قرنطینه را رعایت نکنید جریمه میشوید
رحمانی فضلی فرمانده قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مدیریت کرونا گفت: در گزارشی که در جلسه امروز قرارگاه ارائه شد، موارد تخلفات بسیار زیادی را در اجرای مقررات قرنطینه از سوی مبتلایان شاهد بودیم. در مواردی بیش از ۶۰-۷۰ درصد موارد که باید در قرنطینه یا در منزل میبودند، اقامت نداشتند و با افراد مختلف در مکانهای مختلف ارتباط داشته و به بخشهای مختلف جامعه رفت و آمد داشتند که همه این ارتباطات و رفت و آمدها و ترددها میتواند در شیوع بیماری بسیار موثر باشد.
وی افزود: این گزارش، گزارش بسیار خوبی بود و توصیهها و پیشنهادهای دیگری داده شد تا هم این گزارش تقویت شود و هم به صورت عمومیتری استفاده شود و به صورت روزانه برمبنای این گزارش تحلیلهایی داده شود که در تصمیمگیریها مورد توجه واقع شود.
وزیر کشور افزود: مقرر شد کسانی که مبتنی بر گزارشهای این روش، مقررات قرنطینه را رعایت نکنند، متناسب با سیاستها و تصمیمات ستاد جریمه شامل آنها شود که حتما این کار انجام خواهد شد.
رحمانیفضلی گفت: در جلسه امروز گزارشی از اجرای مرحله اول طرح غربالگری محله محور که به صورت پایلوت در کرمانشاه اجرا شد، ارایه شد و از شنبه این طرح در سایر مناطق کشور نیز به مرور اجرا خواهد شد.
وی افزود: در گزارش استاندار کرمانشاه به ضعفها و قوتها، پیشنهادها و نیازهایی که میتواند این طرح را تقویت کند، پرداخته شد و اعضای جلسه نیز نظرات خود را در همین زمینه مطرح کردند که مقرر شد که حمایتها و کمکهای لازم انجام بگیرد تا این طرح موفق باشد.
رحمانی فضلی با بیان اینکه دستورکار بعدی جلسه امروز، موضوع مشارکتهای مردمی بود، اظهار کرد: کار مفصلی بر سازماندهی مشارکتهای مردمی انجام گرفته که حتما ستادی در این زمینه در تهران در سطح ملی خواهیم داشت و ستادهایی نیز در سطح استانی و شهرستانی با مسئولیت استانداران و فرمانداران خواهیم داشت و تلاش خواهیم کرد تا کمک های مردم را در حوزه پیشگیری،درمان و نظارت داشته باشیم.
وی افزود: مقرر شد این طرح بعد از نهایی شدن از شنبه به اجرا گذاشته شود.
رحمانی فضلی گفت: در این دوهفته ای که محدودیتها در تهران اجرا خواهد شد، قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا، حتما به صورت حداکثر با ۱۵ نفر برگزار خواهد شد و اگر لازم شد به صورت مجازی جلسه قرارگاه را برگزار خواهیم کرد.
وزیر کشور تصریح کرد: در این جلسه همه اعضا بر اثرگذاری اطلاع رسانی، تقویت آگاهی بخشی و آموزش تاکید داشتند که باید همه دستگاههای اطلاع رسان و همه دستگاههایی که ظرفیت رسانه ای دارند به کمک ما بیایند. در حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز این موضوع مورد بحث و بررسی قرار گرفت و مقرر شد از ظرفیت پیام رسانهای تلفنهای همراه برای این موضوع استفاده شود.
فرمانده قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا خاطرنشان کرد: جلسات این قرارگاه به صورت هفتگی برگزار میشود، کمیته فرعی ذیل این قرارگاه روزانه تشکیل جلسه خواهند داد. همچنین امروز جلسهای با حضور تمامی استانداران و فرماندهان سپاه و روسای علوم پزشکی سراسر کشور به صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد که در این جلسه نحوه اجرای طرح جامع محدودیتها و طرح غربالگری محله محور مورد بحث و بررسی قرار گرفت و پیشنهاداتی هم ارائه شد.
رحمانی فضلی گفت: تاکید بر این است که مردم خوب و عزیزمان ما را یاری دهند، همه به کمک مردم آمدهاند و مردم هم باید خودشان به ما کمک کنند.
وی با تاکید بر اینکه مردم باید خودمراقبتی داشته باشند، گفت مردم باید مراقب خود، خانواده خود و اطرافیانشان باشند. همچنین مراقب نظامات و نظم اجتماعی هم باشند.
فرمانده قرارگاه با تاکید بر اینکه اگر مشارکت مردم را نداشته باشیم، موفق نخواهیم بود، گفت: هر روزی که آمار فوتیها منتشر می شود، و مراجعات به بیمارستانها افزایش مییابد، خبر تلخ و غم انگیزی برای همه مردم ایران است.
وی افزود: طبق قولی که وزارت بهداشت داده بود ، کیتهای تست سریع تحویل داده شد. به ما قول داده بودند که در روز ۱۰۰هزار تست تحویل دهند که دیروز رونمایی و تحویل شد و امروز به وزارت بهداشت داده شد. همچنین تعهد کردهاند که به زودی تعداد تستها افزایش دهند.
رحمانی فضلی گفت: با افزایش تعداد تستها از ۲۲هزار به ۴۰ هزار و در ظرف هفته آینده به ۸۰هزار و ۱۰۰هزار ، شناسایی بیماران و مبتلایان افزایش خواهد یافت که به این معنی است که با شناسایی در مرحله مقدماتی و اولیه بیماری و کمکهایی که انجام خواهد شد، ورودی به بیمارستانها را بتوانیم کاهش دهیم و هرچه ورودی به بیمارستانها کاهش یابد امکانات بیمارستانی و خدمات آنها و نیروی زحمتکش کادر پزشکی و درمانی با شرایط بهتری میتوانند مداوا را انجام دهند و نتایج آن مثبت خواهد شد.
بر اساس گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، رحمانی فضلی تاکید کرد: طبق گزارشهای وزارت بهداشت روندی که در شیوع موج سوم بیماری از یک ماه قبل آغاز شده است، احتمالا تا ۲۰ روز آینده هم خواهیم داشت چراکه از مرحله اول بیماری تا مرحله آخر که بهبودی بیماری است، حدود دو تا سه هفته طول میکشد اما امیدواریم پس از دو تا سه هفته آثار این محدودیتها و اقدامات را در شناسایی بیماران بیشتر و کاهش فوتیها شاهد باشیم.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.