هشدار آمریکا به ترکیه درباره خرید اس-۴۰۰
به گزارش وبگاه «مینت» «رابرت منندز» رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا در توییتی این زمینه گفت:«ما هنگام نوشتن قانون کاتسا که مقابله با دشمنان آمریکا از طریق تحریمهاست، کاملاً آشکار کردیم که تحریمها علیه هر نهادی که با بخشهای نظامی یا اطلاعاتی روسیه تجارت دارند، واجب است.»
ترکیه و روسیه در حال مذاکره بر سر انتقال فناوری و تولید داخلی پیش از خرید احتمالی موشکهای بیشتری از نوع اس-۴۰۰ هستند. خرید اولیه این موشکها از سوی ترکیه و از روسیه، روابط آنکارا با آمریکا و متحدانش در ناتو را تیره کرد. علیرغم هشدارهای ایالات متحده و دیگر متحدان ناتو، اردوغان در سال ۲۰۱۷ با روسیه معامله ای به ارزش ۲.۵ میلیارد دلار برای سامانه موشکی اس-۴۰۰ انجام داد.
ترکیه اولین سری موشک اس-۴۰۰ را در ژوئیه ۲۰۱۹ تحویل گرفت. در پاسخ، واشنگتن، ترکیه را از برنامه ساخت قطعات جنگندههای «اف-۳۵» که آنکارا تولید کننده و خریدار آن بود، حذف کرد.
اس -۴۰۰، یک موشک متحرک زمین به هواست و میتواند خطری برای اتحاد ناتو وهمچنین این جنگنده گرانقیمت باشد.
این وبگاه نوشت، واشنگتن در ماه دسامبر تحریمهایی را علیه آژانس تدارکات نظامی ترکیه به دلیل خرید سامانه دفاع موشکی ساخت روسیه تحت کاتسا وضع کرد . «اسماعیل دمیر» رئیس صنایع دفاعی ترکیه و سه مقام دیگر هدف تحریم ها قرار گرفتند که شامل ممنوعیت کلیه مجوزهای صادرات و مجوزهای صادراتی ایالات متحده به ترکیه و همچنین توقف داراییها و محدودیتهای صدور روادید برای دمیر است.
«رجب طیب اردوغان» رئیسجمهور ترکیه در گفتوگو با شبکه آمریکایی «سی بی اس نیوز» تصریح کرد که علیرغم اعتراضات شدید آمریکا، خرید دومین سامانه موشکی «اس-۴۰۰» روسیه را در دست بررسی قرار داده است.
وی در سخنانی که تقابل با ایالات متحده محسوب میشود، تصریح کرد که خود ترکیه باید درباره سامانههای دفاعیاش تصمیمگیری کند.
رئیسجمهور ترکیه در ادامه به عدم حمایت واشنگتن از ترکیه در بخش دفاعی اشاره کرد مبنی بر اینکه ایالات متحده گزینه خرید موشکهای آمریکایی پاتریوت را در اختیار ترکیه قرار نداد و همچنین جنگندههای «اف- ۳۵» را علیرغم دریافت ۱.۴ میلیارد دلار، به ترکیه تحویل نداد.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.