«نیکلای یومنوف» فرمانده نیروی دریایی روسیه، گزارشی از این رزمایش با نام «اومکا-۲۱» که در یک هفته اخیر برگزار شد، به صورت وبیناری به ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه ارائه کرد. 

پوتین در ابتدای این دیدار وبیناری خاطرنشان کرد که رزمایش برگزار شده در قطب شمال، چه در دوره شوروی سابق و چه روسیه معاصر مشابه ندارد.

فرمانده نیروی دریایی روسیه نیز در گزارش تصویری خود گفت که رزمایش «اومکا-۲۱» در سرزمین فرانتس ژوزف در شمال روسیه برگزار شد و در چارچوب آن ۴۳ برنامه پیش بینی شده بود.

وی گفت: هوای منطقه برگزاری رزمایش ۳۰ درجه سانتیگراد زیر صفر و قطر یخ ها ۱.۵ متر و سرعت باد به ۳۲ متر در ثانیه می رسد.

بر اساس سناریوی رزمایش، سه زیردریایی اتمی با پیمودن ۳۰۰ متر زیر یخ ها، با شکستن یخ به قطر ۱.۵ متر از آب بیرون آمدند. در همین حال یکی از زیردریایی های اتمی اژدر پرتاب کرد. 

به گفته یومنوف، یکی از واحدهای تیپ موتوریزه قطب شمال روسیه در شرایط دشوار آب و هوایی، رزمایش برگزار کرد.

وی خاطرنشان کرد که در رزمایش دریایی قطب شمال روسیه، همه تسلیحات و ادوات ویژه نظامی که در رزمایش بکار گرفته شده بودند، تایید شدند. 

وزارت دفاع روسیه نیز تصاویری از حرکت همزمان سه زیردریایی هسته‌ای نیروی دریایی روسیه در قطب شمال منتشر کرد.

تحرکات نظامی آمریکا و روسیه در آب‌های اقیانوس منجمد شمالی به دنبال آب شدن تدریجی یخ‌های شمالگان و مناسب شدن این منطقه برای کشتیرانی این احتمال را بوجود آورده است که این دو کشور برای به دست آوردن هرچه بیشتر منابع غنی و بکر این سرزمین به درگیری نظامی روی آورند.

به گزارش ایرنا، انتظار می‌رود با گرم شدن هوای کره زمین، رقابت بین روسیه و کشورهای همجوار قطب شمال برای حضور هر چه بیشتر در این منطقه و آب‌های اقیانوس منجمد شمالی و سرزمین‌های واقع در این منطقه تشدید شود.

قطب شمال به انتهای شمالی محوری نامیده می‌شود که زمین به دور آن می‌چرخد و در اقیانوس منجمد شمالی واقع شده‌ است. این نقطه در فاصله ۷۲۵ کیلومتری شمال جزیره بزرگ گرینلند قرار دارد.

قطب شمال هم اکنون تحت نظارت سازمانی بین‌المللی است و جزو قلمرو هیچ کشوری محسوب نمی‌شود.


 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.