هشدار رئیس خانه اقتصاد ایران و ترکیه درباره یک مسئله
رئیس خانه اقتصاد ایران و ترکیه میگوید: ترکها برای حضور در خلیج فارس و تجارت گسترده با کشورهای این منطقه برنامه ریزی جدی کردهاند.
سید جلال ابراهیمی اظهار کرد: متاسفانه ما چه در حوزه فعالیتهای اقتصادی سفارتخانهها و چه در حوزه نفوذ اتاق بازرگانی ضعیف عمل کردهایم و بسیاری از بازارهایی که امکان حضور صادرکنندگان ما در آن وجود داشت، امروز در اختیار دیگر کشورها قرار گرفته است.
وی با اشاره به رقابت ترکیه با ایران در حوزه تجارت و ترانزیت در منطقه توضیح داد: ما در سالهای گذشته نیز دیدیم که در حوزه ترانزیت ترکیه با برخی کشورهای منطقه توافق کرد تا بدون نیاز به ورود به خاک ایران، کالاهای خود را جابجا کنند و حالا نیز ترکیه با راه اندازی اتاق بازرگانی خلیج فارس، برنامهای ویژه برای حضور در بازار این کشورها دارد.
رئیس خانه اقتصاد ایران و ترکیه درباره مختصات اتاق تازه تاسیس ترکها بیان کرد: بر اساس اطلاعات ارائه شده از سوی رئیس این اتاق بازرگانی، ۲۷۰۰ صادرکننده در قالب ۱۵ گروه کاربردی کار ویژه خود در کشورهای خلیج فارس را آغاز خواهند کرد.
ابراهیمی ادامه داد: بنا شده هر درخواست خرید کالایی که به ترکیه میرسد، در اختیار کلیه صادرکنندگان این کشور قرار گیرد تا در کوتاهترین زمان ممکن این کالاها به کشورهای مقصد برسد. اتاق خلیج فارس ترکیه بناست به صدها عضو خود خدمات تجاری و نمایشگاههای تبلیغاتی ارائه کند.
وی با بیان اینکه ۱۲۰ سفارت خانه ترکیه در کشورهای مختلف وظیفه گسترش صادرات به این کشورها را دنبال میکند، بیان کرد: در حوزه خلیج فارس، برای کشورهای بحرین، عمان، قطر، امارات متحده عربی و کویت برنامه ریزی جداگانه صورت گرفته و در حوزههای کشاورزی، بازرگانی، صنایع و مدیریت کلان بورس فعالیت میکند.
به گزارش ایسنا، آمارهای تجاری ایران نشان میدهد که در کنار چین، بخش مهمی از شرکای تجاری منطقهای کشور را همسایهها و کشورهای منطقه تشکیل میدهند.
در میان کشورهای خلیج فارس، امارات متحده عربی یکی از سه شریک اصلی تجاری کشور به حساب میآید اما سایر کشورهای این منطقه در میان ۱۰ شریک اول تجاری ایران جایی ندارند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.