تماس پوتین با رئیس جمهور ارمنستان در پی ادامه درگیریها در قرهباغ
دفتر مطبوعاتی کاخ کرملین روز جمعه در بیانیهای اعلام کرد: در گفتوگوی تلفنی امروز پوتین و پاشینیان به تبادل نظر در خصوص اوضاع منطقه مناقشه ادامه داده و در رابطه با اطلاعات بدست آمده مبنی بر شرکت جنگجویان از منطقه خاورمیانه در مناقشه قره باغ ابراز نگرانی جدی کردند.
پوتین بار دیگر بر ضرورت توقف فوری جنگ و از سرگیری تلاشهای سیاسی و دیپلماتیک برای حل و فصل مناقشه در راستای بیانیه روز گذشته سران گروه مینسک شامل روسای جمهوری روسیه، فرانسه و آمریکا تاکید کرد.
دو طرف توافق کردند به تماس با یکدیگر در فرمتهای مختلف ادامه دهند.
«ولادیمیر پوتین»، «دونالد ترامپ» و «امانوئل مکرون» روز پنجشنبه در بیانیه مشترکی تاکید کردند که به عنوان روسای مشترک گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا، قاطعانه تشدید خشونتها در قره باغ را محکوم میکنند.
پیش از این پوتین و مکرون روسای جمهوری روسیه، فرانسه در گفتوگوی تلفنی در خصوص مناقشه مسلحانه طرفهای درگیر در قره باغ تبادل نظر کرده و دو طرف بر حل و فصل این مناقشه از راههای سیاسی-دیپلماتیک تاکید کردند.
دفتر مطبوعاتی کاخ کرملین دیروز (پنجشنبه) در بیانیهای اعلام کرد: گفتوگوی تلفنی پوتین و مکرون به ابتکار طرف فرانسوی صورت گرفت و در آن دو طرف درخصوص تشدید اوضاع در منطقه قره باغ تبادل نظر کردند.
روسای جمهوری روسیه و فرانسه از ادامه اقدامات نظامی گسترده در قره باغ ابراز نگرانی کرده و از طرفهای درگیر مناقشه خواستند تا آتش بس فوری و کامل برقرار کرده و برای رفع تنشها در این منطقه تلاش کنند.
روز یکشنبه ششم مهرماه جاری درگیری میان نظامیان ارمنستان و جمهوری آذربایجان در مرزهای مشترک دو کشور از سر گرفته شد و وزارت دفاع جمهوری آذربایجان با صدور بیانیه ای، نیروهای ارمنستان را آغاز کننده عملیات و نخست وزیر ارمنستان نیز جمهوری آذربایجان را آغازکننده حمله دانست.
پس از درگیریهای نظامی چند روزه ماه جولای (اواسط تیرماه) بین نیروهای جمهوری آذربایجان و ارمنستان که منجر به تلفات جانی نزد هر دو طرف شد، جنگ لفظی و برخی تحرکات دیپلماتیک به تنش در منطقه قفقاز دامن زد و بروز برخورد نظامی میان این دو کشور را قابل پیشبینی کرده بود. دو کشور چندین دهه برسر مالکیت منطقه قرهباغ با یکدیگر اختلاف دارند.
در سال ۱۹۹۴ میلادی، به دنبال درگیریهای چهارساله نظامی دو کشور، برخی دولتهای اروپایی و منطقه برای پایان دادن به منازعات ارضی میان باکو و ایروان وارد عمل شدند و سرانجام با میانجیگری گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا، آتشبس میان طرفین مناقشه برقرار شد، اما تلاشهای بینالمللی برای حل مسالمتآمیز این مناقشه تا به امروز نتیجهای نداشته است.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.