ربیعی: آماده تبادل زندانیان با آمریکا هستیم/ آمریکا چارهای جز تن دادن به برجام ندارد
علی ربیعی سخنگوی دولت صبح امروز(سهشنبه) در نشست خبری با اصحاب رسانه که از طریق ویدئو کنفرانس برگزار شد، گفت: در ابتدا شهادت امام موسی کاظم(ع) را تسلیت عرض می کنم. سختی هاو مشکلاتی که آن امام بزرگوار در طول زندگی خود کشیدند، برای همه می تواند نمونه بارزی از درس صبر، استقامت و مبارزه باشد. امام موسی کاظم (ع) نشان دادند که در سختترین شرایط می توان مقاوم بود و تحث تاثیر قرار نگرفت بلکه بر دشمنان هم تاثیر گذاشت و مقاومت آنها را شکست. انشاء الله همه ما بتوانیم سیره زندگی ائمه در زندگی شخصی و اجتماعی خود جاری کنیم.
ربیعی در ادامه با اشاره به مساله برجام گفت: در روزهای گذشته، روابط خارجی ایران، یکی از مهمترین مقاطع تاریخ سیاسی ما را پشت سر گذاشت و موضوع برجام در کانون تماسهای مفید و سازنده ی بین المللی رییس جمهور و برخی همتایانش درباره برجام بود.
اهم اظهارات وی را در ادامه به نقل از مهر و فارس بخوانید؛
* بدون شک برجام بزرگترین اتفاق سیاسی در دهه های اخیر و یک دستاورد ملی بوده که هرچند به دلیل آنکه دیوانه ای سنگی به چاه انداخت؛ از برجام خارج شد و انتفاع مردم ما از لغو تحریم ها را به تعویق انداخت اما اطمینان داریم که بزودی این اختلال به پایان خواهد رسید و دولت آمریکا به راه درستی که آن را ترک کرده بازخواهد گشت.
* برجام، نقطه عطفی در تاریخ صلح جویی و تدبیر ایران است؛ جایی که با سرافزاری، عزت و حفظ تمامیت ارضی ایران و ضمن نگه داشتن دستاوردهای صنعت صلح آمیز هسته ای برای پایان دادن به تحریم های چندجانبه و مستظهر به قطعنامه های شورای امنیت اقدام کرد.
* بدون این نتایج و دستاوردها نه ما در موضع برتر اخلاقی و حقوقی بعد از خروج آمریکا از برجام قرار می گرفتیم و نه امروز می توانستیم با تکیه بر قطعنامه شورای امنیت ملل متحد از حقوق مردم ایران در لغو تحریم های غیرقانونی دفاع کنیم.
* در تداوم این تلاش ها و در نتیجه رایزنیهای وزارت امور خارجه، خوشبختانه قطعنامه جدیدی که قرار بود علیه ایران در شورای حکام آژانس بین المللی به تصویب برسد، کنار گذاشته شد.
* امروز کشورهای زیادی با حسن نیت در حال تلاش برای احیای برجام هستند. اطمینان داریم که در آینده ای نزدیک این هدف محقق خواهد شد چون تنها راهی است که تامین کننده صلح در جهان و تضمین کننده منافع همه کشورهاست. برجام، یک مصوبه قانونی بینالمللی است و آمریکا چارهای جز تن دادن به قانون ندارد.
* از همین جا مجددا به کاخ سفید توصیه می کنیم همان طور که رئیس جمهور قبلی آمریکا به یکباره از برجام خارج شد، بی قید و شرط به برجام بازگردند و بیشتر از این، راه را برای دیپلماسی سخت و پیچیده نکنند.
* باید یادآوری کنم که در ۴ سال گذشته ما راه دپپلماسی را باز نگه داشتیم نه آنها و امروز کسی که باید اولین قدم را در راه دیپلماسی بردارد آنها هستند نه ما.
*{ با اشاره به مصوبات شورای هماهنگی سران قوا}: دیروز عصر جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا تشکیل شد. در این جلسه پس از بحث پیرامون مسائل اقتصادی کشور و مشکلات و هماهنگیهای مورد نیاز بین قوا، مقابله و برنامه ریزی با وضعیت اقتصادی که به سبب تحریمهای ظالمانه به وجود آمده، مورد بحث قرار گرفت.
* رئیسجمهور در این جلسه بر تلاش هماهنگ سه قوه و همه نهادها در جهت کم کردن فشار اقتصادی بر زندگی مردم تاکید داشتند. همچنین رییس جمهور بر ایجاد زمینه سرمایه گذاری ایرانیان خارج از کشور در داخل و تمهید شرایطی اطمینان آور برای سرمایه گذاری در ایران و تسهیل و حمایت از سرمایه گذاری آنها تاکید کردند.
* در ادامه موضوعات دیگری مورد بحث قرار گرفت که در یک مورد در خصوص تنظیم بازار ارز اختیارات بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز و حمایت از صادرات کنندگان غیرنفتی مطرح و جمع بندی شد.
* همچنین بخشودگی جرائم بدهی واحدهای تولیدی در سال ۹۹ به سازمان تامین اجتماعی، مشروط به حفظ اشتغال مورد تاکید قرار گرفت.
* شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا به سازمان برنامه اجازه داد تا ۱۳ هزار میلیارد تومان اوراق مالی اسلامی مصرف نشده قانون بودجه ۱۳۹۹ را در اختیار طلبکاران دولت و پیمانکاران قرار دهد. این تصمیم موجب سرعت بخشیدن بیشتر به طرح های عمرانی خواهد شد.
* رئیسجمهور در این جلسه بر تلاش هماهنگ سه قوه و همه نهادها در جهت کم کردن فشار اقتصادی بر زندگی مردم تاکید داشتند. همچنین رییس جمهور بر ایجاد زمینه سرمایه گذاری ایرانیان خارج از کشور در داخل و تمهید شرایطی اطمینان آور برای سرمایه گذاری در ایران و تسهیل و حمایت از سرمایه گذاری آنها تاکید کردند.
* در ادامه موضوعات دیگری مورد بحث قرار گرفت که در یک مورد در خصوص تنظیم بازار ارز اختیارات بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز و حمایت از صادرات کنندگان غیرنفتی مطرح و جمع بندی شد.
* همچنین بخشودگی جرائم بدهی واحدهای تولیدی در سال ۹۹ به سازمان تامین اجتماعی، مشروط به حفظ اشتغال مورد تاکید قرار گرفت.
* شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا به سازمان برنامه اجازه داد تا ۱۳ هزار میلیارد تومان اوراق مالی اسلامی مصرف نشده قانون بودجه ۱۳۹۹ را در اختیار طلبکاران دولت و پیمانکاران قرار دهد. این تصمیم موجب سرعت بخشیدن بیشتر به طرح های عمرانی خواهد شد.
*{ در ادامه در رابطه با مصوبات مهم دولت}: یکی از خواسته های جامعه فرهنگی و آموزش و پرورش کشور لایحه نظام رتبه بندی حرفه ای معلمان تصویب و برای سیر مراحل قانونی به مجلس ارائه شد.
* در جلسه یکشنبه گذشته لایحه نظام رتبه بندی حرفه ای معلمان به تصویب دولت رسید. همچنین دولت در یک مصوبه دیگر تصمیمی مرتبط با توسعه منطقه ای و ایجاد اشتغال پایدار را اتخاذ کرد.
* آیین نامه احداث واحدهای میان دستی و پایین دستی پتروشیمی با سرمایه گذاری بخش خصوصی برای انتقال پروپلین داخلی به مناطق مختلف کشور با رویکرد آمایش سرزمینی به تصویب رسید.
* این طرح موجب رونق در بسیاری از مناطق کشور و ایجاد اشتغال پایدار خواهد شد. همچنین کاهش واردات مشتقات پروپلین را نیز به دنبال داشته است. شرکت ملی صنایع پتروشیمی از محل منابع داخلی برای احداث زیرساختها و تاسیسات سرمایه گذاری خواهد کرد.
* در مصوبه دیگری ۴۵ میلیارد تومان اعتبار برای اجرای انتقال خط آبرسانی از نهند به تبریز و حفر ۳۰ حلقه چاه در نهند و افزایش ظرفیت آبرسانی زرینه رود به تبریز اختصاص یافت و در تصمیم دیگری دولت آیین نامه ایجاد و ساماندگی و نظارت بر سالن های فیلم را تصویب کرد.
* بنابراین تصمیم وزارت راه و شهرسازی با معرفی با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی زمین مناسب در اختیار متقاضیان قرار خواهد داد. در بخش دیگری از این مصوبه قیمت بلیط سینماها به پیشنهاد انجمن سینماداران و تهیه کنندگان و توسط سازمان امور سینمایی تعیین می شود.
* براساس مصوبات روز چهارشنبه دولت موانع توسعه مشارکت کارگران و کارفرمایان در تشکل ها و انجمن ها را مرتفع نمود، آیین چگونگی تشکیل و حدود و وظایف و اختیارات نحوه عملکرد انجمن های صنفی و کانون های مربوطه تصویب شد. این آیین نامه براساس خواست کارگاران و کارفرمایان برای تسهیل در فعالیت شان در دستور کار دولت قرار گرفته بود.
*{ ضمن گرامیداشت بزرگداشت شهدا}: در آستانه روز بزرگداشت شهدا قرار داریم. ما نیازمند منش، روش، جاری و ساری شدن روح ایثار، فداکاری و از خود گذشتی برای کشور هستیم. این شهدا در پرتو خداجویی تن و هستی را برای دفاع از تمامیت ارضی و زندگی مردم، آرامش و رفاه جامعه جان به جان آفرین تقدیم کردند.
* دولت با اعتقاد به این تعبیر پرمعنا و غنی امام راحل که خانواده شهدا چشم و چراغ به ملت هستند. از ابتدای دولت یازدهم در اولین اقدام احکام بر زمین مانده در مورد ایثارگران را در دستور کار خود قرار داد.
* قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران به عنوان یک مطالبه توسط رئیس جمهور ابلاغ و در حال حاضر بیشتر از ۸۰ درصد مواد و احکام قانون مذکور به مرحله اجرا رسیده است. از سویی دیگر اجرای احکام ایثارگران در برنامه ششم توسعه نیز آغاز شده و بخشی از آیین نامه های اجرایی آن نیز برای تصویب به هیات وزیران ارسال شده است.
* بنیاد شهید همچنین با تلاش مستمر و مساعدت دولت توانسته نزدیک به ۱۴ هزار تومان از معوقات ایثارگران و بخشی از مطالبات بیمه تکمیلی این عزیزان را در دو مقطع تامین و پرداخت کند. همچنین از خرداد سال ۱۳۹۹ و با رویکرد حل مشکل مسکن و اشتغال ایثارگران تامین زمین برای مسکن ۶۴ هزار و ۵۲۳ ایثارگر و تامین اشتغال برای ۵۱ هزار و ۲۰۵ ایثارگر انجام شده است.
* لازم به ذکر است از سال ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۸ تعداد ۳۷ هزار و ۸۰۶ زمین مسکن به ایثارگران واگذار شده است و این در حالیست که از خرداد لغایت آذر ۱۳۹۹ با رشد ۶۶ درصدی روبرو بوده است. امسال نیز به مناسبت ۲۲ اسفند از ۲۴ طرح و پروژه واگذاری زمین و مسکن در ۲۱ استان بهره برداری خواهد شد.
* افتتاح ۱۹ طرح تولیدی، کشاورزی، صنعتی و دامپروری و اجرای ۸ طرح توانبخشی و درمانی و افزایش تخت های بیمارستانی در بیمارستانهای خاتم الانبیاء تهران، فجر تبریز، بوشهر و مشهد از دیگر برنامه های دولت در این روز خواهد بود.
*{ ضمن تبریک مبعث پیامبر اکرم (ص) }: بعثت نور، عید توحید و عید تفکر و تعقل، روز شکست طاق ظلم و پایان بردگی ها و طنین آزادی را به همه مسلمانان و موحدان و آزادگان جهان تبریک می گوییم. بعثت فرصتی است گرانبها که در فلسفه اصلی آن یعنی «تکمیل واتمام مکارم اخلاقی» تامل بیشتری بکنیم.
* پیامبر مکرم می فرماید برای تکمیل و تمام کردن مکارم اخلاق مبعوث شده ام. ما به پیروی از آن پیامبر نیازمندیم تا براساس آموزه های الهی پیامبر، رحمت، عدالت، تواضع و مکرمت را رهنمون خود سازیم. مدارا و اخلاق بیش از هر دوره ای نیاز جامعه امروز ماست. ملت ما در این ایام با توجه به تلاقی عید مبعث و عید نوروز، یک رستاخیر جان و روح و رستاخیر طبیعت مضاعف را زندگی می کنند.
* از پس آن ساله ای سخت زمستانی که جنگ اقتصادی پر شدت آمریکا بر ما تحمیل کرد، ما به یمن مقاومت ملی وارد سالهای نوروزی خواهیم شد.
*{ در پاسخ به سوالی پیرامون توافق احتمالی با امریکا در مورد برجام و تبادل زندانیان}: مواضع ما درباره احیای برجام تغییری نکرده و همچنان معتقدیم که آمریکا از برجام خارج شده و ناقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت است.
* اقدامات جبرانی ایران در کاهش تعهدات مطابق نص برجام و در پاسخ به ناتوانی سایر طرف ها از انجام تعهدات شان است. اما این اقدامات به سرعت برگشت پذیر هستند و هر زمان آمریکا تصمیم بگیرد که با لغو تحریم ها به وظایف قانونی خود مطابق قطعنامه و توافق برجام عمل کند، خواهد دید که ما هم به سرعت به همه تعهدات خود عمل خواهیم کرد.
* ما از هر ابتکار دیپلماتیکی که بتواند این روند را تسریع کند استقبال می کنیم. جامعه بین المللی منتظر است که صداقت شعار دولت آمریکا یعنی «بازگشت آمریکا به جهان» را با بازگشت آمریکا به برجام ارزیابی کند.
* درباره تبادل زندانیان نکته تازه ای وجود ندارد، قبلا هم موضع ایران را وزیر امور خارجه بیان کرده اند، همه زندانیان را آماده ایم تبادل کنیم. اگر تاکنون این اتفاق تا الان نیفتاده به خاطر عدم آمادگی دولت آمریکا بوده است.
* دو طرف باید یکباره آزاد شوند. هرچند که شاید در مقایسه با گذشته امیدهای تازهای برای آزاد شدن گروگان های ایرانی در زندان های آمریکا که در صورت تحقق با حسن نیت ما مواجه خواهد شد، بوجود آمده باشد.
* منتظریم ببینیم که چقدر دولت جدید آمریکا در تجدیدنظر سیاست های دولت قبل از جمله در تعلل برای آزادی همه زندانیان ایرانی که با اتهامات غیرقابل قبول و به دستور آمریکا در کشورهای مختلف بازداشت شده اند، جدی است.
*{ در خصوص آخرین وضعیت آزادسازی منابع ارزی ایران در عراق و سازوکار آن}: اخیرا رئیس کل بانک مرکزی جلسات متعددی را با مقامات عراقی و بانک مرکزی عراق برگزار کرده است و سازو کارهای مناسب استفاده از منابع موجود که دولت آمریکا مانع برداشت این منابع بود را با طرف های عراقی تفاهم کرده است. مقرر شده است این منابع با توجه به مصارف و نیازهای کشور مورد استفاده قرار گیرد.
* دولت جدید آمریکا فشارهای بیرحمانه دولت ترامپ علیه دستیابی ایران به منابع داراییهای خود در سایر کشورها را کاسته است و برخی مقامات این کشورها اطلاع دادهاند که مانعی برای دادن منابع ارزی ایران ندارند.
* ما این اقدامات از سوی آمریکا را ناکافی میدانیم. دولت ایران بدون تردید تلاش خواهد کرد تا آخرین سنت از حقوق ملت ایران را آزاد کند. ما باید بتوانیم همانند همه کشورها آزادانه تجارت کند و به منابع مالی خود دست یابیم. کاستن از فشارهای ترامپی یک گام محسوب میشود اما این اصلا در حد انتظارات جامعه ایران نیست.
* ما نیازمند این هستیم که سالانه ۱۰ میلیارد دلار کالای اساسی و دارو را وارد کنیم و اولویت ما هم کالای اساسی و دارو است.
*{ در پاسخ به این سوال که اخیرا جهانگیری گفته فردی ادعا میکرده که میتواند روزانه ۲ میلیون بشکه نفت بفروشد اما در نهایت نتوانسته است}: از آغاز تحریمهای نفتی آمریکا علیه ایران ادعاهای زیادی علیه دولت شنیدیم. دولت و وزارت نفت را متهم میکردند که مخصوصا تحریم های نفتی را دور نمی زند یا عدهای میگفتند دولت توان دور زدن تحریم را ندارد.
* در چند سال اخیر فضای روانی کشور مملو است از این اتهامات بیاساس و نگرانیآور از سوی کسانی که هیچگاه از حرفهایشان، هیچکس حسابکشی نمیکند. این ادعاها که اغلب از جانب مخالفان سیاسی دولت مطرح میشد کار را به جایی رساند که عدهای ادعا کنند اگر نفت به آنها داده شود توان دور زدن تحریم و فروش نفت را دارند.
* عدهای هم نزد مقام های عالیرتبه کشور این ادعاهای عجیب را مطرح کردند. استراتژی دولت و آقای زنگنه اتخاذ کرد این بود که اعلام کرد هرکس مدعی است میتواند نفت بفروشد بیاید و قرارداد ببندد و هر میزان نفت که میخواهد ببرد. پس از این اعلام آمادگی وزارت نفت، مدعیان یکی پس از دیگری جا زدند.
* در این میان معلوم شد که این افراد یا بدون محاسبه و با دانش کم ادعا میکردند یا تحریک شده توسط رابطهایی که به قصد فریب و شناسایی کانالهای فروش نفت ایران به میدان آمده بودند. یکبار آقای زنگنه میگفت بر اساس همین ادعاها من به میلیونها بشکه نفت مجوز دادم، اما فروش یک بشکه نفت هم اتفاق نیفتاد.
* تمام اینها در حالی بود که وزارت نفت با حوصله و درایت مشغول ایجاد و شناسایی کانالهای جدید فروش نفت بود که این تلاشها به ثمر نشست و دولت موفق شد علاوه بر فروش نفت اجازه ندهد حتی یک دلار از پول نفت ناپدید شود.
* این همان اتفاقی است که در زمان برخی مدعیان دور زدن تحریمها روی داد. ما به یاد داریم که در آن زمان تحریمها را دور میزدند و چقدر منابع مالی مردم به هدر رفت. هنوز هم دادگاههای ما درگیر پرونده های پیچیده هستند. ما با قاطعیت تمام اعلام می کنیم که هیچ یک از مدعیان دور زدن تحریم نتوانستند حتی یک بشکه نفت بفروشند و تمام عملیات فروش نفت در شرایط تحریمی توسط دولت و وزارت نفت صورت گرفت و افراد رانتخوار نفتی که امروز درگیر فرآیندهای قضایی هستند هم باز تولید نشدند.
*{ در پاسخ به این سوال که دولت چه برنامه مشخصی برای افزایش قدرت معیشت خانوارهای کارگری در سال ۱۴۰۰ دارد؟}: یکی از دستاوردها و عملکرد مهم در دولتهای یازدهم و دوازدهم واقعی کردن چانه زنی در شورای عالی کار بود و همه تشکلهای کارگری که در جلسات بودهاندف میتوانند گواه این مدعا باشند. چانه زنی در شورای عالی کار به صورت واقعی انجام میشود.
* ما سالهایی را داشتیم که پس از حتی توافق کارگران و کارفرمایان با دولت، یک شبه این توافقها نادیده گرفته شد و دولت نظر خودش را اعمال کرد. در این دوره مباحثات و تصمیم گیری های آزاد از دستاوردهای دولت است که باید از آن حفاظت کنیم.
* حداقل دستمزد طبق ماده ۴۱ قانون کار سالیانه توسط شورایعالی کار معین میشود.
* برای سال ۱۴۰۰ هم مذاکرات مزدی بین کارفرمایان و کارگران در کمیته مزد ادامه دارد و مدتهاست در جریان بوده و در جلسات شورای عالی کار هم مطرح شده است.
* دو دیدگاه وجود دارد. نمایندگان کارفرمایی معتقدند که افزایش مزد منجر به کاهش توان تولیدگران و عدم مدیریت کارگاه میشود. از سوی دیگر جریان کارگری معتقدند باید میزن مزد مطلوب شود تا کارگران بتوانند نیازهای واقعی خانوارهای خودشان را تامین کنند. سیاست اساسی ما نیز در این سالها این بوده که همواره مزد باید از تورم پیشی بگیرد.
* مزدها از سال ۹۲ در طی سالیان اخیر این امر انجام شده و حتی کسری قدرت خرید بیش از سال ۹۲ درصدد جبران برآمدیم. در هشت سال قبل از ۹۲ یک منحنی پرشکافی از مزد و تورم و قدرت خرید داشتیم.
* امسال سال حساسی است. ما در این سه سال، سالهایی را داشتیم که عدهای میگفتند اینها دیگر دوام نمیآورند. آثار تورمی تحریمهای ۹۸ و ۹۹ بروز کرده است. به شخصه معتقدم افزایش قدرت خرید جامعه کارگری و بازنشستگان را در این سالها بیشتر مورد توجه قرار دادیم. یکی از مناقشات ما در بودجه ۱۴۰۰ با مجلس، اینبود که منطق اصلی نگاه به دستمزد، باید حافظت از خانواده باشد.
* من بعید میدانم تا روزهای نزدیک پایان سال ۹۹ این تصمیم اتخاذ شود اما در هفته آینده این مساله نهایی خواهد شد.
* ما امسال اقدامات مهمی در مورد حقوق بازنشستگان انجام دادیم. ما یک مرحله از همسان سازی را بری تامین اجتماعی اجرا کردیم. یک مرحله هم برای بازنشستگان کشوری انجام شد اما باز هم یک شکافی میان تامین اجتماعی و لشگری و کشور بوجود آمد. این موضوع در دولت مطرح شد و رئیسجمهور دستور دادند که سازمان برنامه با همکاری وزیر کار، بخش دوم همسان سازی بازنشستگان تامین اجتماعی را آغاز کند.
* برای سال ۹۹ یک مقداری بودجه برای سازمان تامین اجتماعی تامین شد که مرحله دوم همسان سازی در اسفندماه آغاز شود. خوشبختانه با نظر مساعد دولت و پیگیریهای مجلس، رد دیونی در بودجه سال آینده دیده شد که به ما قدرت خواهد داد که در سال آینده هم ما پرداخت کنیم.
* احکام آنها از اواخر اسفند صادر خواهد شد. باز هم تاکید میکنم برخی از این دیون در روزهای باقی مانده از سال جاری به بازنشستگان کارگری پرداخت میشود و الباقی از محل منابع پیش بینی شده در بند (و) در سال ۱۴۰۰ پرداخت میشود.
*{ در پاسخ به این سوال که وزیر جنگ اسرائیل مدعی شده است که ارتش این رژیم در حال بازنگری در طرحهای خود برای کسب آمادگی جهت یک حمله احتمالی به تأسیسات هستهای ایران است، پاسخ ایران در صورت بروز این حمله در چه سطحی و چگونه خواهد بود؟ و به نظرتان دلیل بیان این مطالب در این برهه زمانی چیست؟}: نگران اصلی توافق برجام رژیم صهیونیستی است. دور گذشته هم تمام توافق خودش را کرد تا این توافق صورت نگیرد. ناامن بودن روانی منطقه سود بزرگی برای رژیم صهیونیستی دارد. براین اساس، این امکان وجود دارد که دست به برخی کارهای فریبکارانه در منطقه بزند تا جلو توافق برجام را بگیرد.
* ما این تهدیدهای مضحک را جدی نمیگیریم. رهبران رژیم اسرائیل به خوبی میدانند که ارتکاب چنین خطایی چه پیامدهای فاجعه باری برای آنها خواهد داشت. پاسخ ما، پاسخی هست که پیشتر از طرف وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ما داده شد.
* این قبیل لفاظیها به هدف تهدید و اخاذی از آمریکا و برای منصرف کردن آمریکا از بازگشت به برجام صورت میگیرد.
* نشان دادن این مسئله به عهده دولت آمریکاست که میخواهد امریکا را تسلیم این باجگیریهای قرون وسطایی کند یا به دفاع از استقلال، سیاست ها و منافع واقعی مردم آمریکا برخیزد.
*{ در خصوص موضع دولت به افزایش نرخ اینترنت از سوی مجلس به سود صدا و سیما}: اینکه مجلس تشخیص دهد که مصارفی مثل اختصاص بودجه به صداوسیما را تصویب کند حق قانونی مجلس است، اما برای یافتن منابع آن اگر قرار باشد فشار اقتصادی بر مردم وارد کند را صحیح نمیدانیم.
* هفته پیش مخالفت دولت با این افزایش صریح بیان شد. یکی از مشکلات اینگونه تصمیمات، عدم امنیت سرمایه گذاری در کشور است.
* اپراتورهای ارتباطی در یک مدل ۱۵ ساله با دولت قرارداد دارند و براساس این قرارداد باید سالانه ۲۸ درصد به خزانه واریز کنند و این افزایش ۱۰ درصدی و تبدیل آن به ۳۸ درصد برای اپراتورها عدم امنیت سرمایهگذاری ایجاد میکند.
* از سویی دیگر گران شدن اینترنت فقط شامل مصرف کنندگان اولیه نخواهد شد بلکه مصرف کنندگان ثانویه اینترنت را نیز شامل میشود. امروز امرار و معاش حدود یک میلیون ایرانی تنها از طریق شبکه اینستاگرام دنبال میشود و در سایر بسترهای اینترنت نیز افراد زیادی به کسب و کار و درآمد مشغول هستند که این افزایش تعرفه تاثیر مستقیمی بر کار این افراد و حتی مصرف کنندگان می گذارد و با گرانی خدمات و محصولات خواهد شد.
* نکته مهم دیگر باب شدن یک رویه غلطی است که با قوانین یکساله بودجه برخی از قوانین درازمدت در کشور لغو میشود. البته قانونگذار شرکت مخابرات ایران و صداوسیما را دو ذینفع این افزایش تعرفه معرفی کرده است.
* در سند مصوب طرح کلان و سند معماری شبکه ملی اطلاعات آمده است که هزینه ارتباطات در سبد هزینه خانوار نباید بیش از ۲.۵ درصد باشد.
* برای اصل ۴۴ قانون اساسی هم سیاستگذاری هایی از سوی رهبر معظم انقلاب صورت پذیرفته است. در دیدگاه ما این منبع درآمدی دارای اشکالات فراوان است که همه دیدگاه ها به شورای نگهبان جهت بررسی ارسال شده است.
* اما اجازه بدهید کمی بیشتر به این مصوبه ورود کنیم. به نظر می رسد هیاهوی صورت گرفته در مورد تبصره ۶ برای پنهان کردن یک واقعیت از افکار عمومی است. مجلس در یک بدعت و در تبصره ۶ مدیریت صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی را به سازمانی سپرده که اساسنامه ندارد و این مهم باید در شورای عالی فضای مجازی بررسی شود.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.