توصیه مهم به بیماران قلبی در روزهای شیوع کرونا
ناهید ازدکی با اشاره به خطرات ناشی از عدم مراجعه افرادی که بیماری قلبی دارند به پزشک، اظهار کرد: در حال حاضر طبق مطالعات مقایسه دوران کرونا وقبل ان حدود ۴۰ درصد مراجعات بیماران باسکته حاد قلبی به بیمارستانها و مراکز درمانی کاهش پیدا کرده که یکی ازدلایل ان عدم مراجعه بدلیل ترس ازابتلا به کرونا است.
وی اظهار کرد: احساس فشار و سوزش قفسه سینه که طول بکشد و با فعالیت تشدید پیدا میکند و علائمی از قبیل تپش قلب و تنگی نفس فعالیتی و تعریق سرد و از دست رفتن هوشیاری(سنکوپ)، از نشانههای مهم و خطرناک بروز بیماری قلبی است که باید به آنها توجه کرد.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بیان کرد: ترس از کرونا نباید باعث شود که علائم به این مهمی نادیده گرفته شوند چراکه اگر پروتکلها رعایت شود و افراد با ماسک به مراکز درمانی مراجعه کنند احتمال درگیری کرونایی کمتر خواهد بود.
ازدکی افزود: عدم مراجعه به موقع، بیماران قلبی را تهدید میکند و نباید دردهای قلبی که تهدیدکننده حیات هستند به خاطر ترس از کرونا نادیده گرفته شوند.
ازدکی با بیان اینکه بیماران قلبی که بیماری شناخته شده قلبی دارند و تحت درمان دارویی هستند و همچنین فشار خون بالا دارند، باید بیشتر مراقبت کنند، افزود: باتوجه به طولانی شدن شرایط کنونی و عدم درمان قطعی کرونادرحال حاضر،نمیتوان درمان بیماران قلبی رابه تعویق انداخت.
وی بیان کرد: افراد با این شرایط در معرض خطر ابتلا به درگیری شدیدتر و احتمال مرگ و میر بیشتر ناشی ازکرونا هستند؛ بیماران با بیماری قلبی شناخته شده، بیماران با نارسایی قلبی، فشارخون بالا ، دیابت ،چاقی (BMI > ۳۰)، مصرف سیگار و سن بالا.
ازدکی با بیان اینکه بیماران قلبی به هیچ عنوان نباید مصرف داروهای خود را خودسرانه کاهش داده یا قطع کنند و حتما باید ارتباط خود را با پزشک خود به صورت حضوری یا آنلاین ادامه بدهند، تصریح کرد: حتی اگر لازم است برای تمدید داروها از افراد خانواده که کمتر در خطر ابتلا به کرونا هستند، برای مراجعه و شرح حال بیمار استفاده کرده و شرایط بیماری را به صورت غیرحضوری به اطلاع پزشک خود برسانند.
وی با بیان اینکه پروتکلها در همه مراکز درمانی رعایت میشود و با تنظیم زمانی میتوان در مراکز درمانی به گونهای حضور یافت که تجمعی صورت نگیرد، اظهار کرد: خوشبختانه در مورد داروهای قلبی کمبودی وجود نداشته و قسمت اعظم داروهای قلبی توسط شرکتهای دارویی ایران تولید میشود.
این متخصص قلب و عروق بیان کرد: باتوجه به اینکه میزان مرگ و میر کرونا در افراد دارای بیماری زمینهای بیشتر است، لازم است که بخصوص افراد با بیماری زمینهای و مشکلات قلبی علاوه بر رعایت پروتکلهای بهداشتی از ارتباطات خانوادگی غیرضروری و دورهمیها اجتناب کنند.
ازدکی ادامه داد: البته به علت استرسهای روحی به دنبال شرایط موجود، در صورت نیاز به ارتباط با خانواده خود و فرزندان خود باید این ارتباطات در حد کم، با رعایت فاصله اجتماعی و با داشتن ماسک و حتی المقدور در محیط باز خانهها صورت گیرد تا آسیبهای روحی و روانی ناشی از این شرایط به حداقل رسانده شود و بیشتر از تماسهای تلفنی آنلاین استفاده شود.
وی با بیان اینکه بیماران قلبی با فشار خون بالا باید مراقب فشار خون خود باشد و توصیه میشود دستگاه فشارسنج دیژیتال در منزل داشته باشند، بیان کرد: ماکزیمم و مینیمم محدوده فشار خون در منزل باید بین ۱۳۵ میلی متر جیوه و ۸۵ میلی متر جیوه باشد.
ازدکی، رعایت پروتکلهای بهداشتی، شستن مکرر دستها، رعایت فاصلهگذاری دو متر و جلوگیری از اجتماع و دورهمی را ضروری دانست.
وی بیان کرد: باتوجه به اینکه هنوز درمان قطعی برای کرونا وجود ندارد، افراد باید سطح ایمنی بدن را باید افزایش داده تا بدن بتواند از ورود ویروس بیماری زا جلوگیری کند که اصل اول کنترل استرس و اضطراب است که میتوانند آن را با مطالعه و مشاوره کاهش دهند.
این متخصص قلب و عروق ادامه داد: یکی از آسیبهای کرونا این است که به علت محدودیتها از ورزش کردن غافل شدیم که این امر سطح ایمنی را کاهش میدهد، بنابراین لازم است حداقل به صورت روز درمیان در حد۲۰ دقیقه در خانه ورزش مداوم داشته باشیم که باعث افزایش ضربان قلب شود.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.