محبوبیت گونی برنج برای برند لباس سلطنتی بریتانیا
محبوبیت "کنف هندی" یا "جوت" در حال افزایش است و محصولات ساخته شده از این الیاف در بوتیکهای برند گران "کریستین دیور" یا مراسم عروسی سلطنتی در جهان دیده میشود.
به گزارش عصرایران، در سالهای گذشته استفاده از جوت یا کنف هندی به عنوان جایگزین جدید پلاستیک افزایش یافته و کارشناسان پیشبینی میکنند، ارزش بازار این محصول تا سال ۲۰۲۴ و تنها در صنعت کیف جهان به ۳ میلیارد دلار برسد. کنف هندی همان جنس و پارچهای است که در تولید و تهیه گونی برنج و بسیاری از غلات در این کشور استفاده میشود.
خبرگزاری فرانسه در گزارشی به وضعیت صنعت جوت (کنف هندی) در هند پرداخته از فرصتها، چالشها و مشکلات گسترش آن میگوید.
هند به دلیل مشکلاتی مانند سنتی بودن روش کشاورزی یا فرسودگی ماشین آلات کارخانهای مرتبط با این صنعت امید چندانی به استفاده از این فرصت، احیای صنعت برجسته خود و تبدیل گونی برنج به کیفهای برند و مد جهان ندارد.
طرفداران محیط زیست از این الیاف که با نام پارچه گونی و کرباس نیز شناخته میشوند، استقبال میکنند زیرا رشد گیاه آن میتواند به جذب کربن کمک کرده و به منابع طبیعی کمتری در مقایسه با پنبه نیاز دارد.
براساس برآورد "سواتی سینک سمبیال" کارشناس "چرخه اقتصاد و پایداری" در "دهلی نو"، یک هکتار گیاه کنف هندی میتواند ۱۵ تن دی اکسید کربن را در طول یک فصل جذب کرده و در ۱۱ تن اکسیژن تولید کند. این روند باعث کاهش اثرات گازهای گلخانهای میشود.
کارگران پا برهنه در کارگاه تاریک تولید کنف هندی- محبوبیت کنف هندی یا جوت در جهان در حال افزایش است و استفاده از این محصول در عروسیهای سلطنتی جهان یا بوتیک برند گران "کریستین دیور" افزایش یافته است/ عکس: خبرگزاری فرانسه
او افزود: تولید و پرورش گیاه جوت یا کنف هندی تنها به 4 ما زمان نیاز دارد و "آب و کود" کمتری نسبت به پنبه نیاز دارد.
در دوران حاکمیت بریتانیا بر هند، صنعت جوت (کنف هندی) بخش مهمی از اقتصاد هند بود و پارچه گونی شکل هندی به سراسر جهان صادر میشد.
در دهه 1990 این صنعت با مشکل مواجه شد و نتوانست با جایگزینهای مصنوعی و تولید ارزان کشاورزان در کشور بنگلادش رقابت کند.
امروز هند سخت در تلاش است تا جوت یا همان کنف هندی را به عنوان پارچهای برای آینده پایدار ترویج کند. دولت هند دستور داده که بسیاری از غلات و 20 درصد شکر در کیسههای تهیه شده از کنف هندی بسته بندی شوند.
طراحان برجسته هندی مانند "آشیش سونی" و "پاوان آسوانی" نیز از ترکیبات کنف هندی برای تولیدات صنعت مد خود استفاده میکنند.
اما کارشناسان هشدار میدهند که صنایع کهنه و قدیمی و شیوههای بسیار کهنه کشاورزی هند با چنین جاهطلبیهای بزرگی مطابقت ندارد.
امروز هند سخت در تلاش است تا جوت یا همان کنف هندی را به عنوان پارچهای برای آینده سالم ترویج کند. دولت هند دستور داده که بسیاری از غلات و 20 درصد شکر در کیسههای تهیه شده از کنف هندی بسته بندی شوند.
کنف هندی، صنعت میلیارد دلاری
"گوارنکا کار" مدیر "موسسه تحقیقات مرکزی" هند در باره "کنف هندی و الیاف مشابه آن" میگوید: "هند میتواند تقاضای جهانی برای جوت (کنف هندی) را برآورده کند، اما این موضوع مستلزم دو پیش شرط است."ارتقاء مهارت مردم برای تولید انواع مختلف این محصول و پیشرفتهکردن ابزار و ماشینآلات".
صدها کارگر پابرهنه در کارخانه "مگنا جوت میل" در یک سالن تاریک و پوشیده شده از گرد ریز الیاف به صورت 24 ساعته در 3 شیفت 8 ساعته کار میکنند.
"سوپریا داس" رئیس این شرکت در حالیکه پشت ماشینهای کارخانهای و رشتههای درخشان و بلند کنف ایستاده بود، گفت: "جوت (کنف هندی) بازار پر ظرفیت بین المللی دارد".
وی افزود: اگر مشینآلات فناورایهای پیشرفته تر داشته باشند، میتوانیم رشته و نخهای بهتری تولید کنیم. کیفیت این الیاف نیز باید بهبود یابد. "این صنعت به خودی خود دوام نمیآورد مگر اینکه محصولات با ارزش افزوده از این محصول مانند وسایل تزئینی و فرش را تولید کنیم".
تقریبا تمام جوت جهان در هند و بنگلادش تولید میشود. زیرا آب و هوای مناسب این گیاه و نیروی کار ارزان دارد.
براساس گزارش اخیر "ریسرچ و مارکت" بازار جهانی کیف "جوت" (کنف هندی) در سال 2020 به 2.07 میلیارد دلار رسید و پیشبینی میشود ارزش این بازار در سال 2024 به 3.1 میلیارد دلار برسد. یکی از دلایل محبوبیت این محصول استفاده از آن به عنوان جایگزینی برای پلاستیک است.
جذابیت این ماده پس از تولید صندلهایی برند "کریستین دیور" به شدت افزایش یافت. استفاده ستارههایی مانند "مگان مرکل" همسر شاهزاده هری نوه ملکه بریتانیا از صندلهای کنفی و تهیه کیفهای هدیه کنفی برای مهمانانی که در مراسم عروسی او شرکت کردند، به محبوبیت این الیاف نزد مردم کمک کرد.
غرق شدن در آلودگی پلاستیکی
گوارنکا کار" مدیر "موسسه تحقیقات مرکزی" هند گفت که این کشور باید از این فرصت و سرمایهگذاری در این صنعت استفاده کند و محصولات متنوعی مانند فرش، چراغ، کفش و کیسههای خرید را تولید کند.
او افزود . بسیاری از محققان هند انواع مختلفی از کنف هندی را تولید کردهاند تا از محبوبیت جدید این محصول استفاده کنند. اما به دلیل نیروی کار غیر حرفه ای و شیوههای منسوخ کشاورزی، این صنعت هنوز بازده اقتصادی نداشته است و این موضوع یکی از دلایل اصلی نگرانی ماست.
همهگیری ویروس کرونا، امید برای بازیابی شکوه از دست رفته صنعت را خنثی کرده است. چندین کارخانه تعطیل شده و قرنطینه باعث کمبود نیروی کار و مواد اولیه آن شده است.
طرفداران محیط زیست اصرار دارند که جوت دارای پتانسیل وسیع اقتصادی و سبز است و با توجه به ممنوعیت استفاده از پلاستیکهای یک بار مصرف در برخی از کشورها و گسترش مصرف در صنعت مد میتواند برای حفظ محیط زیست مفید باشد.
"سمبیال" کارشناس "چرخه اقتصادی و پایداری" در "دهلی نو" گفت: هر قسمت این گیاه قابل مصرف است، لایه بیرونی برای تهیه الیاف، ساقه چوبی برای تهیه خمیر کاغذ و برگهای گیاه نیز مصرف خوراکی دارد.
موسسه "برنامه محیط زیست سازمان ملل" میگوید کره زمین "غرق در آلودگی پلاستیکی" است و سالانه حدود 300 میلیون تن زباله پلاستیکی تولید میکند.
براساس گزارش "هئیت کنترل بر آلودگی" در سال 2018- 2019 ، هند سالانه 3.3 میلیون متریک تن زباله پلاستیکی تولید می کند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.