هشدار جدی نسبت به افزایش مسمومیتهای الکلی با خیز چهارم کرونا
رییس بخش مسمومین بیمارستان لقمان حکیم با تاکید بر این که مصرف خوراکی الکل هیچ تاثیری در درمان و یا پیشگیری از کرونا ندارد، گفت: بیشتر افرادیکه به دنبال مصرف خوراکی الکل صنعتی زنده مانده اند، متاسفانه دچار عوارض جبران ناپذیری شده اند.
دکترشاهین شادنیا با اشاره به این که با شروع پیک چهارم کرونا در هفته های اخیر شاهد افزایش موارد مسمومیت با الکل متانول یا سمی بوده ایم اظهار کرد: این فرض غلط و اشتباهی است که با مصرف الکل و یا مشروبات الکلی می توان کرونا را پیشگیری یا درمان کنیم.
وی از شیوع موارد مسمویت توسط الکل های صنعتی با هدف پیشگیری از کرونا در کشور خبر دادو افزود: مصرف خوراکی الکل به هیچ عنوان هیچ نقشی در درمان و یا پیشگیری از کرونا ندارد.
عضوهیئت علمی دانشگاه با تاکید بر این که الکل صرفا به عنوان ضدعفونی کننده سطوح کاربرد دارد توضیح داد: با استناد به آخرین تحقیقات روز جهانی، حتی بحث انتقال کرونا از سطوح هم بسیار ناچیز و یا در مواردی منتفی است.
رییس بخش مسمومین بیمارستان لقمان حکیم با اشاره به این که به طور کلی کاربرد الکل در پیشگیری از کرونا محدودتر شده ادامه داد: الکل مخصوص سطوح صرفا در مواردی که به آب و صابون دسترسی ندارید برای ضدعفونی کردن دست ها کاربرد دارد.
وی اطلاع رسانی غلط از سوی برخی سودجویان مبنی بر اثر بخش بودن الکل برای پیشگیری و یا درمان کووید ۱۹ را مورد انتقاد قرار داد و توصیه کرد: با توجه به این که کاربرد الکل خصوصا درمصرف خانگی برای پیشگیری از کرونا منتفی شده، بهتر است خانواده ها از تهیه این فرآورده های سمی اجتناب و دور از دسترس اطفال قرار دهند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با بیان این که الکل های صنعتی پس از ورود به بدن متابولیزه می شوند عنوان کرد: ترکیباتی که بعد از ورود الکل به بدن ایجاد می شود بسیار سمی و خطرناک است به شکلی که این ترکیبات از جداره سلول ها عبور و خصوصا بر سلول های عصبی و بینایی اثر می گذارند.
وی گفت: مصرف خوراکی الکل های صنعتی می تواند موجب کوری دائمی شود.
به گفته دکتر شادنیا مصرف خوراکی الکل در ساعات اولیه هیچ علامت خاصی ندارد و ممکن است تا شش یا ۱۲ ساعت اول فرد هیچ علامت بالینی خاصی را بروز ندهد ولی متاسفانه بعد از گذشت تنها چند ساعت این مواد سمی وارد سلول های عصبی و بینایی می شوند و بیمار دچار علایم چشمی خواهد شد.
وی تاری دید، کوری، طوفان های برفکی، کاهش سطح هوشیاری و حتی کما از عوارض مصرف خوراکی الکل های صنعتی ذکر کرد و ادامه داد: اگر چنانچه روند مراجعه بیمار بعد از استفاده از الکل به تاخیر بیفتد و یا به هر علتی این موضوع تشخیص داده نشود و یا درمان به تعویق بیفتد، این عوارض می تواند ماندگار باشد.
رییس بخش مسمومین بیمارستان لقمان حکیم ادامه داد: بیمارانی داریم که به دلیل مصرف خوراکی الکل صنعتی زنده مانده اند ولی متاسفانه دچار کوری مطلق شده اند و یا دید این افراد فقط در حد احساس نور است.
دکترشادنیا با بیان این که کاهش سطح هوشیاری و اثرات جدی بر اعصاب مرکزی که به دلیل مصرف خوراکی الکل صنعتی ایجاد می شود، امکان نجات بسیاری از بیماران را از بین می برد، مسمویت با الکل های صنعتی را بسیار جدی و خطرناک دانست و هشدار داد: تاخیر در مراجعه، تشخیص و درمان مسمومیت با الکل عوارض ماندگار و جبران ناپذیری به دنبال دارد.
براساس گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، عضو هیئت علمی دانشگاه با بیان این که از دست دادن بینایی می تواند زندگی و آینده افراد را دچار تغییرات شگرفی کند، یادآور شد: امروز دنیا با شرایط خاص و پیچیده ای به لحاظ شیوع بیماری کرونا دست و پنجه نرم می کند، بنابراین باید بدانیم هیچ موضوعی به اندازه رعایت توصیه های بهداشتی، فاصله گذاری اجتماعی و پرهیز از تردد های غیرضروری نمی تواند کمک کننده باشد.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.