وزیر کشور: مردم در معرض بمباران اخبار غلط هستند/ رسانه ها حس رهاشدگی در بازار را القا نکنند
عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور و رئیس ستاد اطلاع رسانی و تبلیغات اقتصادی کشور در پایان شصتمین جلسه این ستاد با اشاره به اینکه حجم اخبار و اطلاعات تحریف شده و تخریبی انتشار یافته به خصوص از سوی رسانههای خارجی در سطح بسیار بالایی است و مردم در معرض بمباران شدید اخبار تحریف شده، غلط و نادرست هستند، اظهار کرد: هر خبری که در کشور در حوزه اقتصادی مطرح میشود، مربوط به یک دستگاه اجرایی متولی است که باید به شبهات و ابهامات و تحریف و دروغهای خبری پاسخ مناسب بدهد و مردم را در معرض داوری و قضاوت درست قرار دهد که این موضوع، پیش از این در ستاد اطلاع رسانی و تبلیغات اقتصادی مصوب شده و دستورالعمل داریم که هر دستگاه نسبت به پاسخگویی به شبهات و ابهامات اقدام کند .
وی در همین راستا افزود: در جلسه امروز گزارشی از نتایج حاصل در این زمینه ارائه شد، با این حال اعضای ستاد معتقدند که دستگاهها در رفع شبهات و ابهامات و تحریفها، نمیتوانند به قدر کافی منسجم، مؤثر و صریح اقدام کنند و پاسخ دهند که این موضوع باید در کمیته محتوایی و اطلاع رسانی بررسی و دستورالعملی برای روابط عمومیها در این زمینه ارائه شود. همچنین موارد مثبت و مؤثر هم حتماً مطرح شود.
وزیر کشور گفت: در این جلسه، نیروی انتظامی گزارش بسیار خوبی از اقدامات مؤثری که در مقابله با کانالهای متخلف فضای مجازی، سایتهایی که خلاف قوانین و به صورت قاچاق در مباحثی مثل قمار، سوءاستفاده و کلاهبرداریها فعالیت داشته اند، ارائه کرد که ضمن تشکر از ناجا انتظار داریم با کمک وزارت اطلاعات در خصوص این موضوع کار را دنبال کنند، چرا که یکی از زمینههای بروز تخلف و جرم خیزی حوزه اقتصادی در فضای مجازی است و در عین حال مردم با اطمینان وارد فضای مجازی میشوند؛ پس باید برای تشدید حمایت از منافع مردم از راه حل های قانونی مؤثر استفاده کنیم و این راه حلها به صورت مستمر و منسجم و با هماهنگی همه دستگاهها در حوزه فضای مجازی اجرایی شود.
رحمانی فضلی با بیان اینکه در جلسه شصتم ستاد اطلاع رسانی و تبلیغات اقتصادی گزارشی از روند ترخیص کالاهای اساسی ارائه شد، گفت: براساس این گزارش، ارقام نشان میدهد که از زمانی که تصمیم اساسی برای تسهیل در این زمینه اتخاذ و از سوی دولت ابلاغ شد، وزارت صمت، وزارت اقتصاد و دارایی و گمرک هم همکاری خوبی داشته اند اما کماکان برخی از کالاها در گمرک رسوب کرده است که باید پیگیری شود.
وزیر کشور بیان داشت: همچنین پیشنهاد شد که درخصوص کالاهای اساسی، همه دستگاهها به صورت جدی پیگیری کنند و اطلاع رسانی مناسبی در این خصوص به مردم شود.
وزیر کشور با اشاره به اینکه یکی از موضوعاتی که امروز فضای جامعه با آن درگیر است، بودجه است، عنوان کرد: لایحه بودجه از طرف دولت به عنوان پیشنهاد ارائه میشود. در لایحه بودجه درآمدها، هزینهها، مصارف و مجموعهای از سیاستها دیده میشود که همه این موارد، در مجلس و کمیسیونهای مختلف و نهایتاً در کمیسیون تلفیق و در پایان در صحن مجلس مورد بررسی قرار میگیرد و دولت و بخشهای مختلف دولتی در مراحل مختلف بررسی و تصویب در مجلس حضور دارند.
وی در همین راستا ابزار امیدواری کرد: مجلس با نگاه کارشناسانه و دقیق این بودجه را مورد بررسی قرار دهد و از نظرات کارشناسی دولت در همه زمینهها استفاده کند. آنچه که در نهایت مصوب خواهد شد، قانون است و همه باید آن را رعایت کنیم.
رحمانی فضلی یادآور شد: در فضای ارائه لایحه بودجه تا تبدیل به قانون، طبق معمول کسانی که به دنبال سوءاستفاده، القای ناکارآمدی یا عدم کارشناسی لازم و یا بزرگنمایی و نظایر آن هستند، به بودجه از جوانب مختلف حمله میکنند که در چند روز گذشته شاهد این قضیه بودیم.
وی در همین راستا تصریح کرد: تقاضا داریم که سازمان برنامه و بودجه به عنوان متولی بودجه و همچنین دستگاههای اجرایی به عنوان متولیان بخش خود در بودجه از آنچه که به عنوان لایحه است، صیانت کنند و پاسخهای لازم را داده و شبهات را رفع کنند. همچنین رسانهها به ویژه رسانه ملی در بحثهای کارشناسی هم موافقین و هم مخالفین را باهم در رسانهها بیاورد که مطالب ارائه شده، هم به بالا رفتن آگاهی مردم بیانجامد و هم از نظرات کارشناسان لایحه بودجه استفاده شود.
رئیس ستاد اطلاع رسانی و تبلیغات اقتصادی کشور در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در جلسه امروز به موضوع قیمت کالاهای اساسی و نوسانات قیمت در این حوزه و آثار آن در افکار عمومی اشاره شد، گفت: در یکی دو ماه اخیر با نوسانات زیادی در بحث قیمتها مواجه بودیم و این امر موجب سوءاستفادههای زیادی در مواجهه با افکار عمومی و ناکارآمد جلوه دادن دولت نسبت به این مسئله شد و برخی به این موضوع دامن زدند و اطلاعات غلط به مردم دادند.
وی ادامه داد: آنچه که مردم با آن مواجه هستند، افزایش قیمت و نوسانات قیمت است که در برخی موارد شاید قابل توجیه برای مردم نباشد. با این حال درخواست اعضای ستاد این بود که رسانهها به دنبال اطلاعات درست و دقیق کارشناسی باشند، حتماً از دستگاههای متولی سوال کنند و دستگاههای اجرایی نیز موظف به پاسخگویی هستند.
رحمانی فضلی گفت: از طرف دیگر دستگاههای متولی هم تلاش کنند تا با منابعی که در اختیار دارند، مانع این نوسانات قیمت شوند؛ همانطور که در گزارشی که در جلسه امروز، مبنی بر اینکه امسال از نظر تأمین نهادهها و مواد اولیه حوزه کشاورزی و تولید کالای اساسی در کلان با مشکلی مواجه نبودیم، ارائه شد. هر چند در فصول و مواقع تأمین نوساناتی بوده اما با ذخایری داریم که میتوانیم از این ذخایر استفاده کنیم.
وزیر کشور همچنین ضمن تشکر از وزارت جهاد کشاورزی و وزارت صمت و نهادهای اقتصادی که در این حوزهها فعال هستند، گفت: این دستگاهها حتماً تلاش کنند، به طور ویژه نرخ کالاهای اساسی را در بازار کنترل کنند و تولید به نحوی برنامه ریزی شود که در ایام پیش رو که مصرف مردم در این حوزهها افزایش پیدا میکند، شرایط طوری تنظیم شود که با گرانی مواجه نشویم.
رئیس ستاد اطلاع رسانی و تبلیغات اقتصادی کشور در پایان تصریح کرد: از رسانهها توقع داریم که آنچه که به عنوان گرانی و نوسانات در بازار مطرح است و واقعیت دارد، حتماً پیگیر دلایل آن باشند اما حس رهاشدگی در بازار را القا نکنند. چراکه هم ستاد تنظیم بازار کار خود را انجام میدهد و هم وزارت جهاد کشاورزی پیگیر امور است. بانک مرکزی نیز در حال تأمین منابع لازم است. پس همه کمک کنیم تا بازار منطقیتر و با ثباتتر باشد.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.