جلسه فوری شورای نگهبان فقط برای عذرخواهی است؟

شهاب طباطبایی فعال سیاسی اصلاح طلب  و عضو حزب ندای ایرانیان در کلاب هاوس خبرآنلاین گفت: اتفاق مهمی افتاد و شورای نگهبان به عنوان عالی ترین رکن نظام و تصمیم گیر در امور انتخابات، همیشه اصلاح طلبان این شورا را عامل خدشه به انتخابات می دانست و اکنون برخی اصولگرایان هم این نظر را داشتند. صحبتهای مقام معظم رهبری مخاطب خاص خود را پیدا کرد و پذیرفتند که مصون از اشتباه نیستند و این اتفاق مبارکی است. تحلیل ما معلوم نکرده که شورای نگهبان دارد چه سطحی را دنبال می کند. از عذرخواهی در حداقل حالت تا تایید صلاحیت در بالاترین حالت، را باید دید چه اقدامی شورای نگهبان می کند. رفتار شورای نگهبان تعیین کننده یک اتفاق دیگر است.

او افزود: اگر اتفاق تعیین کننده ای از شورای نگهبان نیفتد، فضا از آن چیزی که بود سردتر می شود. نکته این است که جلسه فوری شورای نگهبان برای تصمیم گیری درباره عذرخواهی بعید است باشد. می توانستند تلفنی هم از اعضا استمزاج کنند و بیانیه عذرخواهی بدهند. نکته دیگر شروع اتهامات و انتسابات که همه اش اشتباه بوده، آن هم معلوم است از جانب کدام گروهها و چه کسانی اتفاق افتاده است. این هم گام بزرگی است. امروز دو رکن از ارکانی که تاکنون می گفتیم نمی توان آنها را نقد کرد، مورد انتقاد رهبری قرار گرفتند. این دو نکته بسیار مهم است و استقبال نیروهای دلسوز جمهوری اسلامی را می طلبد و باید پیگیر باقی ماجرا باشیم.

ایرج رضایی عضو شورای مرکزی حزب مردمسالاری در ادامه عنوان کرد: فرمایشان مقام معظم رهبری کاملا حقوقی و قانونی بود و در حوزه مجلس و شوراها هم این صحبتها کاربرد دارد. اطلاعات غلطی داده می شود و هماهنگ نبودن  موارد چهارگانه استعلام را داشتیم. اگر نیروی انتظامی کسی را به عنوان متهم به دادگاه معرفی می کند و در دادگاه این متهم برائت می شود ولی سامانه ضابطین با دادگاه هماهنگ نیستند و باعث خدشه دار شدن آبروی افراد می شود. فرمایشات مقام معظم رهبری حقوقی بود و اصلا حکم حکومتی نبود. امیدوارم در چند روز آینده یک تغییراتی در کشور ایجاد شود و حقوق امت اسلامی اعاده شود.

رضایی عنوان کرد: فرمایشات امروز ایشان چه در حوزه ریاست جمهوری چه مجلس و چه شوراها، راهگشاست. ایشان اشاره فرمودند حقوق حقه مردم نباید خدشه دار شود و بیشتر در راستای جمهوریت نظام بود. استدعای بنده این است که دوستان حقوقی که حضور دارند درباره احقاق حقوق حقه مردم و شوراها و مجلس و ریاست جمهوری فعالیت نمایند. با فرمایشات رهبری انتظار می رود برخی از عزیزان از جمله دکتر لاریجانی، دکتر کواکبیان، دکتر جهانگیری، دکتر پزشکیان و دکتر شریعتمداری تایید صلاحیت شود. تصور می کنم شورای نگهبان بین ۴ تا ۶ نفر را به انتخابات بازمی گرداند.

جلسه شورای نگهبان فقط برای عذرخواهی از لاریجانی است؟ /شاید ۴ تا ۶ نفر دیگر تایید صلاحیت شوند /احتمال تایید صلاحیت محسن هاشمی

سعید آگنجی روزنامه نگار نیز بیان کرد: فرمایشات ایشان بسیار تاثیرگذار بود و بحث این که احتمال می رود تغییراتی از سوی شورای نگهبان انجام شود. به نظر می رسد در تایید صلاحیتها بیش از ۲ گزینه وارد نشوند. بحث خانواده و تهمتهایی که در این باره زده شده در فرمایشات رهبری بود. این به آقای لاریجانی بازمی گرددو اگر ایشان به عرصه انتخابات وارد شود، صحنه عوض می شود. حتی آقای محسن هاشمی هم امکان دارد به چرخه انتخابات بازگردند. به نظر می رسد امکان تایید آنها است. چه کسی باشد، شاید محتمل ترین اینها اشخاصی است که بیان شد و شاید روند انتخابات تغییر کند و شاید این امکان به وجود بیاید، چند روزی فرصت تبلیغات انتخابات اضافه شده و روز انتخابات تغییر کند. حتی در این زمان هم برگردند فضای انتخابات تغییر می کند. نکته دیگر در بحث حجاب بود که رهبری فرمودند و گریز جدی زدند و گفتند خیلی افراد با حجاب اجباری مخالف بودند. رویکردها نسبت به این مسایل دارد عوض می شود.

محمد مبین روزنامه نگار نیز تصریح کرد: شورای نگهبان امروز جلسه دارد و بعد از صحبتهای رهبری با چند تن از علما صحبت کردم. رهبری گفتند تذکر می دهم و این مشخص است. این که می فرمایند جفا شد و با تاکید می فرمایند ظلم شد. انتخابات که نباید به ظلم برگزار شود. علما برای جبران ظلم می گویند جبران ظلم یعنی اعاده. اعاده یعنی این که درباره گزارشی که باعث عدم احراز صلاحیت شده، تجدیدنظر و اعاده شود. به نظر می رسد مدنظرشان آقای علی لاریجانی است، سخنان رهبری هم نیاز به تفسیر ندارد، دستگاه  مزبور هم شورای نگهبان است و کس دیگری نیست.

او افزود: نمی دانم غیر از شورای نگهبان چه کسی دستگاه مزبور و ذی ربط می شود. به اعتقاد من شورای نگهبان اگر به لحاظ فقهی و شرعی هم بخواهد به موضوع بپردازد، حتما باید این وضع اعاده شود. رهبری می گویند من مطالبه می کنم. نمی گویند تذکر دادم. اگر بعد از انتخابات بود، موضوع حلالیت طلبیدن است. الان دو هفته به انتخابات مانده و فرصت کافی برای اعاده است و صراحتا رهبری فرمودند. از این صریحتر نمی شد حرف زد. الان شورای نگهبان است و سخنان رهبری که گفته اند فصل الخطاب رهبری است. 

مبین عنوان کرد: الان وظیفه شرعی شورای نگهبان است که به سخنان رهبری عمل کند. وظیفه قانونی شورای نگهبان هم تجدیدنظر در تایید صلاحیت هاست که باعث سرخوردگی مردم شده است. جمهوری اسلامی ۱۲ سال رئیس قوه داشته و الان اینچنین مورد هجمه قرار داده اند که تعبیر درست «ظلم» را درباره ایشان دیدیم. رهبری به موقع و درست ورود کردند و انشالله امیدی که در دل مردم زنده شد، نتیجه داشته باشد. هر ثانیه تلفن ما زنگ می خورد و افراد می پرسند چه اتفاقی خواهد افتاد. اگر حق و قانون و شرع و عدالت قرار است برقرار شود حتما باید اعاده حیثیت شود. هر کسی که بعدا رئیس جمهور شد منتخب همه مردم است. انتخابات هم انشالا بالای ۶۰ درصد می شود نه با ۳۰ درصد.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.