بیانیه گروه ۷ علیه ایران
وزرای خارجه گروه ۷ و نماینده عالی اتحادیه اروپا در این بیانیه اعلام کردند: «ما حمله غیرقانونی به یک کشتی تجاری در آبهای اطراف سواحل عمان در روز ۲۹ ژوئیه [۷ مرداد] که یک شهروند بریتانیایی و یک شهروند رومانیایی طی آن کشته شدند را محکوم میکنیم.»
آنها در ادامه بیانیه خود با متهم کردن ایران به دست داشتن در این حادثه، بدون ارائه کوچکترین شواهدی مدعی شدند: «این یک حمله عامدانه و هدفمند و نقض آشکار قوانین بینالمللی بود. همه شواهد قابل دسترس به وضوح به ایران اشاره میکنند. هیچ توجیهی برای این حمله وجود ندارد.»
وزرای خارجه گروه 7 و نماینده عالی اتحادیه اروپا در بخش دیگری از این بیانیه افزودند: «باید به کشتیها اجازه داده شود که مطابق قوانین بینالمللی آزادانه تردد کنند. ما همچنان همه توان خود را به کار خواهیم گرفت تا از کشتیرانی [آزاد] که اقتصاد جهانی به آن وابسته است، حفاظت کنیم تا [کشتیرانی] بتواند آزادانه و بدون اقدامات خشونتآمیز و غیرمسئولانه فعالیت کند.»
روز شنبه هشتم مردادماه نهاد انگلیسی موسوم به عملیاتهای تجاری دریایی انگلیس (UKMTO) مدعی شد که یک کشتی پنجشنبه شب (ششم مردادماه) در دریای عمان هدف قرار گرفته شده است.
ساعاتی پس از انتشار این خبر، رسانههای صهیونیستی مدعی شدند که کشتی حادثهدیده به نام «مرسر استریت» در مالکیت یک شرکت ژاپنی و تحت مدیریت یک شرکت اسرائیلی بوده است.
منابع غربی در ادامه از کشته شدن یک شهروند انگلیسی و یک شهروند رومانیایی در جریان حادثه کشتی مرسر استریت خبر دادند.
سهشنبه شب دولتهای انگلیس، رومانی و لیبریا با ارسال نامهای به شورای امنیت سازمان ملل و مطرح کردن اتهامات بی پایه و اساس علیه ایران مدعی شدند که «به احتمال زیاد ایران در حمله هفته گذشته به یک کشتی در دریای عمان از یک پهپاد یا بیشتر استفاده کرده است».
این اتهامات در حالی مطرح میشود که سعید خطیبزاده سخنگوی وزارت امور خارجه ایران اخبار منتشرشده در مورد بروز حوادث امنیتی پیدرپی برای کشتیها در منطقه خلیج فارس و دریای عمان را کاملاً مشکوک دانست و نسبت به هر گونه فضاسازی کاذب برای اغراض خاص سیاسی هشدار داد.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.