روحانی: سیاه‌نمایی را لااقل تا پایان کرونا تعطیل کنیم

حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی رئیس جمهور امروز (چهارشنبه) در جلسه هیأت دولت اظهار داشت: مردم در سال‌های قبل از چندماه قبل خود را برای راهپیمایی اربعین آماده می‌کردند. امسال ترکیب عقل و عشق رخ داده است و بر همین اساس باید ضمن ارادت به امام حسین (ع) پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنیم و مراسم عزاداری خود را در منازل انجام دهیم.

وی افزود: رهبر انقلاب به عنوان آموزگار ما در این میدان، به صورت انفرادی درحسینیه می‌نشینند و به ما درس می‌دهند که چگونه عزاداری کنیم. بنده نیز از مردم درخواست می‌کنم تمامی مردم فردا در منازل خود با قرائت زیارت اربعین از درگاه الهی درخواست کنند تا مسیر اربعین در سال‌های آینده باز شود.

روحانی با اشاره به خدمات دولت به روستاها بیان داشت: یکی از افتخارات دولت، خدمت به روستائیان است. تا کنون حدود ۲۰۸۰۰ میلیارد تومان پول گندمکاران پرداخت شده و این نشان می‌دهد که دولت در کنار کشاورزان و به دنبال امنیت غذایی است.

رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود به دو موضوع مهم بیمه و مستمری روستائیان نیز تأکید کرد.

اهم سخنان رئیس جمهور را به نقل از خبرگزاری ها بخوانید؛

* واقعه کربلا به ما نشان داد که در کنار  شهادت پیام آن فداکاری می‌تواند برای همیشه جاودانه شود. وقتی چهل روز حادثه کربلا را بررسی می‌کنیم همه آنانی که اباعبدالله (ع) و یارانش را به شهادت رساندند با لحن افتخار و غرور سخن می‌گفتند گویی یک کار بزرگ و مهم و درستی انجام داده اند. 

* روز عاشورا با فریاد فرمانده نفاق آغاز شد که سربازان خود را به عنوان سربازان خدا نام می‌برد و برای کشتن عزیزترین انسان‌ها در روی زمین فرمان می‌داد و وقتی هم امام حسین (ع) را به شهادت رساندند و قاتلان به کوفه رسیدند. شعارشان این بود به ما جایزه بزرگ دهید او را کشتیم. اما خیلی طول نکشید که با بیان حضرت زینب کبری (س)، ام کلثوم، فاطمه بنت حسین، امام سجاد (ع) دیدیم که لحن‌ها و افکار عمومی عوض شد.

* یک حکومت و حاکم مستبدی که آن روز بر مردم مسلط بود، شرایط را نه در کوفه و حجاز حتی در مرکز خلافت آن زمان یعنی شام کاملا عوض کردند . حضرت زینب کبری (س) در کاخ یزید خطاب به او فرمودند که این از عدل توست که زن و بچه و کنیزگان خود را پشت پرده بردی و دختران پیامبر را به عنوان اسیر روبروی مردم قرار دادی؟‌ این سخن ایشان مجلس را تکان داد. امام سجاد (ع) جمعیت عظیم شام را با خطبه ای که ایراد کرد تکان داد و آنان ناچار شدند به موذن بگویند اذان بگوید و وقتی موذن به نام پیامبر (ص) رسید اما سجاد (ع) گفتند که صبر کن و  به یزید یادآور شدند که این نام مقدس جد من است یا تو؟

*{با بیان اینکه‌ بعد از آن واقعه، «یالثارات حسین (ع)» شعار جدید مردم عراق و مردم حجاز شد، درباره روز اربعین}: نخستین بازگشت به کربلا روز اربعین است. در این روز اسرا و خاندان رسالت به کربلا بازگشتند. این حادثه آنقدر مهم است که خداوند همان طور که خواسته حادثه عاشورا برای همیشه زنده بماند، حادثه اربعین هم اهمیت فوق العاده ای یافته است.

* زیارت امام حسین (ع) در اربعین از علائم مومن و ایمان شناخته شده است. در زیارت اربعین هدف امام حسین (ع) به خوبی بیان شده است . همه این قیام و فداکاری و فدا کردن خون امام حسین (ع) و عزیزانش برای بیداری و هوشیاری مردم بود تا مردم از صفحه جهالت‌ها و نادانی‌ها عبور کنند و از ضلالت‌ها و گمراهی دور شوند و جامعه امام حسین (ع) آن کار را انجام داد و به همین دلیل خدا خواسته اربعین یک روز زنده در تاریخ باشد. 

{با اشاره به داستان حضرت ابراهیم (ع) و ماجرای هاجر و اسماعیل و شباهتش به واقعه عاشورا و ماندگاری آنها}: این حادثه را هم خداوند تثبیت کرد و برای همیشه زنده نگه داشت. هر حاجی که به سعی صفا و مروه می رود از آب زمزم می‌نوشد و این آثار فداکاری اسماعیل و هاجر است و آن را خداوند در تاریخ زنده کرد و مدام این حادثه  در سعی صفا و مروه تکرار می شود. کربلا هم به همین صورت است. 

* کربلا یک مثل بزرگ تاریخی است که برای همیشه زنده است و روز اربعین، روز اولین زیارت در کنار قبر امام حسین (ع) است و قرائت زیارت اربعین هم نشانه ایمان ذکر شده است.

* روز گذشته، روز روستا بود و روز قبل آن (دوشنبه)، ما افتتاح‌های طرح‌ها و پروژه‌های روز روستا را داشتیم که به نظر من بسیار مهم بود و ما در شرایط تحریم به دنیا نشان دادیم که دغدغه ما همه ملت از شهری و روستایی است، دغدغه ما دورترین روستای این کشور است. 

* ما روز دوشنبه ۶ هزار و ۷۵۰ طرح عمرانی و ۲۶ هزار و ۵۰۰ طرح اشتغالزایی روستایی و عشایری را افتتاح کردیم، مسوولان در ۱۳ استان سخنرانی کردند و طرح‌ها را افتتاح کردند و برای این دولت افتخار بزرگی است.

*{با بیان اینکه یکی از افتخارات ثبت‌شده دولت یازدهم و دوازدهم خدمت به روستاییان است}: روز گذشته نامه رییس سازمان برنامه و بودجه را دیدم که کل پول گندم‌کاران را که حدود ۲۰ هزار و ۸۰۰ و نزدیک ۲۱ هزار میلیارد تومان بود تا ریال آخر قبل از اینکه به نیمه ماه مهر برسد پرداخت کرده است. این موضوع نشان‌دهنده این است که دولت در کنار کشاورزان و تولیدگران و در کنار امنیت غذایی است.

* ما در طرح‌های دوشنبه دیدیم که ملت، کارگزاران، مهندسین، کشاورزان چه افتخارات بزرگی را در زمینه اشتغال روستایی و بیمه روستایی و زمینه‌های مختلف آفریدند.

*{با بیان اینکه بیمه روستاییان و دریافت مستمری آنها قبل از این دولت، ۶۵۰ هزار نفر بوده}: بیمه و دریافت مستمر روستاییان تا اوائل امسال یک میلیون و ۲۷۸ هزار بوده و روز دوشنبه یک و نیم میلیون هم ما بر این طرح اضافه کردیم و الان تقریبا به ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار رسیده است.

* روز گذشته ۲۶ کشور در سازمان ملل اعلام کرند که آمریکا علیه بشریت جنایت می کند.

* در داخل که همه سرنوشت واحد داریم، باید واقعیت ها را بگوییم و مردم را امیدوار کنیم.

* منطقه ما منطقه ای بسیار حساس و مهمی است،‌امنیت روستاها و شهرهای مرزی ایران برای ما بسیار مهم است. جنگ دو کشور در منطقه قره باغ که شروع شده در کنار مرزهای ما است، در صحبت هایم با روسای جمهوری آذربایجان و ارمنستان بر مسئله امنیت سرزمین ایران تاکید شد.

* بر حقوق مردم آذربایجان و بر تمامیت ارضی این کشور تاکید داریم.

* این که تعدادی گلوله به خاک ما اصابت کند اصلا برای ما قابل قبول نیست. برای ما قابل قبول نیست و اجازه نمی دهیم که در طول سالیان که جنگیدیم و تروریست ها را قلع و قمع کردیم تا آن ها در کنار مرزهای ما قرار نگیرند، عده ای را به بهانه تروریست به مرزهای ما بیاورند؛ این مسئله به کشورهای همسایه گفته شده است.




* رهبر انقلاب تأکید کرده‌اند که باید همه به مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا عمل کنند و کسی استثنا نیست، زیرا این موضوع به عنوان یک وظیفه ملی و قانونی است.

* همه باید پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنیم. خداوند به ما عقل داده است و بر اساس عقل باید جان خود و دیگران را حفظ کنیم. قانون، شرع و شرایط بهداشتی جهانی نیز بر رعایت پروتکل‌ها تأکید دارد.

* هرجا که رشد فرهنگی و اجتماعی و همچنین توجه به قانون باشد، بر کرونا پیروز می‌شوند.

*من هرجلسه ای را منوط به تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا کردم. کسی نمی‌تواند برود وسط سیل و بگوید که من نمیترسم!

*امروز ما در جنگ اقتصادی هستیم و باید مانند زمان جنگ هشت ساله همه کنار هم باشیم، یک عده گویا کلا مسئولیت خود را نقد کردن می‌بینند. انگار که خداوند آنان را خلق کرده که نقد کنند. البته نقد کردن خوب است منتها فقط نقد کردن؟ هیچ کاری دیگری نمی‌شود کرد؟ هیچ کمکی نمی‌شود انجام داد؟ لااقل در کنار نقد بگویند که اول خودشان چه کرده‌اند؟ هم‌حزبی‌ها و هم‌فکران خودش چه کرده‌اند؟ این را هم بگویند.

* می‌گویند ارزش پول ملی کم شده است. بانک مرکزی چه کند؟ شما بگویید که جز برنامه‌های فعلی چه کاری از دست بانک مرکزی برمی‌آید؟ در کنار نقدهای‌شان برنامه‌ای هم ارائه دهند.

* البته کسانی که نقد می‌کنند خودشان می‌دانند که وضعیت ما چطور است و می‌دانند که دشمن دربرابر ما چطور همه قول و قرارهای خود را زیر پا گذاشته است.

* اما دولتمردان و مسئولان ما باید درباره کارهایی که می‌کنند به مردم توضیح دهند. حالا بخشی از مسائل هست که برای مصلحت نمی‌توانیم بگوییم چون دشمنان ممکن است از آن سوءاستفاده کنند اما آنچه که صورت گرفته و کارهایی که انجام شده را باید به اطلاع مردم برسانیم.

* خدمت ملت عزیز و بزرگوار ایران عرض می‌کنم که یک ساعت هم یک مسئول دولتی در این شرایط دست روی دست نگذاشته است. من دارم این را می‌بینم. شرایط، جنگی است. همه دارند کار می‌کنند که وضعیت بهتر شود. از صبح کار که خود را آغاز می‌کنند به دنبال بهبود شرایط هستند.

* من از همه خواهش می‌کنم که سیاه‌نمایی را لااقل تا پایان کرونا تعطیل کنیم. حالا الان که کرونا و تحریم را باهم داریم اما لااقل تا پایان کرونا سیاه‌نمایی را کنار بگذاریم. والله، بالله هرچه اختلاف ما بیشتر شود، دشمن بیشتر استفاده می‌کند. اینهمه «رحما بینهم» را از قرآن شنیدیم، پس با خودمان مهربان باشیم و «اشدا علی الکفار» دشمن شویم، یعنی فریاد خود را به سر آمریکا بکشیم.

* بیاییم و دوستی را بین خودمان برقرار کنیم چرا هرچیزی را به دعوا و جدایی و فاصله بدل می‌کنیم؟ بیاییم و دوستی را افزایش دهیم این به نفع ماست. اختلاف به نفع دشمن است.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.