدام از فساد و تبعیض سود برده و به قیمت زندگی مردم لبنان ثروت اندوخته اند.
ام گاکی رئیس دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری آمریکا ادعا کرد مردم لبنان حق دارند شاهد پایان فساد از سوی تاجران و سیاستمداران باشند. این افراد لبنان را وارد یک بحران بی سابقه کرده اند.
بر اساس اعلام وزارت خزانهداری آمریکا داراییهای ها افراد اعلام شده در آمریکا مسدود می شود و آمریکایی ها اجازه تجارت یا معامله با آنها را ندارند.
آمریکا از قوانین داخلی خود از جمله قوانین مقابله با تروریسم و فساد، برای گسترش سلطه و نفوذ خود در جهان استفاده می کند و آنها را علیه هر کشور، حزب، جریان و یا هر فردی که از سیاست های آنها پیروی نکند و موافق طرح های آن برای فتنه انگیزی، اختلاف و ایجاد درگیرهای داخلی و منطقه ای نباشد، بکار می گیرد.
پیش از این نیز وزارت خزانهداری آمریکا در بیانیهای مدعی شد دفتر کنترل داراییهای خارجی این وزارتخانه، جبران باسیل را به موجب فرمان اجرایی ۱۳۸۱۸ در فهرست تحریمها قرار داده است. واشنگتن بدون ارائه هیچ مستنداتی باسیل را به فساد متهم کرده است.
جبران باسیل وزیر پیشین امور خارجه لبنان همواره از مواضع مقاومت لبنان علیه رژیم صهیونیستی در محافل منطقه ای و بین المللی حمایت کرده و به ویژه در نشست های اتحادیه عرب حاضر نبود علیه حزب الله رای دهد.
آمریکا با فشارهای سیاسی و وضع تحریم ها علیه لبنان و سوریه از طریق قانون به اصطلاح "سزار" باعث به وجود آمدن بحران اقتصادی و مالی در این کشورها شده است.
واشنگتن تاکنون نتوانسته است خواسته های سیاسی خود را تحمیل کند و تلاش برای محاصره اقتصادی لبنان نیز با ابتکار عمل حزب الله در هم شکسته است.
با جدیتر شدن بحران اقتصادی و بویژه سوخت در لبنان، پیشنهاد واردات بنزین از ایران با لیره لبنان از سوی سید حسن نصرالله دبیرکل حزبالله لبنان مطرح شد و بدین صورت پس از پیگیری و تلاش حزبالله برای واردات سوخت از ایران، تاکنون سه نفتکش حامل سوخت از ایران به سمت این کشور حرکت کردهاند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.