بیانیه مشترک روسیه، آمریکا و فرانسه برای قره باغ
وزارت امور خارجه روسیه روز شنبه بیانیه مشترک سران گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا (شامل «ای. پوپوف» از روسیه، س. ویسکونتی از فرانسه و «ای شفر» از آمریکا) را منتشر کرد که در آن ادامه خشونت ها در منطقه مناقشه قره باغ و نیز حملات به مناطق مسکونی در ارمنستان و جمهوری آذربایجان محکوم شده است.
در این بیانیه از افزایش شمار قربانیان در بین غیرنظامیان ابراز نگرانی و خاطرنشان شده است: انتخاب غیرنظامیان به عنوان اهداف برای حمله یا تهدید ساکنان محلی تحت هیچ شرایطی قابل قبول نیست.
سران گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا از طرف های درگیر دعوت به رعایت کامل تعهدات بین المللی خود در محافظت از غیرنظامیان شده اند.
در ادامه بیانیه مشترک گفته شده است: شرکت نیروهای خارجی در مناقشه به تلاش های برای دستیابی به صلح در منطقه ضربه می زند.
سران گروه مینسک همچنین با استناد به بیانیه مشترک روسای جمهوری روسیه، فرانسه و آمریکا که روز پنجشنبه منتشر شد بار دیگر خواستار برقراری آتش بس و ازسرگیری مذاکرات بدون هرگونه پیش شرط شدند.
سه کشور در پایان بیانیه مشترک خواستار توقف درگیریهای مسلحانه برای اهداف انساندوستانه در قره باغ شدند تا با همکاری سازمان امنیت و همکاری اروپا و کمیته بین المللی صلیب سرخ اجساد سربازان کشته شده از میدان های نبرد تخلیه شود.
روسای جمهوری روسیه، آمریکا و فرانسه روز پنجشنبه هفته گذشته در بیانیهای مشترک خواستار پایان فوری درگیری میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان در مساله قره باغ شدند.
«ولادیمیر پوتین»، «دونالد ترامپ» و «امانوئل مکرون» در این بیانیه تاکید کردند که به عنوان روسای مشترک گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا، قاطعانه تشدید خشونتها در قره باغ را محکوم میکنند.
روز یکشنبه هفته گذشته (ششم مهرماه جاری) درگیری میان نظامیان ارمنستان و جمهوری آذربایجان در مرزهای مشترک دو کشور از سر گرفته شد و وزارت دفاع جمهوری آذربایجان با صدور بیانیه ای، نیروهای ارمنستان را آغاز کننده عملیات و نخست وزیر ارمنستان نیز جمهوری آذربایجان را آغازکننده حمله دانست.
پس از درگیریهای نظامی چند روزه ماه جولای (اواسط تیرماه) بین نیروهای جمهوری آذربایجان و ارمنستان که منجر به تلفات جانی نزد هر دو طرف شد، جنگ لفظی و برخی تحرکات دیپلماتیک به تنش در منطقه قفقاز دامن زد و بروز برخورد نظامی میان این دو کشور را قابل پیشبینی کرده بود. دو کشور چندین دهه برسر مالکیت منطقه قرهباغ با یکدیگر اختلاف دارند.
در سال ۱۹۹۴ میلادی، به دنبال درگیری های چهارساله نظامی دو کشور، برخی دولت های اروپایی و منطقه برای پایان دادن به منازعات ارضی میان باکو و ایروان وارد عمل شدند و سرانجام با میانجیگری گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا، آتشبس میان طرفین مناقشه برقرار شد، اما تلاشهای بینالمللی برای حل مسالمتآمیز این مناقشه تا به امروز نتیجهای نداشته است.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.