جزئیات مصوبات دولت برای حل تنش آبی خوزستان
قاسم سلیمانیدشتکی امروز (۲۷ تیر) در جلسه شورای آموزش و پرورش استان، در خصوص مشکلات تنش آبی در استان، اظهار کرد: تلاش زیادی شد و البته مشکلات زیادی وجود دارد. آورد پشت سدهای ما ۱۰ میلیارد متر مکعب کمتر شده است که به دلیل کاهش شدید بارندگی و ورودی آب است. یعنی ۲۳ میلیارد متر مکعب آورد داشتیم که به ۱۳ میلیارد متر مکعب رسیده است. از این ۱۳ میلیارد متر مکعب حدود ۵.۷ قابل برداشت و برنامه ریزی بود که بیش از ۲ میلیارد متر مکعب برای آب پاییزه قرار دادیم. اکنون حدود ۳ و نیم میلیارد متر مکعب در کل حوضه های سدها باقی مانده است و این باعث شد که آب به تالاب نرسد و الگوهای کشت رعایت نشد. آب کمتری به تالاب هورالعظیم رسید و شوری آب در آبادان و خرمشهر افزایش یافت و ما دچار تنش آبی شدید برای آب شرب در روستاها شدیم که حدود ۶۰۰ تا ۷۰۰ روستا بودند.
استاندار خوزستان بیان کرد: تنش دیگر ما تنش تالاب هورالعظیم بود. البته تنش آن مانند سال ۹۷ نیست زیرا حجم رودخانه ها کمتر و در برخی جاها قطع شد، گاومیش داران دچار خسارت خیلی زیادی شدند و تعداد زیادی از دام ها تلف شدند.
سلیمانیدشتکی با بیان اینکه فشار خیلی زیادی به مردم وارد شد، گفت: ما از مردمی که در بالادست هستند تقاضا کردیم که رعایت کنند تا به پایین دست آب برسد اما وقتی دیدیم فشار زیاد است چند کار انجام دادیم و از نهادها و بنیادها مانند بنیاد علوی، برکت، سپاه، بسیج، امور روستایی و... کمک خواستیم و هر کدام به وسع خود کمک کردند.
وی در خصوص اقدامات استانداری برای حل مشکل تنش آبی، عنوان کرد: کار دوم بسیج کردن دولت بود؛ هیاتی روز جمعه در استان حضور پیدا کرد و با وزیر کشور، نیرو، کشاورزی و معاون اول رئیس جمهور در تماس بودیم. در جلسه ای که روز جمعه برگزار شد مصوباتی داشتیم که برای دولت ارسال شد. ماحصل این تلاش ها، این بود که حدود یک هزار و ۲۷۲ میلیارد تومان اختصاص پیدا کرد که ۵۰ درصد اعتبار به صورت نقد است. همچنین اعلام شد که کلیه اعتبارات آب و کشاورزی استان خوزستان در سال ۱۴۰۰، صد درصد تخصیص پیدا کند که بسیار مهم است؛ سال گذشته حدود ۳۶ درصد تخصیص پیدا کرده بود.
سلیمانیدشتکی در ادامه با اشاره به دیگر اقدامات در جهت حل مشکلات آبی استان، تصریح کرد: از هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای تنش آبی و ۳ هزار میلیارد تومان تسهیلات؛ مصوب شد که حدود ۱۵ درصد از این اعتبارات به استان خوزستان اختصاص یابد، در حالی که سهم عادی استان خوزستان ۵ تا ۶ درصد است. این موفقیت بسیار بزرگ در راستای حل مشکلات تنش آبی است.
وی با اشاره به پرداخت خسارت به خسارت دیدگان، بیان کرد: علاوه بر این، صندوق خسارت کشاورزی موظف شده که تا ۹۰ درصد پایه بیمه را به عنوان خسارت دام های تلف شده، علوفه، نیازهای دامی و کشاورزی پرداخت کند و ماحصل تلاش ها تاکنون این بوده است.
استاندار خوزستان ادامه داد: انشاالله مردم خوب ما همراهی و همکاری کنند؛ ما درد مردم را به عینه دیدیم و لمس کردیم و هنوز هم در تلاش هستیم که مشکلات را حل کنیم. به هیچ وجه در ارتباط با حل مشکل مردم کوتاهی نخواهیم کرد و با کسانی که اهداف شومی در سر دارند و مغرضانه عمل می کنند، اصلا کاری نداریم. دستگاه های مربوطه کار خود را می کنند و ما مخلص مردم هستیم.
سلیمانی دشتکی با بیان اینکه ما موظف هستیم که برای حل مشکلات در خدمت مردم باشیم، افزود: مشکل تالاب، تنش آب شرب و کشاورزی را قبول داریم اما برخی ها که حاشیه درست کردند و یا به هر دلیلی با من بد بودند، سعی کنند انصاف و عدالت را رعایت کنند و دروغ هایی نگویند که بعدا خودشان رسوا شوند.
وی با اشاره به برنامه ریزی برای حل مشکلات اساسی خوزستان گفت: مردم خوزستان زجرکشیده، باغیرت و مهمان نواز هستند. همه مشکلات، هشت سال دفاع مقدس، مرزبانی، صادرات کشور و... روی دوش آنها بوده است و همه کشور باید مردم دار خوزستان باشند. همه باید تلاش کنیم که جو وارد حاشیه نشود. طرح بزرگ تری داریم که اگر عملیاتی شود مشکلات اساسی استان، روان آب ها و آب و فاضلاب در یک برنامه میان مدت برای همیشه رفع خواهند شد.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.