رییس سازمان غذا و دارو: داروهای مکشوفه در عراق، ایرانی نبود
وی افزود: براساس اطلاعات و آمارهای دقیقی که به دست آورده ایم این داروها ساخت کشورهای دیگر بوده که به صورت قانونی از مسیر ایران به کشور عراق حمل شده است.
وی خاطرنشان کرد: نکته جالب توجه این است که در شرایط سخت و فشارهای تحریم، کشورهای غربی مانع از ورود دارو و تجهیزات پزشکی حیاتی به کشور ما می شوند اما شاهد انعکاس این جنایت از هیچ یک از رسانه های برون مرزی نیستیم، درحالی که مسئله اینچنینی که هیچ ارتباطی به کشور ما ندارد و به سایر کشورها مربوط است، در چنین ابعادی مورد توجه رسانه های معاند قرار میگیرد.
شانه ساز با ابراز تاسف از فضاسازی ایجاد شده در فضای مجازی روی اخبار کذب اینچنینی، گفت: این جو برای کسانی که در این شرایط سخت برای جلوگیری از کمبود دارو و تجهیزات پزشکی تلاش میکنند، نگران کننده است؛ کاش قبل از درج خبری درمورد یک موضوع، اطلاعات بیشتری در مورد آن کسب و سپس اظهار نظر شود. البته مطمئن باشید هیچ خللی در اراده مسئولان و تمامی پرسنل وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو ایجاد نخواهد کرد.
بنابر اعلام روابط عمومی سازمان غذا و دارو، وی با اشاره به اینکه کشور عراق بازار بزرگی برای صادرات داروست، اظهار کرد: داروهای ایرانی به دلیل کیفیت مطلوب و قیمت مناسب همواره طی سالها از کشور قاچاق میشد و متاسفانه در رقابتهای ناصواب برخی کمپانی های بزرگ رقیب مانع از ثبت داروهای ایرانی میشدند، اما مدتی است که با اجرای سامانه تیتک که امکان ردیابی دارو را فراهم میکند، امکان جمع اوری اطلاعات و شناسایی مبدا تخلف و خروج دارو میسر شده است.
وی در پایان با اشاره به اینکه امکان رهگیری هر دارویی که در کشورهای منطقه یا مرز کشف شود، وجود دارد، گفت: سامانه تیتک به راحتی نشان میدهد که یک فراورده یا دارو در چه مرحله و از چه طریقی خارج شده است، به این ترتیب میتوانیم عوامل دست اندرکار قاچاق را شناسایی و با آنها برخورد کنیم.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.