چالش پیش روی اوپک با حضور بایدن در کاخ سفید
منابع نزدیک به سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش، موسوم به «اوپک پلاس» اعلام کردند که اعضای اصلی اوپک نگراناند با آغاز فعالیت جو بایدن بهعنوان رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا، این ائتلاف دوباره زیر فشار قرار گیرد دونالد ترامپ، رئیس جمهوری کنونی آمریکا ابتدا منتقد این ائتلاف بود، اما سپس تا حدودی حامی سیاستهای اوپک پلاس برای دستیابی به توافقی کاهش تولید بیسابقه نفت شد.
بایدن میتواند روابط دیپلماتیک آمریکا را با سه عضو اوپک - عربستان و دو عضو تحریمشده یعنی ایران و ونزوئلا - و روسیه - تولیدکننده اصلی غیراوپک - تعدیل کند.
تحریمهای ایران و ونزوئلا سبب حذف روزانه میلیونها بشکه نفت از بازار شده است و اگر بایدن در چند سال آینده این تحریمها را کاهش دهد، افزایش تولید این کشورها میتواند برقراری تعادل عرضه و تقاضا را برای اوپک دشوارتر کند.
بایدن اعلام کرده است که دیپلماسی چندجانبه را به تحریمهای یکجانبه ترامپ ترجیح میدهد، گرچه ممکن است این مسئله به معنای لغو سریع تحریمها نباشد. بایدن در مبارزات انتخاباتی خود گفته بود: در صورت پیروی تهران از توافق هستهای ۲۰۱۵، واشنگتن به این توافق با ایران بازمیگردد.
ترامپ در سال ۲۰۱۸ با اجرای دوباره تحریمهایی که صادرات نفت ایران را قطع میکرد، از این پیمان خارج شد. برخی اعضای اوپک از این ترس دارند که بازگشت صادرات ایران و ونزوئلا، بدون کاهش عرضه دیگر کشورها، به مازاد عرضه کنونی بیفزاید، این اعضا همچنین نگران ادامه حضور مسکو در اوپک پلاس هستند.
یک منبع اوپکی پیش از مشخص شدن نتیجه انتخابات آمریکا گفت: تحریمهای ایران میتواند دوباره ارزیابی شود، در این صورت ایران دوباره به بازار بازمیگردد.
این منبع گفت: خطر خروج روسیه از توافق کاهش تولید اوپک پلاس نیز وجود دارد که به معنای فروپاشی این توافق است، زیرا این ترامپ بود که مسکو را وارد این توافق کرد.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.